Rasol de porc în bere, gătit lent la slow cooker
Am promis că o să revin la lucruri mai serioase acum că s-a terminat și cu agitația de Halloween și fiu-meu nu mai vrea să meșterim în bucătărie deserturi hidoase, potrivite temei. Și o să reiau seria de rețete serioase publicând încă o rețetă pentru cei ce au slow cooker sau pentru cei care vor să-și cumpere unul.
Mi se pare extrem de comod de folosit un slow cooker și chiar am fost rugată pe Instagram să vă vorbesc mai mult despre acest electrocasnic minune așa încât mai întâi o să public ce rețete am în draft la mâncărurile pe care le-am pregătit în ultimul timp la slow cooker-ul din dotare după care o să scriu un articol mai amplu despre acesta.
Așa că mi-ar fi de ajutor eventuale întrebări sau sugestii despre ce să scot în evidență în acel articol, ce v-ar interesa să știți despre acesta și dacă vi se par folositoare aceste rețete să le public în continuare pe blog.
La rețetele mele eu folosesc un slow cooker ca acesta de .
Rețeta de astăzi o să fie una foarte simplă, extrem de simplă, chiar și mare lucru nu ai de făcut decât să pui toate ingredientele în vasul de la slow cooker și apoi să aștepți. Însă nu e chiar nevoie să fie așteptarea grea. Poți face altceva: să setezi aparatul să gătească pentru tine peste noapte așa încât a doua zi să ai mâncarea gata.
Vezi mai jos cum se poate găti un pui întreg la slow cooker
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru a fi la curent cu ultimele rețete publicate.
Așa am făcut eu și am fost super mulțumită când a doua zi am putut să-mi văd de celelalte treburi pe care le aveam pentru că mâncarea era deja pregătită. Minunat!
- 250 ml bere
- 1 rasol de porc de 1,3 kg (sau cât să încapă în vasul de la slow cooker)
- ½ linguriță usturoi
- ¼ linguriță oregano
- ¼ linguriță cimbru
- ¼ linguriță rozmarin
- ½ lingurță paprika dulce
- o linguriță sare
- ¼ piper cayene
- sau după gust
Mod de preparare pentru rasol de porc în bere la slow cooker
- Crestăm ușor, cu ajutorul unui cuțit ascuțit pielea ciolanului hașurând-o fără a ajunge însă la carne.
- Amestecăm condimentele între ele și le presărăm peste ciolan după care frecăm cu ele toată suprafața ciolanului așa încât să ajungă peste tot.
- Punem berea în vasul slow cooker-ului.
- Adăugăm și ciolanul.
- Punem capacul și setăm funcția ”LOW” pentru 7 ore. Timpul poate fi mai mare dacă și bucata gătită este mai mare. La jumătatea timpului putem întoarce ciolanul și pe partea cealaltă.
- După trecerea timpului veți avea o bucată de rasol de porc gătită lent, la temperatură joasă care este delicioasă și mai ales foarte fragedă încât se desprinde de pe os și se rupe foarte ușor fâșii.
- Serviți simplu, cu salată sau garnitură de cartofi alături.
Să aveți poftă la rasol de porc în bere gătit la slow cooker!
anairda says
Și curentul cât va vine pe luna, dacă gătiți la slow cooker?
Claudia Vasilache says
un slow cooker nu consuma asa mult cum ganditi. Consumul e mic chiar daca timpul de gatire e mare :)
Cand l-am folosit nu am observat cresteri mari la factura de energie…