Strudele mumii umplute cu gem
Sper să nu vă fi plictisit încă de rețete specifice sărbătorii de Halloween pentru că mai am una. Săptămâna e lungă, vacanță e, așa că în fiecare zi am încercat în bucătărie ceva distractiv împreună cu cel mic.
Decât să stea toată ziua cu ochii la desene animate sau conectat la realitatea virtuală m-am gândit să facem, la rugămintea lui, într-o zi fursecuri degete de vrăjitoare, în alta guri înspăimântătoare din mere sau aceste ștrudele mumii.
Din toate deserturile cu această tematică pe care le-am pregătit în vacanța asta, ștrudelele mumii mi-au fost cele mai simpatice și cred că pot fi pregătite tot timpul anului.
La urma urmei, dacă pregătiți aceste ștrudele împreună cu cei mici și discutați despre mumiile egiptene ar fi vorba despre o lecție nu doar de gătit ci și de istorie. Adică o activitate utilă pe timpul vacanței și din care cei mici pot învăța jucându-se.
Pentru a fi la curent cu ultimele rețete video
ABONEAZĂ-TE și da click pe clopoțel!
Acesta este și un desert rapid, ușor de făcut, pentru care nu aveți nevoie de prea multe ingrediente și nici de un buget prea mare. E suficientă o foaie de aluat de foietaj pe care o puteți cumpăra undeva la maxim 5 lei bucata, niște gem de care aveți prin casă și un ou. Ah, și puțină răbdare.
- o foaie de aluat de foietaj de 400 grame
- 6 linguri de gem de căpșuni
- 1 ou
- 12 stafide
Mod de preparare strudele mumii umplute cu gem
- Aprindem cuptorul la 180 grade și punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
- Folosindu-ne de o riglă trasăm și apoi tăiem din aluatul de foietaj dreptunghiuri cu dimensiunea de 10 centimetri lățime și 15 cm înălțime.
- Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță.
- Punem pe mijlocul dreptunghiurilor o lingură cu gem și o întindem apoi pliem dreptungiul formând ștrudelul.
- Cu ajutorul unei furculițe apăsăm marginile ca să stea lipite în timpul coacerii și să nu curgă gemul.
- Din restul de aluat rămas tăiem fâșii subțiri de cca 0,5 mm pe care pe punem peste ștrudel imitând ”îmbrăcămintea” mumiilor și practic formând mumiile.
- În partea de sus așezăm câte 2 bobițe de stafide ca să formăm ochii mumiilor.
- Așezăm mumiile în tavă, le ungem cu oul bătut și dăm la cuptor până se rumenesc, aproximativ 25-30 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
- Le mâncam calde dar sunt bune și a doua zi la micul dejun.
Să aveți poftă la ștrudele mumii :)
Eva Anca says
Ce simpatice sunt! Foarte harnici si inspirati ati fost. Pofta buna!
Claudia Vasilache says
Multumim :) Sunt tare bune! ;)