• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 31, 2019 · 2 Comments

Strudele mumii umplute cu gem – rețetă pas cu pas

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares

Strudele mumii umplute cu gem

Sper să nu vă fi plictisit încă de rețete specifice sărbătorii de Halloween pentru că mai am una. Săptămâna e lungă, vacanță e, așa că în fiecare zi am încercat în bucătărie ceva distractiv împreună cu cel mic.

Decât să stea toată ziua cu ochii la desene animate sau conectat la realitatea virtuală m-am gândit să facem, la rugămintea lui, într-o zi fursecuri degete de vrăjitoare, în alta guri înspăimântătoare din mere sau aceste ștrudele mumii.

ștrudel mumii

Din toate deserturile cu această tematică pe care le-am pregătit în vacanța asta, ștrudelele mumii mi-au fost cele mai simpatice și cred că pot fi pregătite tot timpul anului.

La urma urmei, dacă pregătiți aceste ștrudele împreună cu cei mici și discutați despre mumiile egiptene ar fi vorba despre o lecție nu doar de gătit ci și de istorie. Adică o activitate utilă pe timpul vacanței și din care cei mici pot învăța jucându-se.

Pentru a fi la curent cu ultimele rețete video
ABONEAZĂ-TE și da click pe clopoțel!

Acesta este și un desert rapid, ușor de făcut, pentru care nu aveți nevoie de prea multe ingrediente și nici de un buget prea mare. E suficientă o foaie de aluat de foietaj pe care o puteți cumpăra undeva la maxim 5 lei bucata, niște gem de care aveți prin casă și un ou. Ah, și puțină răbdare.

5.0 from 1 reviews
Strudele mumii umplute cu gem
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
30 mins
Total time
40 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Internationala
Serves: 6 portii
Ingrediente
  • o foaie de aluat de foietaj de 400 grame
  • 6 linguri de gem de căpșuni
  • 1 ou
  • 12 stafide
3.5.3251

Mod de preparare strudele mumii umplute cu gem

  • Aprindem cuptorul la 180 grade și punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Folosindu-ne de o riglă trasăm și apoi tăiem din aluatul de foietaj dreptunghiuri cu dimensiunea de 10 centimetri lățime și 15 cm înălțime.
  • Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță.
  • Punem pe mijlocul dreptunghiurilor o lingură cu gem și o întindem apoi pliem dreptungiul formând ștrudelul.

ștrudel mumii pas cu pas

  • Cu ajutorul unei furculițe apăsăm marginile ca să stea lipite în timpul coacerii și să nu curgă gemul.
  • Din restul de aluat rămas tăiem fâșii subțiri de cca 0,5 mm pe care pe punem peste ștrudel imitând ”îmbrăcămintea” mumiilor și practic formând mumiile.
  • În partea de sus așezăm câte 2 bobițe de stafide ca să formăm ochii mumiilor.
  • Așezăm mumiile în tavă, le ungem cu oul bătut și dăm la cuptor până se rumenesc, aproximativ 25-30 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
  • Le mâncam calde dar sunt bune și a doua zi la micul dejun.

mumii ștrudel cu gem de căpșuni

Să aveți poftă la ștrudele mumii :)


Spune si altora!
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6
    Shares
  •  
    6
    Shares
  •  
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
« Cum să faci guri înspăimântătoare din măr pentru Halloween
Rasol de porc în bere, gătit lent la slow cooker »

Comments

  1. Eva Anca says

    October 31, 2019 at 12:41 pm

    Ce simpatice sunt! Foarte harnici si inspirati ati fost. Pofta buna!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 31, 2019 at 12:52 pm

      Multumim :) Sunt tare bune! ;)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

October 2019
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Sep   Nov »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316