Cum să faci guri înspăimântătoare din măr pentru Halloween
Știu că o parte dintre voi veți avea o părere negativă despre aceasta postare, ca și despre cea de ieri și cea de mâine. Sărbătoarea de Halloween este destul de controversată pe la noi. Însă mi-aș dori ca în vizită pe la mine, în acest mic spațiu virtual pe care îl dețin, să ajungă doar oameni deschiși la minte.
Nici eu nu înțeleg această sărbătoare, nu o ținem în casă și nici prin zona țării în care locuiesc. Dar o parte dintre populația țării noastre o ține, cei mici nu au aceste, să le zicem bariere mintale pe care noi adulții le avem, ei trăiesc acorați în acestă realitate așa că văd și vor. Cu alte cuvinte, dacă nu îți place acest gen de postare, te invit să vezi celelalte rețete ”mai așezate” :)
Bun, acum, introducerea fiind făcută să trecem la subiectul de azi. Adică la un alt desert pe care îl poți face împreună cu cel mic dacă acesta tot insistă să faceți ceva de Halloween iar tu ori nu prea ești de acord, nu sărbătorești, ori efectiv nu ai timp pentru asta.
Ei bine, și eu m-am aflat în situația asta, vacanță fiind și eu având de lucru. Așa că am găsit aceste câteva soluții de compromis cum sunt aceste guri înspăimântătoare făcute din mere și fursecurile degete de vrăjitoare de ieri (ai aici rețeta).
Practic aceasta nu e o rețetă propriu-zisă. Mare lucru nu trebuie să faci decât să tai niște mere și niște migdale după care pui ceva miere peste ele si gata, ai pregătit ceva înspăimântător pentru Halloween. Dacă vrei ceva și mai ”creepy” poți pune în loc de miere niște gem de căpșuni sau prune sau vișine, care să sugereze sângele. Eu nu am vrut să merg atât de departe așa că am folosit miere.
Și, fie vorba între noi, dacă cel mic nu se sperie ci mai degrabă se amuză de aceste guri îngricoșătoare și mănâncă mărul ala cu tot cu coajă fără să facă mofturi, eu una mă declar mulțumită și trec peste faptul că sunt atât de hidoase.
Acum, la drept vorbind, și când am fost eu copil și despre acestă sărbătoare nu se auzea pe la noi, țin minte că bunicul venea acasă cu dovleci pe care îi sculpta în diferite chipuri înfricoșătoare. Așa că nu e mare diferență între acel bostan cioplit și gurile de măr. Unde mai pui că aceste guri sunt și mai la îndemână de realizat.
Hai să vedem de ce ai nevoie și cum se fac aceste guri înspăimântătoare din mere. Am încercat să pozez fiecare etapă a pregătirii acestora și sper să se înțeleagă cum se procedează.
- mere
- migdale
- miere sau dulceață
Mod de preparare pentru guri înspăimântătoare din măr pentru Halloween
- Tăiem mărul în două jumătăți și apoi în alte două. Adică îl tăiem în patru sferturi de măr.
- Luăm un sfert de măr și tăiem într-o parte o felie din el dar nu până la capăt ci ne oprim la câțiva milimetri distanță de capăt.
- Întoarcem mărul pe latura cealaltă și facem aceeași tăietură, la fel, nu până la capăt ci doar cât s-o întâlnească pe cea făcută mai devreme așa încât să putem da deoparte bucata de măr formată de tăietură.
- Prin înlăturarea acesteia se formează un unghi care are ca laturi ceea ce a rămas din sfertul de măr tăiat în acest fel. Aceasta este gura din măr pe care o vom face să arate înspăimântător punându-i niște dinți din felii de migdale.
- Eu am avut migdale întregi pe care le-am tăiat fâșii și pe care mai apoi băiețelul meu le-a înfipt în bucata de măr dând impresia de dinți de monstru.
- Am turnat pe deasupra puțină miere și apoi, după ce le-am pozat, le-am savurat cu poftă făcând abstracție de cât de urât arată.
Cam asta e. Cum vedeți nu e mare lucru de făcut însă cei mici se vor distra făcându-le. Sper să vă placă ideea care, trebuie să recunosc, nu e a mea ci am văzut-o în diferite videouri care circulă pe Youtube.
Eva Anca says
Arata fantastic! Eu nu mananc mere, dar pe astea clar le-as manca!
Claudia Vasilache says
Pe bune? :))) Ce tare! Pai hai ca nu sunt greu de facut! :p