• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 30, 2019 · 4 Comments

Chec pufos cu rahat. Rețetă simplă și ușor de făcut.

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 289     
289
Shares

Chec pufos cu rahat. Rețetă simplă și ușor de făcut

Rețeta asta de chec pufos cu rahat cred că o fac de mai bine de o lună, în fiecare weekend. De ce? Pentru că acest chec cu rahat este preferatul băiețelului meu. Mereu îmi cere să-i fac ”chec cu jeleu”. Așa-i spune el rahatului, jeleu.

Adevărul e că e felie de chec pufos cu rahat nu prea poți refuza. Merge numai bine fie dimineața la cafea, fie când ai niște musafiri în vizită și, de ce nu, cu o cană mare de iaurt alături pentru cină.

chec pufos cu rahat

Acum poate o să vă întrebați de ce nu am și publicat rețeta de atâta timp? Pai pur și simplu nu mai ajungea checul la pozat. Îl faceam seara, de obicei și ai mei tot cerau câte o feliuță și până a doua zi când aveam eu lumină pentru pozat nu mai rămânea prea mult din el.

Weekend-ul trecut am pus piciorul în prag și au avut interdicție la checul cu rahat până după poze. Nu e ușor să fii blogger culinar și nici membru al familiei acestuia, nu-i așa?

Vezi AICI și rețeta de chec cu cacao

Dar să nu mai lungesc vorba fără rost și să trec la scris rețeta care e atât de simplu de făcut încât o să o îndrăgiți pe loc.

5.0 from 1 reviews
Chec pufos cu rahat
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 6 ouă
  • 180 grame de făină albă de grâu tip 000
  • 150 grame de rahat
  • 120 grame de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • o linguriță cu praf de copt
  • un vârf de cuțit cu sare
  • o linguriță cu esență de vanilie
3.5.3251

Mod de preparare pentru chec pufos cu rahat

  • Scoatem din timp ouăle din frigider și le lăsăm să ajungă la temperatura camerei
  • Tăiem rahatul, cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit pe care îl trecem prin făină, în cuburi cât mai mici pe care le tăvălim, la rândul lor prin făină.
  • Scuturăm bine surplusul de făină de pe bucățelele de rahat folosindu-ne de o strecurătoare.
  • Aprinde cumptorul la 180 de grade și pregătim o vată de chec cu dimeniunile de 30/12 cm punând în ea hârtie de copt
  • Separăm albușurile de gălbenușuri
  • Albușurile le batem spumă, cu ajutorul mixerului, și, când acestea încep să se albească adăugăm sarea, vanilia și zahărul, continuând a mixa până când albușurile devin ferme ca pentru bezea (dacă întoarcem castronul ele nu trebuie să cadă)
  • Între timp, amestecăm, cu ajutorul unui tel gălbenușurile împreună cu uleiul (ca la maioneză)
  • Când albușurile sunt bătute bine adăugăm compoziția de gălbenușuri și o încorporăm cu un tel,
  • Cernem făina și o adăugăm treptat și o încorporăm cu mișcări ușoare, de jos în sus, așa încât să nu pierdem din aerarea pe care am obținut-o inițial, când am bătut albușurile.

chec pufos cu rahat

  • Adăugăm și bucățelele de rahat, amestecându-le ușor cu ajutorul unui tel.
  • Turnăm compoziția în tavă și dăm tava la cuptor până când checul este copt, aproximativ 40 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia, de cum coace acesta, și de ce tip este (pe gaz sau pe curent).
    Tips&trics: Pentru a fi siguri că este copt facem testul cu scobitoarea. Înfingem o scobitoare în el, cât este în cuptor, și, dacă aceasta este curată și nelipicioasă atunci când o scoatem, checul nostru este gata.
  • Îl scoatem din cuptor și din tavă, înlăturăm hârtia de copt și îl punem pe un grătar lăsându-l la răcit după care îl feliem și servim cu poftă.

Să aveți poftă la chec pufos cu rahat!


Spune si altora!
 289     
289
Shares
 
289
Shares
 289    
« Ciorba de salată verde cu afumătură
Prăjitură răsturnată cu rubarbă »

Comments

  1. Eva Anca says

    June 3, 2019 at 4:43 pm

    Vai, cat de bine arata! Mi-ai facut o pofta! Trebuie sa fac si eu chec zilele astea.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      June 3, 2019 at 5:17 pm

      Multumesc! :) Da, sa o incerci ca e tare usor de facut :)

      Reply

Trackbacks

  1. Chec cu cireșe sau vișine - Lecturi si Arome says:
    September 5, 2019 at 10:15 am

    […] Și chiar am reușit adică checul meu cu cireșe a trecut cu brio examenul exigentului (a se citi mofturorului) profesor. Și chiar a spus că pot să-i mai fac iar eu am fost mulțumită că nu îmi mai cere mereu chec cu rahat. […]

    Reply
  2. Prăjitură răsturnată cu rubarbă - Lecturi si Arome says:
    June 4, 2019 at 7:14 pm

    […] Cât se încălzește cuptorul pregătim blatul de pandispan exact așa cum am povestit pe larg în rețeta de chec cu rahat publicată săptămâna trecută – VEZI AICI. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

May 2019
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316