Cireșe pentru iarnă la congelator
Cât încă mai sunt cireșe pe piață e bine să ne gândim și la proviziile pentru iarnă. Asta, bineînțeles, după ce ne-am săturat mâncându-le așa, crude sau punându-le în diferite deserturi.
La iarnă le vom duce dorul așa că, dacă avem un congelator în casă, și acum majoritatea dintre noi au, e bine să punem câteva porții de cireșe și pentru la iarnă ca să avem cum face fie un compot, fie un desert aromat sau un smoothie plin de vitamine.
Dacă anul trecut v-am povestit cum punem vișinele la congelator pentru iarnă – vezi aici – anul acesta o să vă spun cum punem cireșe pentru iarnă la congelator. Mare diferență nu e între cele 2 articole pentru că vișinele și cireșele sunt cam la fel și se pun la fel la congelator.
Ca și în cazul vișinelor, și aici avem 2 metode de a pune cireșe pentru iarnă la congelator: folosind cireșele întregi sau folosind cireșele fără sâmburi.
De ce avem nevoie pentru a pune cireșe pentru iarnă la congelator
- Evident că avem nevoie de … cireșe, întregi sau fără sâmburi.
- Caserole de plastic sau pungi pentru congelator.
- Etichete pe care le putem confecționa și singuri (vezi mai jos cum)
- Un pix
Cum punem cireșe pentru iarnă la congelator CU sâmburi
În primul rând poate o să te întrebi de ce le punem sau pentru ce le folosim dacă sunt cu sâmburi. Răspunsul e unul foarte simplu: le vom folosi pentru a face un compot.
Da, se pot scoate și sâmburii dar din experiența vă spun că a scoate sâmburii de la cireșele congelate și apoi decongelate nu e o operațiune ușor de făcut. Așa că dacă le puneți cu sâmburi cu tot cel mai practic e să le folosiți pentru a face compot.
Iată și cum procedăm ca să punem cireșe pentru iarnă la congelator cu sâmburi cu tot.
- spălăm cireșele,
- înlăturăm codițele,
- le lăsăm să se scurgă bine de apă
- le punem în pungi sau caserole
- etichetăm
- le băgăm în congelator.
Cum punem cireșe pentru iarnă la congelator FĂRĂ sâmburi
- spălăm cireșele,
- înlăturăm codițele,
- le lăsăm să se scurgă bine de apă
- scoatem sâmburii
- le punem în pungi sau caserole
- etichetăm
- le băgăm în congelator.
Așa-i că nu e ceva greu de făcut? Doar puțin mai migălos în cazul în care punem cireșele fără sâmburi. În rest, mare lucru nu e de făcut.
Ce nu trebuie să uiți să faci este să etichetezi pungile sau caserolele. În felul acesta vei ști exact ce fel de cireșe ai scos la decongelat, pentru compot sau pentru deserturi gen tarta sau prăjitură.
Etichetele le poți cumpăra sau face chiar tu singur în casă. Da, nu vor fi autoadezive dar cu puțină bandă scotch cu față dublă rezolvi imediat problema. Cel puțin eu așa am făcut.
Modele GRATIS de etichete poți descărca de AICI.
Dacă nu ai spațiu la congelator și vrei totuși să faci compot de cireșe pentru la iarnă poți folosi metoda de conservare la borcan și păstrare mai apoi în cămară. Cum să faci asta am povestit deja AICI când am explicat cum faci compot de vișine pentru iarnă. Se procedeaza exact la fel!
cucu andrea says
multumesc
Claudia Vasilache says
cu drag! :)