Clătite cu lapte din semințe de mac și miere de albine
Vă spuneam săptămâna trecută că am făcut, cu ajutorul blenderului profesional G21 Smoothie Vitality pe care l-am primit pentru testare, un lapte vegetal din semințe de mac. Găsiți rețeta acestuia AICI.
Probabil că mulți dintre voi s-au întrebat atunci ce puteam face cu laptele vegetal în afară de a-l bea ca pe un lăptic înainte de culcare?
Ei bine, iată că putem face cel mai simplu și îndrăgit desert: clătite! Desertul preferat al copiilor! Cum am înlocuit laptele de vacă cu lapte vegetal, rețeta de astăzi este potrivită mai ales pentru cei care au intoleranță la lactoză.
Sigur, există de cumpărat diferite feluri de lapte vegetal din care puteți să faceți aceste clătite. Însă, știm cu toții că pe lângă laptele propriu zis se mai pun în compoziție și diferite substanțe care să păstreze laptele pentru timp îndelungat. Mai bune sau mai rele. Nu deschidem acum ”cutia Pandorei” adică o discuție despre cât de nocive sunt sau nu sunt substanțele incluse în laptele vegetal de cumpărat din comerț.
Ceea ce vreau eu să zic este că acest lapte se poate face foarte ușor și acasă mai ales atunci când ai la îndemână un blender profesional cum este blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality – găsești aici detalii despre preț și performanțele acestuia.
Eu sunt foarte mulțumită de ceea ce poate face și cred că merită să ai așa un aparat electrocasnic în dotare. Da, este o investiție deloc mică dar se amortizează în timp. Un calcul simplu îți arată că dacă cumperi materia prima pentru a face un lapte vegetal ieși mai bine decât dacă cumperi unul gata făcut.
Bun, dar totuși astăzi nu este vorba despre laptele vegetal deși el este ingredientul principal în rețetă ci despre clătite. Ca orice rețetă de clătite și aceasta este una ușor de făcut. Iată de ce avem nevoie și cum trebuie să procedăm.
- 400 grame de făină albă de grâu
- 700 ml de lapte vegetal (eu am folosit lapte de in)
- 2 ouă
- un vârf de cuțit cu sare
- 2 plicuri cu zahăr vanilat
- ulei pentru uns tigaia
Mod de preparare pentru clătite cu lapte din semințe de mac
- Spargem ouăle, adăugăm zahărul și le batem bine cu un praf de sare.
- Adăugăm alternativ laptele și făina amestecând până când obținem un aluat de consistența unei smântâni.
- Lasăm deoparte 10 minute să se odihnească.
- Încingem tigaia și o ungem puțin cu ulei (foarte puțin!)
- Ridicam tigaia de pe foc și turnăm, folosindu-ne de un polonic o parte din aluat.
- Rotim tigaia în cerc așa încât aluatul să acopere în mod uniform toată suprafața tigăii.
- Punem tigaia pe foc și lăsăm să se gătească până când aluatul nu mai are luciu și marginile devin aurii, moment în care întoarcem clătita pe partea cealaltă cu ajutorul unei spatule.
- Mai lăsăm câteva secunde și apoi o răsturnăm pe o farfurie.
- Procedăm la fel și cu restul de aluat până când terminăm de făcut toate clătitele.
- Le împăturim în patru, turnăm miere peste ele și le servim cât sunt calde încă.
Tips&trics
Dacă aluatul se îngroașă cât faci clătitele mai poți adăuga puțin lapte sau apă carbogazoasă.
Ideal ar fi să ai o tigaie specială pentru clătite dar dacă nu ai, atunci trebuie să ungi de fiecare dată tigaie cu puțin, foarte puțin ulei.
Un unboxing al acestui blender puteți vedea în filmulețul de mai jos:
Să ai poftă la clătite cu lapte din semințe de mac!
Leave a Reply