• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 26, 2016 · 3 Comments

Budinca de paine cu lapte si cacao

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 13     
13
Shares

Ti-a ramas vreodata paine uscata? Sau poate ai copii la scoala si vin acasa cu acele cornuri scolare care sunt fara gust si nu prea iti vine sa le mananci? Ei bine, nu arunca nimic! Recicleaza totul facand o simpla dar delicioasa budinca de paine cu lapte si cacao. Copiii vor fi incantati!

Aceasta budinca are la baza o reteta atat de simpla si de banala incat o sa iti doresti sa o faci foarte des de acum incolo. Poti chiar sa iti lasi fantezia sa zburde si sa adaugi in budinca de paine cu lapte si cacao diferite fructe uscate sau chiar cubulete de mere proaspat taiate. Poti pune si nuca sau migdale sau orice vrei tu.

budinca de paine cu lapte

Reteta de baza e una singura si pe asta o poti repeta ori de cate ori ai nevoie, in diferite combinatii. Si de baza sunt: painea, ouale, laptele dulce, cacaoa si zaharul. 5 ingrediente! Doar atat.

Evident ca budinca de paine cu lapte si cacao poate fi facuta si inlocuind painea cu cozonac. Va iesi mult mai gustoasa, dar si mai calorica. Insa este un bun mod de a refolosi bucatile de cozonac uscat care raman de obicei dupa sarbatori. Mai ales sarbatori mari ca cea a Craciunului cand cozonacul este nelipsit de pe masa de sarbatoare

Pentru ca eu am facut reteta asta de budinca de paine folosind si revalorificand cornurile scolare, am mai adaugat si putina smantana (aveam un rest prin frigider si era pacat sa o arunc), o lingurita de esenta de vanilie si un mar taiat cubulete. Daca o faci in varianta cu cozonac un mai e nevoie de ele. Mergi pe varianta de baza si e suficient.

Vezi mai jos si cum se pot folosi albusurile ramase nefolosite de la alte retete
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

Reteta de budinca de paine cu lapte si cacao este o reteta simpla, dar atat de simpla incat si un copil o poate face. Si mai este si foarte rapida. Ma refer aici la timpul alocat pregatirii ingredientelor pentru ca budinca sa poata fi pusa la cuptor. Dar hai sa vezi despre ce e vorba.

Budinca de paine cu lapte si cacao
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
55 mins
Total time
1 hour 5 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 300 grame de paine
  • 600 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 150 grame de zahar
  • 2 linguri rase de cacao
  • 100 grame de smantana
  • esenta de vanilie
  • trei linguri de grame de gem dulce acrisor (de caise/rubarbar/visine/capsuni)
3.5.3226

Mod de preparare

  • Rupem painea/cozonacul bucati de marime medie si o pune intr-un castron.
  • Spargem ouale intr-un castron si adaugam peste ele zaharul. Le bate bine cateva minute ca sa se topeasca zaharul si apoi adaugam laptele, smantana si esenta de vanilie.
  • La final adaugam cacaoa cernuta si amestecam.
  • Turnam compozitia peste paine/cozonac si lasam sa se inmoaie cat se incalzeste cuptorul.
  • Aprindem cuptorul la la 180 grade si pregatim o tava de cozonac in care punem hartie de copt.
  • Punem compozitia din castronul cu paine inmuiata in tava, nivelam si dam la cuptor 45 de minute dupa care scoatem tava si ungem la suprafata cu cateva linguri de gem dulce-acrisor si introducem iar tava in cuptorul incins inca 10 minute, maxim un sfert de ora.
  • Cand este gata scoatem tava din cuptor, lasam la racit.

budinca din paine

Poti servi budinca rece sau chiar calda (depinde cum iti place mai mult), simpla sau avand alaturi o portie de inghetata sau frisca din smantana adevarata.

Spor la pregatit budinca de paine!


Spune si altora!
 13     
13
Shares
 
13
Shares
 13    
« Turta dulce decorata pentru Mos Craciun
Tort rapid cu biscuiti si crema de ciocolata »

Trackbacks

  1. Budincă sărată de pâine cu gust de pizza - Lecturi si Arome says:
    December 27, 2021 at 7:48 pm

    […] Cu alte cuvinte, zilele trecut am încercat o altă variantă de budincă de pâine, de data asta în varianta sărată. Cele două rețete de budincă de pâine varianta dulce se găsesc aici și aici. […]

    Reply
  2. Budincă de cozonac - cea mai simplă rețetă - Lecturi si Arome says:
    December 26, 2019 at 3:45 pm

    […] dulce și sărat. Cele 2 rețete de budincă de pâine în varianta dulce le puteți vedea AICI sau AICI iar cea sărată, […]

    Reply
  3. Budinca de paine cu lapte si nuca - Lecturi si Arome says:
    January 23, 2017 at 5:02 pm

    […] Aceasta nu este prima reteta de budinca de paine pe care o public pe blog. Am mai facut budinca de paine cu lapte si cacao. Ceva care sa fie mai ciocolatos, am gandit eu. Reteta o gasesti deja publicata pe blog – vezi aici. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

December 2016
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316