• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 4, 2018 · 9 Comments

Marmelada de zmeură. Gem fin de zmeură fără semințe

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 61     
61
Shares

Dacă anul trecut am făcut, din puțina zmeură din grădină 2 borcănele de gem de zmeură, anul acesta m-am gândit să încerc ceva nou. Un fel de marmeladă de zmeură.

Adică un gem de zmeură dar mult mai fin, ca o marmeladă. Cu alte cuvinte un gem de zmeură în care am înlăturat semințele de la zmeură.marmeladă de zmeură

I-as fi spus tot gem de zmeură dar cum mai există o altă rețetă cu aceeași denumire pe blog, și cum textura acestuia de astăzi este mult mai fină i-am spus pur și simplu marmeladă de zmeură.

Drept să vă zic, deși foarte gustos, gemul de zmeură de anul trecut a fost el consumat cu plăcere dar mai mult pentru aroma și dulceață. Faptul că micii sâmburi de zmeură au rămas în gem nu prea a fost plăcut.

Varianta aceasta de astăzi este însă deosebită. Ca și gust, ca și textura. Un adevărat deliciu. Păcat că nu am așa de multă zmeură ca să fac o cantitate mai mare.

Adevărul e că anul acesta am și avut norocul să am ca și ajutor în bucătărie pe atât de utilul blender profesional G21 Perfect Smoothie Vitality despre care m-ați mai auzit vorbind lunile trecute – vezi AICI mai multe detalii despre performanțele acestuia. Ei bine, am avut inspirația de a-l folosi pentru a face această delicioasă marmeladă de zmeură.

Evident că de poate folosi și alt blender pentru a pasa zmeura dar vă asigur că dacă îl veți folosi pe acesta cantitatea de sâmburi pe care veți fi nevoiți să o dați deoparte va fi foarte mică. Asta pentru că blenderul profesional G21 Perfect Smoothie Vitality are o putere foarte mare și pasează foarte bine orice fruct sau legumă.marmeladă de zmeură gem fin de zmeură

Din cantitatea de 600 de grame de zmeură, după pasare am dat deoparte doar 60 de grame de sâmburi. Ceea ce, zic eu, este foarte puțin. Ca să nu mai zic și de faptul că, atunci când am făcut separarea cu ajutorul sitei a mers mult mai ușor. De ce? Pentru totul era pasat atât de fin încât devenise aproape fluid.

Multe nu ar mai fi de spus și cred că vă dați și voi seama singuri care este modul de preparare. Dar îl voi explica și eu în continuare pentru cei ce sunt începători în bucătărie.

5.0 from 2 reviews
Marmelada de zmeură. Gem fin de zmeură fără semințe
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserva pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 600 grame de zmeură
  • 500 grame de zahăr
  • zeama de la o lămâie
3.5.3251

Mod de preparare marmeladă de zmeură

  • Spălăm zmeura și îndepărtăm codițele după care o punem într-un castron.
  • Punem zahărul peste zmeură, scuturăm puțin oala și lăsăm până a doua zi ca să se topească zahărul și să se formeze zeama.
  • A doua zi punem zmeura în blender și mixăm 1-2 minute până transformăm totul într-o pastă.
  • Punem zmeura într-o strecurătoare și separăm semințele.

Vezi mai jos cum se sterilizează borcanele și capacele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru notificări!

  • Pasta obținută o fierbem până se leagă, luând din când în când spuma.
  • La final adăugăm puțină zeamă de lămâie și mai dăm un clocot.
  • Turnăm fierbinte în borcanele sterilizate și păstrăm pe iarnă sau la frigider până în momentul consumului.

Modul de preparare este, în mare ca și cel al oricărei rețete de gem, cu diferența că, în acest caz, înainte de fierbere separăm semințele de pulpă cu ajutorul unei strecurători. Așa că vă las mai jos și un video în care puteți vedea cum se face gemul de căpșuni sau frăguțe.


Spune si altora!
 61     
61
Shares
 
61
Shares
 61    
« Cum se face cea mai bună vișinată de casă
Sirop de vișine pentru iarnă făcut din fructele întregi »

Comments

  1. Ana-Maria says

    August 25, 2022 at 11:57 am

    Buna! Doar ca sa fiu sigura, dupa ce inlaturam samburii la fiert punem totul, inclusiv si zeama lasata peste noapte, nu? :D Multumesc anticipat pentru raspuns!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 25, 2022 at 3:41 pm

      Punem totul la fiert dupa ce separam samburii! Zeama aceea lasata peste noapte e de fapt sirop din zahar si parte din fruct. Nu aruncam decat semintele. Putem face si cu seminte insa nu o sa iasa asa de fin ca atunci cand le dam deoparte. Sper sa ma fi facut inteleasa mai bine acum :)

      Reply
  2. Ioana says

    August 14, 2020 at 1:11 pm

    Merge sa înlocuim cu mure? Multumesc <3

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 14, 2020 at 3:34 pm

      Da!!! Merge cu orice fel de fruct de padure. Trebui sa inlaturati acei samburi mici la final si ar trebui sa iasa la fel :)
      Daca incercat, va rog sa reveniti cu un comentariu si sa imi sputi daca v-a iesit :)

      Reply
      • Ioana says

        August 21, 2020 at 12:19 am

        Am incercat si cu mure, a iesit super!!!

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          August 21, 2020 at 8:52 am

          Da!!! Sunt sigura ca iese perfect cu orice fel de fruct de padure :) Ma bucur ca v-a placut :)

          Reply
          • Oana says

            July 27, 2021 at 7:23 pm

            Cand punem zmeura la blenduit, o luam cu yot cu zeama lasata cu zaharul?

          • Claudia Vasilache says

            July 28, 2021 at 9:06 am

            Depinde mult de ce blender aveti si de cat zeama lasa. Incercati intai fara zeama si apoi adaugati treptat.

Trackbacks

  1. Jeleu de coacăze negre (peltea de coacăze) - Lecturi si Arome says:
    August 2, 2019 at 7:36 am

    […] am făcut o marmeladă de zmeură foarte bună, adică un gem de zmeură fără semințe – vezi aici rețeta și m-am gândit să încerc să fac ceva de genul asta și din […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

July 2018
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316