• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 21, 2017 · 5 Comments

Despre blogging, gastronomia românească și 3 zile petrecute la București

Monden

Spune si altora!
       

Despre blogging, gastronomia românească și 3 zile petrecute la București

La începutul lunii iunie am fost plecată la București unde am participat la 3 evenimente care au avut legatură cu lumea blogging-ului, a gastronomiei și vinului. Evident că după 3 zile pline petrecute în deplasare, când am revenit acasă am găsit o mulțime de treburi rămase în urmă și nerezolvate.

Așa că abia acum reușesc să găsesc timp pentru a scrie despre asta. As zice mai degraba ”a consemna” pentru că nu știu cât de interesant poate fi pentru tine acest articol însă eu îmi doresc să îmi notez aceste lucruri pe blog ca într-un jurnal. Peste timp le voi reciti și aminti cu drag.food blogging Bucuresti 2017

Inițial nu m-am gândit să merg la București deși imi doream asta. Da, sună contradictoriu dar o deplasare la București nu numai că lasă o gaura mare în bugetul familiei dar mai înseamna și mult timp petrecut pe drum. Mai bine de 600 km dus-întors însemnând cam 10 ore petrecute doar pe drum nu e lucru de nimic.

Îmi luasem gândul de a merge. Dar a apărut ”zâna bună” și m-a convins să fac acest efort. Cine a fost zâna bună și cui trebuie deci să-i mulțumesc pentru cele 3 zile frumoase petrecute la București? Prietenei mele dragi, Cristina, de la divainbucatarie.ro. Mulțumesc, Cristina! Mi-ar fi părut rău să nu fi participat și eu la cele 3 evenimente organizate în București pe 6 și 7 iunie: Gala IWCB, Food Blogger Conference și Congresul Național de Gastronomie și Vin.

Dacă te numeri printre cei care urmăresc zi de zi activitatea de pe blog știi deja că Lecturi și Arome a fost partener media la Festivalul Blogurilor și Vinurilor, unde nu am putut, din păcate ajunge dar am scris pe blog despre eveniment (vezi aici), partener media la Congresul Național de Gastronomie și Vin (citește aici despre asta) și am susținut International Wine Contest Bucharest prin publicarea unui interviu luat lui Cătălin Păduraru, CEO al acestui concurs – vezi aici.

Cum Congresul de Gastronomie și Vin s-a nimerit să fie în aceeași zi, din păcate dar și din fericire, cu Food Bloggers Conference, și cum cu o zi înainte a avut loc Gala IWCB la care fusesesm și eu invitata nu am mai stat pe ganduri și am acceptat invitația Cristinei de a dormi la ea și a merge împreuna la aceste evenimente.

Așa că mi-am făcut bagajul, evident că mi-am pus în geantă o carte pentru a citi pe tren (între timp i-am făcut și recenzia) și telefonul mobil pentru a putea surprinde diferite momente ale calătoriei fie prin poze, fie prin filmulețe fie prin transmisiuni live pe Facebook sau Instagram ca sa pot ține legătura cu fanii blogului cât sunt plecată.Dana FBC

Deja, cine a urmărit activitatea mea de pe aceste conturi, din acele zile, știe cam cum a fost programul și ce am facut la București. Însă ”simțul proprietății” mă face să trec acele clipe imortalizate pe canalele de Social Media și aici, la mine acasă, dacă pot zice așa.

Să  le luăm pe rând, în ordine cronologică. Adică să încep cu seara de 6 când am participat la Gala IWCB. Am ajuns la gala împreună cu Cristina, Dana (de la prajituricisialtele.ro cu care am fost si ”colegă” de cameră cât am stat la Cristina) și Mihaela Negrescu (fantezieinbucatarie.blogspot.ro), pe care o știam doar virtual până acum.gala IWCB

Gala a avut loc la Palatul Bragadiru unde ne-am întalnit și cu alți bloggeri sau oameni din zona de food pe care îi știam doar din online, cum ar fi Bogdan Puiu și Mary Balaban, colegi ambasadori Food Revolution Day în Romania care au gătit pentru invitați sau Raluca Dumitrana de la Concret PR cu care am colaborat foarte bine la aceste evenimente.

M-am revăzut cu Oana Igrețiu (savoriurbane.com) și mai târziu cu Laura Laurențiu (retețecalamama.ro) și l-am cunoscut, în sfârșit și personal pe Cosmin Dragomir, unii dintre inițiatorii Congresului Național de Gastronomie și Vin, care încearcă să reabiliteze bucătăria românească publicând articole pe această tema pe site-ul gastroart.ro.cina seara IWCB

A fost o seară frumoasă, cu degustări de vin și alte bunătățuri gastronomice, petrecută împreună cu oameni frumoși adunați în acel loc de pasiunea comună pentru gastronomie.

A doua zi a fost una luuungă, foarte lungă. Și asta pentru ca a trebuit să ajung la celelate două evenimente. Dimineată am fost la Food Bloggers Conference care a avut loc la hotel Marriot. Am participat, din păcate, la primul panel, cel în care s-a discutat despre relația bloggerilor cu brandurile.FBC iunie 2017

În pauza de prânz am plecat împreună cu fetele, Dana și Mihaela dincolo, la Congresul de Gastronomie și Vin care se ținea la ARCUB. Noroc de Mihaela care cunoaște bine orașul că altfel nu știu cum ne-am fi descurcat. Și așa întârzâiasem destul de mult. Prezența noastră acolo era obligatorie, toate fiind parteneri media ai acestui eveniment.

Îmi pare rău ca am pierdut conferința de dimineață de la Congres, cu tema „Avem sau nu o gastronomie românească (origini, influențe, prezent și viitor)” dar chiar nu aveam cum să fim în două locuri deodată.

La Congresul Național de Gastronomie și Vin am avut mai mult timp pentru socializare. Am cunoscut oameni noi, nu neapărat bloggeri ci oameni pasionați de gastronomie, mulți dintre ei profesioniști.congres iunie 2017

Congresul a fost organizat de Gastroart.ro, Vinul.ro, Concret PR și Rare Food Services având ca partener principal Selgros Romania. Ca și speakeri, au fost, printre altii, chef Nico Lontras, chef Adi Hadean, chef Cezar Munteanu, Gabriela Berechet, Tiberiu Cazacioc etc.congres 1 2017

Nu voi scrie detalii despre ce s-a discutat acolo dar pentru cine este interesat, îl invit să citească articolul foarte bine scris de Laura Laurențiu – se poate citi aici sau cel al Oanei Igrețiu – vezi aici. E scris pe larg și vei înțelege mai bine ce s-a discutat și ce planuri de viitor sunt în această direcție.congres Laura 2017

Un singur lucru aș vrea totuși să îl scot în evidentă, și anume faptul că s-a discutat despre încercarea de a determina autoritățile să declare o zi națională a gastronomiei românești și pentru aceast s-a organizat chiar și o petiție online pentru susținerea inițiatorilor – o poți semna și tu aici, dacă ți se pare o bună idee.

Pranzul l-am luat la restaurantul La Mama împreună cu toți participanții la congres, unde am mancat o ciorbiță de văcuță foarte bună iar seara am încheiat-o la Hard Rock Cafe București unde a avut loc petrecerea bloggerilor participanți la Food Bloggers Conference.hard rock cafe

A fost o seară frumoasă în care am râs, am făcut schimb de idei, poze și multe filmulețe și am degustat feluri de mâncare specifice localului. Ma refer aici, în afară de aperitive delicioase, faimosul burger de la Hard Rock Cafe București despre care mi-a povestit Cristina că este deosebit. Aaa, și am băut multă limonadă. Atât de multă încât am devenit dependentă și de atunci îmi fac și eu zilnic acasă.burger hard rock cafe

M-am revăzut cu prieteni dragi printre care Mihaela (prajiturela.ro), Cezar (bakings.ro), Andreea (andreeachinesefood.blogspot.com), Andra (mentasirozmarin.ro) și am cunoscut oameni noi: Daniela Niculi (danielaniculi.ro) sau Catalina Zaharia (BaKings).seara FBC Bucuresti 2017

Nici nu știu când a trecut ziua de miercuri și nu regret că am reușit să ajung la acele evenimente, să revad vechi prieteni si să fac cunoștină cu alții noi. Așa că, dacă ești blogger nu ezita să participi la astfel de eveniment oricât de greu ar fi. Ma refer la distanță sau la partea financiară implicată.

A treia zi, obosită dar fericită pentru clipele petrecute am părăsit capitala cu regret și cu promisiunea că voi face tot posibilul să particip și la alte evenimente de acest gen.

Mi-ar plăcea să aflu, dacă și tu ești blogger, ce părere ai despre acest tip de evenimente? Le consideri utile? Participi la ele?

foto credit: arhiva personală și Fotohoreca


Spune si altora!
       
 
      
« Dulceață de cireșe dulci
Limonadă cu căpșuni și mentă »

Comments

  1. Laura says

    June 24, 2017 at 5:34 am

    Uau, ce frumos!!! Minunat ca poti participa la astfel de evenimente interesante. Nu se poate spune ca te plictisesti ca blogger culinar. <3

    Reply
    • Claudia V says

      June 24, 2017 at 10:21 am

      Da! E foarte frumos! Poate reusesti si tu sa ajungi intr-o buna zi si sa ne cunoastem personal :)

      Reply

Trackbacks

  1. ”Duminica la prânz”, cartea de bucate care unește familia la masă - SoftBlog says:
    November 10, 2018 at 9:29 am

    […] Poate că puțin dintre voi știu că Laura Laurențiu este nu doar blogger culinar ci și, în primul rând bucătar profesionist cu certificat obținut după o perioadă de școlire intensă la București  sub îndrumarea cunoscutului Chef Nico Lontras pe care am avut și eu onoarea de a-l cunoaște personal (v-am povestit pe Lecturi și Arome). […]

    Reply
  2. Despre vin și oameni pasionați | Selgros Cauta Pasiunea says:
    May 6, 2018 at 5:55 pm

    […] așteptat. Știi că de la începutul anului am tot gravitat în jurul acestui subiect. Am fost la Festivalul de Gastronomie și Vin de la București, am fost partener media al Festivalului Blogurilor și Vinurilor tot de la București și am luat […]

    Reply
  3. Salată de orez cu pește (păstrăv crăiesc) - Lecturi si Arome says:
    June 23, 2017 at 6:14 pm

    […] (păstrăv crăiesc) primită cadou de la producător (ValePutna) de când am fost la București (am povestit aici). Și cum era o cantitate mică am zis ca să o folosesc la o mâncare pentru 3 persoane. Așa că […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

June 2017
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316