• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 2, 2016 · 5 Comments

Tocana de legume cu ciuperci pentru iarna

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 455     
455
Shares

Tocana de legume cu ciuperci pentru iarna. Reteta de conserva pentru iarna.

Dap, am mai facut o tocana de legume cu ciuperci. Nu, nu e ultima. Mai urmeaza inca una si gata, promit ca anul asta am terminat de publicat retete de zacusca sau tocana de legume pentru iarna. Gasit aici reteta de tocana de legume cu orez iar aici mai multe retete de zacusca.

Ar fi si timpul sa inchei cu retetele de zacusca, nu? Deja s-a facut atat de frig afara incat zici ca nu mai e toamna ci iarna in toata regula. La munte a si nins asa ca… nu mai e mult. Insa mai sunt ceva legume proapete prin piata si mai merge sa gatim o tocana, o zacusca. Cine stie cand o veni primavara anul viitor asa ca sa conservam ce avem acum la dispozitie, nu?tocana de legume cu ciuperci

Această reteta, ca de altfel si retetele celelalte de zacusca sau tocana, este una relativ usorde facut. Adica e usor de facut, nu necesita tehnici complicate insa necesita altceva: timp. La genul acesta de mancare, mai ales cand se face pentru a fi pusa pe iarna, la pastrare, se folosesc cantitati mai mari de legume decât la o mancare obisnuita, de sezon asa ca pentru a o pregati necesita, clar mult mai mult timp.

Reteta de tocana de legume cu ciuperci, pe care o scriu astazi este o alta varianta a tocanei de ciuperci pe care o stii deja, de anul trecut. Mi-a placut mult cum a iesit si am incercat-o in alta combinatie. Le fel de buna, dupa gusturile mele :)

tocana de legume cu ciuperci

Tocana legume cu ciuperci pentru iarna
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
1 hour
Total time
1 hour 30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1 kg de ciuperci Champignons
  • 1 kg de gogosari
  • 1 kilogram de ardei capia
  • 500 grame de morcov
  • 1 kg de ceapa
  • 500 ml ulei
  • 700 ml suc de rosii
  • o lingura de sare
  • o jumatate de ardei iute sau piper (dupa gust)
3.5.3217

Vezi aici cum se pun ardeii copti la borcan pentru iarna!

ardei copti la borcan
Mod de preparare tocana de legume cu ciuperci

  • Ciupercile le taiem si le calim in putin ulei (aproximativ 50 ml) ca sa eliminam apa din ele.
  • Curatam ceapa, ardeii, gogosarii si morcovii.
  • Taiem bucati de marime medie fiecare leguma si o dam prin robotul de bucatarie (folosind functia pulse ca sa nu facem totul pasta)
  • Calim ceapa in 200 ml ulei si cand isi schimba culoarea adaugam pe rand, morcovul, calim doua minute, apoi procedam la fel si cu ardeii si gogosari.

Vezi mai jos cum se sterilizeaza borcanele!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Lasam totul sa se gateasca pana mai scade din zeama (aproximativ 15-20 minute) si adaugam ciupercile si mai lasam totul sa se gateasca impreuna inca un sfert de ora.
  • Adaugam sucul de rosii si restul de ulei, punem sarea si ce alte condimente mai dorim si lasam sa scada pana cand se ridica uleiul la suprafata.
  • Intre timp sterilizam borcanele si cand tocana este gata, asa fierbinte o punem in borcane, inchidem cu capac si apoi bagam borcanele in cuptor si le sterilizam pentru inca 15 minute dupa care lasam in cuptorul stins.tocana legume ciuperci

Nota: Din cantitatile mentionate la ingrediente mi-au iesit un numar de 12 borcane de 370 ml

Spor sa aveti la gatit tocana de legume cu ciuperci!

Pentru mai multe retete de conserve pentru iarna CLICK AICI

Spune si altora!
 455     
455
Shares
 
455
Shares
 455    
« Piftie vegana cu ciuperci si un ingredient secret
Gem de gutui dulce si aromat »

Comments

  1. o femeie says

    November 7, 2016 at 1:05 pm

    oare e musai de calit? Eu ma feresc de asta… as incerca sa fierb totul.

    Reply
    • Claudia V says

      November 7, 2016 at 1:37 pm

      Cred ca merge si fiert. Adica pui uleiul, il incalzesti si apoi pui ceapa si putina apa. In felul asta nu calesti ceapa ci doar o inabusi. Si ii dai si gust bun

      Reply
  2. Iuliana says

    November 3, 2016 at 9:51 am

    Azi dimineata am fost si eu in piata si am vazut ca inca sunt tarabele pline de legume frumoase. Deci, inca se mai poate conserva una, alta.
    Tocana ta arata foarte apetisant :)

    Reply
    • Claudia V says

      November 3, 2016 at 9:59 am

      Multumesc :) Eu nu ma indur sa nu mai pun ceva conserve cand vad frumusete de legume in piata asa ca…vor mai urma cateva retete de acest gen ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Zacusca de gogonele si gogosari - Lecturi si Arome says:
    November 29, 2016 at 9:30 am

    […] mai gasit ceva gogosari in piata si da, am mai facut o zascusa. O zacusca de gogonele de data asta. Am zis si saptamana trecuta ca e ultima reteta de zacusca pe care o postez anul asta. Si ultima pe care am facut-o. Pai […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316