• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 7, 2016 · 4 Comments

Zacusca de gogonele si gogosari

Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 120     
120
Shares

Da, am mai gasit ceva gogosari in piata si da, am mai facut o zascusa. O zacusca de gogonele de data asta. Am zis si saptamana trecuta ca e ultima reteta de zacusca pe care o postez anul asta. Si ultima pe care am facut-o. Pai nu era pacat sa nu fac si o zacusca de gogonele daca tot mai aveam cateva culese din propria gradina de zarzavat?

Mai ales ca era si curioasa ce gust o avea zacusca de gogonele. Vazusem eu in niste carti vechi de bucate ca se poate face si am zis ca sa incerc. Am fost chiar surprinsa de rezultat. Nu ma asteptam ca zacusca de gogonele si gogosari sa fie atat de buna. Clar anul viitor o sa mai fac inca o portie. zacusca de gogonele

Zacusca de gogonele se face relativ usor. Ca mai toate retetele de zacusca. Iau ceva timp dar nu e mare filozofie sa faci asa o conserva pentru iarna. Si, mereu zic, ar fi pacat sa nu faci mai ales daca ai si o mica gradina de zarzavat sau daca preturile legumelor in piata sunt foarte mici.

La iarna te vei duce sa cumperi zacusca de la magazin si te asigur ca nu va iesi la fel de buna ca cea facuta de tine acasa, din ingrediente pe care le cunosti. Si mai ales, FARA conservanti.

5.0 from 1 reviews
Zacusca de gogonele
 
Save Print
Prep time
45 mins
Cook time
2 hours
Total time
2 hours 45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserva pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 0 portie
Ingrediente
  • 2 kg gogonele
  • 2 kg de gogosari curatati
  • 1 kg de morcov
  • 500 ml ulei
  • 1,5 kg ceapa
  • 400 pasta de rosii
  • 400 pasta de ardei
  • sare piper dupa gust
3.5.3217

Mod de preparare pentru reteta de zacusca de gogonele
  • Spalam gogonelele si apoi le punem in apa clocotita si le fierbem zece minute. Le scoatem din apa fierbinte si le bagam imediat in apa rece.
  • Dupa ce s-au racit decojim gogonelele si le taiem cubulete.
  • Curatam si taiem ceapa si gogosarii iar morcovul il dam pe razatoarea mica.
  • Incingem 200 ml de ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si o calim cateva minute pana isi schimba culoarea.
  • Adaugam morcovul si gogosarul si mai lasam la gatit impreuna inca un sfert de ora, aproximativ, dupa care punem si gogonele si lasam sa se gateasca impreuna inca 20 de minute, ca sa scada zeama lasata.

Vezi mai jos cum se sterilizeaza borcanele si capacele!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Apasă si pe clopotel pentru noutati!

  • Adaugam restul de ulei, pasta de rosii si cea de ardei, potrivim de sare si piper si lasam sa se gateasca impreuna pana cand zeama scade si uleiul se ridica la suprafata. Atentie! Amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul vasului in care face zacusca de gogonele.
  • Cand este gata punem zacusca de gogonele asa fierbinte in bocanele sterilizate in prealabil si le punem in cuptorul incalzit (la foc foarte mic) pentru inca 30 de minute dupa care lasam tot in cuptor sa se raceasca lent.
  • A doua zi le punem in camara la rece si pe timpul iernii desfacem un borcan cu zacusca de gogonele pe care il consumam cu pofta.

Spor la facut zacusca de gogonele si gogosari!


Spune si altora!
 120     
120
Shares
 
120
Shares
 120    
« Top 10 retete de fursecuri pentru Craciun
Ciorba de ghebe (dietetica) – de post »

Comments

  1. Antoaneta says

    November 9, 2016 at 11:00 am

    Nu aveam habar ca exista asa ceva!
    Interesant, Claudia!

    Reply
    • Claudia V says

      November 9, 2016 at 11:16 am

      Ohoo… exista si inca cum… E reteta in cartile vechi de bucate doar ca eu am adapatat-o. Doar am luat ideea de acolo si am fost surprinsa cat de buna poate fi.

      Reply

Trackbacks

  1. Zacusca (untable de hortalizas) – Nutripacks Blog says:
    May 25, 2018 at 11:34 pm

    […] Zacusca de gogonele si gogosari – Lecturi si Arome […]

    Reply
  2. Zacuscă cu pătlăgele verzi și ciuperci - Lecturi si Arome says:
    October 17, 2017 at 5:21 am

    […] încercat pentru prima dată să fac o zacuscă cu pătlăgele verzi adică o zacuscă cu gogonele (vezi aici rețeta) și mi-a ieșit chiar foarte bine, adică foarte gustoasă, anul acesta sunt la a doua încercare. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316