Reteta aceasta de mancare de ardei copti cu vinete este un fel de ”remake” al retetei de paste cu sos de ardei copti pe care v-am scris-o luna trecuta (o gasiti aici). Pornisem spre bucatarie cu gandul de a gati pentru pranz o alta portie de paste cu sos de ardei insa, cum imi e obiceiul m-am razgandit in ultimul moment.
Ma astepta stinghera o biata vanata coapta care nu se cerea transformata in salata de vinete. Ar fi iesit prea putina dintr-o singura vanata. Si atunci mi-a venit ideea sa o utilizez si sa nu mai fac paste ci o mancare de ardei copti cu vinete. Zis si facut!
La fel ca si retete ”originala” si aceasa se face usor si este o reteta rapida. Asta daca, evident, nu mai punem la socoteala timpul alocat coacerii ardeilor si vinetelor. Si sa nu uit, sa precizez, pentru cei interesati: este o reteta de post (vegan).
- 400 grame de ardei copti
- o vanata mica, coapta in prealabil
- doua linguri de ulei de masline
- trei catei de usturoi
- doua linguri de bulion sau doua trei rosii de marime medie
- o canita cu apa
- o lingurita rasa de sare
- un sfert de lingurita de ghimbir (optional)
- fulgi de chilli sau ardei iute tocat marunt (optional)
- o mana de patrunjel tocat marunt (optional)
Reteta de mancare de ardei copti cu vinete
- Taiem ardei copti fasii pe lungime si apoi pe latime. Puteti incerca si sa ii taiati chiar si cubulete. Nu conteaza neaparat forma finala insa mie asa mi-a placut sa ii tai.
- Incingem uleiul in tigaie si adaugam usturoiul taiat marunt. Lasam sa se rumeneasca putin si apoi adaugam bulionul amestecat cu o canita de apa.
- In cazul in care folositi rosii, le taiati cuburi si le adaugati dar nu mai puneti apa. O sa difere putin timpul de fierbere a sosului, rosiile fiind crude. Lasam sa fiarba aproximativ zece minute pana cand se gatesc si incepe sa se formeze un sos.
Vezi cum se pun pe iarna si ardeii copti la borcan
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Apasa si pe clopotel pentru noutati!
- Adaugam ardeii copti taiati fasii, amestecam bine.
- Lasam cinci minute sa se gateasca impreuna cu sosul de rosii dupa care adaugam si vanata tocata usor. Amestecam totul.
- Asezonam cu sare fulgi de chilli sau ardei iute taiat marunt si lasam sa mai fiarba impreuna inca cinci minute cat sa se imbine aromele.
- La final, in functie de gusturi, adaugam patrunjel proaspat, tocat marunt, si servim cu pofta o portie de mancarica de ardei copti cu vinete.
Pofta buna sa aveti!
[…] Mâncare de ardei copți cu vinete […]