Reteta de vinete prajite in combinatie cu usturoi se poate face in mai multe feluri. Le puteti praji intai si apoi le marina cu usturoi (asa cum am aratat aici). Sau puteti incerca sa le prajiti direct cu usturoiul, ca in reteta de astazi. Daca prima este o reteta de inspiratie italiana, a doua, adica cea de astazi, are ca inspiratie bucataria chineza.
Zic ca ispiratie pentru ca nu am respectat chiar modul de preparare folosit in bucataria asiatica. Nu am folosit un wok (desi am unul) si am prajit putin mai mult vinetele iesind mai moi, cred decat ar fi trebuit. Dar faptul ca am folosit sos de soia si ghimbir, printre altele, duce cu gandul la o reteta asiatica.
In plus, reteta de vinete prajite cu usturoi este o reteta rapida si usor de facut. In cel mult jumatate de ora mancarea e gata de pus pe masa si savurat. Puteti sa o mancati asa, simpla sau ca si garnitura langa niste orez basmati simplu. Sau invers ;)
- doua vinete mari
- patru catei de usturoi
- o bucata de ghimbir de cca 2 cm
- o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute (sau un ardei iute crud)
- o lingura si jumatate de sos de soia
- o lingura de otet balsamic
- o jumatate de lingurita de zahar
- o mana de patrunjel tocat
- linguri de ulei
Mod de preparare pentru reteta de vinete prajite cu usturoi
- Curatam vinetele de coaja (sau putem sa le lasam cu tot cu aceasta daca ne place), dupa care le taiem cubulete de marime potrivita.
- Incalzim cele 3 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare (sau un wok daca avem) si punem vinetele taiate.
- Lasam sa se rumeneasca zece minute, un sfert de ora, la foc mediu, pana cand vedem ca incep sa se inmoaie.
- Intre timp curatam usturoiul si il presam fie cu presa de usturoi fie, sau folosind un mojar si il transformam intr-o pasta.
- Ghimbirul il curatam de coaja si il radem pe razatoarea mica.
Vezi cum se pun si vinetele la borcan pentru iarna
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Apasa si pe clopotel pentru noutati!
- Daca folosim ardei iute, il taiem marunt.
- Combinam usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si le adaugam peste vinete.
- Turnam sosul de soia si otetul, adaugam si zaharul si amestecam totul foarte bine.
- Mai lasam sa se gateasca impreuna cateva minute dupa care adaugam, la final patrunjelul tocat marunt si… servim cu pofta mancarea noastra de vinete prajite cu usturoi.
Pofta buna sa aveti!
Cum e o reteta de post, cred ca o pun in aplicare chiar maine! :)
Da!! Neaparat sa o incerci ca e exact pe stilul tau. Simplu, gustos si rapid. O sa iti placa!