• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 20, 2015 · 5 Comments

Biscuiti italieni cu nuca (cantuccini)

Fursecuri/biscuiti· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 5     
5
Shares

biscuiti italieni cu nuca

Cantuccini, biscuiti traditionali nascuti in Italia, in Prato, un mic orasel de pe langa Florenta, sunt de fapt niste biscuiti copti de doua ori si deci foarte uscati. Se servesc de obicei alaturi de un pahar de vin (Vin Santo – un vin dulce) in care se inmoaie pe masura ce vrei sa ii mananci. As zice ca e o alternativa de a consuma un vin … mancandu-l :)

Producerea acestui tip de biscuiti, cantuccini, isi are originile in timpurile renasterii, prin anii 600 si apoi s-au raspandit in lumea intreaga, ajungand si sa fie cunoscuti si apreciati astazi in intreaga lume. In mod traditional acesti biscuiti italieni se fac cu migdale insa eu, avand la dispozitie multe nuci din productie proprie am inlocuit migdalele cu nuci si au iesit foarte buni chiar si asa.

Sunt perfecti dimineata, la micul dejun, langa un pahar mare cu lapte sau chiar seara langa un ceai relaxant :)

Reteta de biscuiti italieni cu nuca

  • Ingrediente pentru reteta de biscuiti italieni cu nuca

200 grame de faina
50 de grame de unt
75 grame de zahar
doua oua
o lingurita rasa de praf de copt
100 grame de nuci tocate grosier
un sfert de lingurita de sare

  • Mod de preparare pentru reteta de biscuiti italieni cu nuca
  1. Incalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la cuptor, punand pe ea hartie de copt.
  2. Mixam untul cu zaharul pana cand acesta se topeste si obtinem o crema.
  3. Adaugam pe rand ouale si le incorporam bine in crema de unt si zahar.
  4. Adaugam aromele dorite. Eu am folosit esenta de vanilie dar puteti folosi coaja de portocala sau de lamaie sau orice altceva poate da gust si aroma acestor biscuiti italieni cu nuca.
  5. Punem si nucile si apoi adaugam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea si transformam totul intr-un aluat omogen caruia ii dam o forma de sul pe care il impartim in doua suluri mai mici. Nota: Optional se pot unge sulurile cu un ou batut bine
  6. Asezam sulurile in tava si le dam la cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute pana cand observam ca aluatul incepe sa se rumeneasca usor, moment in care scoatem tava din cuptor.
  7. Lasam sa se raceasca cinci-zece minute dupa care taiem felii groase de aproximativ 1 cm latime si asezam feliile inapoi in tava si ii dam iar la cuptor pentru inca 10-15 minute fiind atenti sa nu se arda, ci doar sa se rumeneasca si sa se usuce mai mult.
  8. Dupa ce s-au rumenit ii putem scoate, lasa la racit si consuma, daca dorim chiar si peste cateva zile, cu conditia sa ii pastram in cutii de metal inchise etans.

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de biscuiti:

Biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie (click aici pentru reteta)

biscuiti cu fulgi de ovaz

Biscuiti cu ovaz, nuca si gem de mere (click aici pentru reteta)

biscuiti ovaz

Biscuiti cu tarate de ovaz si nuca de cocos (click aici pentru reteta)

biscuiti cu tarate de ovaz


Spune si altora!
 5     
5
Shares
 
5
Shares
 5    
« FoodBlogger Conference 2015 – editia de iarna
Gris de post cu dulceata »

Comments

  1. Anca says

    November 26, 2015 at 12:13 pm

    Asa tre’ sa iasa ca cei din poza? Seamana mai mult a chec, nu a biscuiti…

    Reply
    • Claudia V says

      November 26, 2015 at 2:16 pm

      Da, sunt cei din poza :)
      Nu pun poze decat facute de mine la retetele finale. Te asigur ca sunt biscuiti destul de crocanti (pentru ca sunt copti de doua ori) si in nici un caz nu e chec in poza :)

      Reply
  2. Iuliana says

    November 20, 2015 at 9:45 pm

    Vreau si eu, dar dai si un pahar de Santo, nu-i asa? :)

    Reply
    • Claudia V says

      November 21, 2015 at 8:13 am

      Dau, dar ma degraba vin din productie proprie :p

      Reply

Trackbacks

  1. Biscuiti de post cu mac si nuca - Lecturi si Arome says:
    April 22, 2016 at 6:16 am

    […] Biscuiti italieni cu nuca (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316