De ziua baietelului meu am facut o mica petrecere in familie si printre mancarurile pregatite a fost si aceasta reteta de curry de pui cu lapte de cocos si iaurt. De cand am blogul culinar a devenit traditie ca atunci cand ii fac ziua celui mic sa gatesc macar un fel de mancare … altfel.
Daca anul trecut am ales sa imi surprind musafirii cu aceasta reteta de frigarui de pui in sos de lapte de cocos, anul acesta am ramas tot in zona asiatica facand un pas spre taramurile culinare ale Indiei si am ales un curry de pui cu lapte de cocos si iaurt.
Este o mancare rapida, gata in jumatate de ora, dar si gustoasa si satioasa in acelasi timp. Ca si garnitura, evident ca se cere a fi pus langa un orez basmati fiert simplu in apa cu sare. Acest curry este suficient de condimentat incat sa se combine perfect cu un orez ce poate parea la prima vedere anost la gust dat fiind faptul ca altceva decat sa il fierbem in apa nu ii mai facem. Insa va asigur ca in combinatie cu sosul din curry chiar si caruia nu ii place orez, in aceasta varianta ii va
deveni fan.
In reteta de curry de pui cu lapte de cocos si iaurt de astazi eu am folosit tot pieptul si cele doua picioare de la un pui mare de 1 aproape doua kilograme, pe care le-am dezosat si le-am taiat apoi bucati. Am gandit reteta la aceste cantitati pentru ca eram si mai multe persoane la masa insa daca aveti nevoie de o cantitate mai mica folositi doar pieptul de pui.
Reteta de curry de pui cu lapte de cocos si iaurt
- Ingrediente pentru reteta de curry cu lapte de cocos si iaurt
pieptul si picioarele de la un pui de 1,5kg
o ceapa
doi catei de usturoi
2 linguri de curry macinat
doua linguri de ulei
doua linguri de sos de rosii
200 ml lapte de cocos
250 grame de iaurt grecesc
o jumatate de lingurita de zahar
o jumatate de lingurita de ghimbir macinat
o lingurita de scortisoara macinata
o lingurita de boia de ardei iute
o lingurita de sare (sau dupa gust)
zeama de la o lamaie
putin patrunjel verde sau coriandru daca aveti
- Mod de preparare pentru reteta de curry cu lapte de cocos si iaurt
- Curatam ceapa si o taiem cat mai fin.
- Curatam usturoiul si il zdrobim sau il taiem cat mai fin.
- Intr-o tigaie incapatoare (eu am folosit una de tip wok) punem doua linguri de ulei si apoi adaugam ceapa tocata si usturoiul zdrobit.
- Lasam un minut sa se gateasca si apoi adaugam condimentele: pudra de curry, boiaua de ardei iute, ghimbirul, scortisoara, si zaharul. Amestecam bine impreuna cu ceapa si usturoiul si lasam sa se gateasca inca un minut.
- Punem carnea de pui dezosata si taiata bucati cat mai egale, lasam doua-tei minute sa se rumeneasca cat sa isi schimbe culoarea si apoi o intoarcem pe partea cealalta si mai lasam sa se gateasca inca alte doua-trei minute.
- Adaugam iaurtul, laptele de cocos si bulionul si amestecam. Potrivim gustul adaugand sare si lasam sa fiarba timp de 20 de minute cat sa se gateasca carne iar sosul sa mai scada.
- La final adaugam zeama de lamaie si putin patrunjel sau, daca avem, coriandru verde tocat marunt.
- Servim alaturi de orez basmati fiert simplu in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu lapte de cocos
Frigarui cu lapte de cocos (click aici pentru reteta)
Desert cu lapte de cocos si crocant de ciocolata (click aici pentru reteta)
Tort cu crema panna cotta din lapte de cocos (click aici pentru reteta)
Ela says
Absolut delicios! Multumesc pentru reteta!
Claudia V says
Cu placere! Ma bucur ca ai incercat reteta, Ela! Si ma bucur si mai mult ca ti-a placut! Da, e delicios :)
Iuliana says
Grozava reteta. S-a notat! :)
Claudia V says
Ma bucur ca iti place. Astept impresii ;)