• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 3, 2016 · 4 Comments

Mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

mancarica picanta de pui

Am fost duminca, ca de obicei, la cumparaturi si am fost tentata de o oferta la pui intregi. Gandul m-a dus automat la reteta de pui pe sare pe care nu am mai facut-o de ceva timp insa cand am ajuns acasa am schimbat planurile.

Si am gandit asa, hai sa vad, domle, cat de multe feluri de mancare se pot gati dintr-un pui de un kilogram fara sa faci rabat de la calitate si gust. Un fel de experiment, pornind de la ideea ca sunt multe persoane care au venituri mici si nu isi pot permite cine stie ce feluri sofisticate de mancaruri si din cauza aceasta nici nu gatesc mare lucru ci si se limiteaza doar la unele mancaruri stiute si tot facute.

Bun, deci, cam ce macare poti face dintr-un pui intreg? Pai in primul rand hai sa il ”cenatuim” cum zicea bunica, adica sa il impartim in bucati. Il desfacem si dam deoparte aripile, pulpele, pieptul, spatele. Pieptul il scoatem de pe os si il dam in doua. Putem sa facem una dintre bucati pe gratar, impartind-o in alte doua-trei bucati dupa care o taiem si o punem alaturi de o salata Caesar (o sa va scriu saptamana viitoare reteta de salata in varianta dietetica, adica fara maioneza). 

Din cealalta parte de piept de pui putem face niste snitele. Reteta nu o am pe blog dar ma gandesc ca, fiind asa simpla nu veti avea nevoie de ea. Iar cu bucatile de spate si labele ramase putem face o supa de pui cu galuste din gris (aveti reteta aici).supa de pui cu galuste

Cu aripile si pulpe facem aceasta delicioasa mancarica picanta de pui su rosii si cartof dulce a carei reteta o voi scrie astazi si care sper sa va placa si voua la fel de mult pe cat ne-a placut noua.

Concluzia, dintr-un pui intreg, de aproximativ 1 kilogram puteti gati nici mai mult nici mai putin de 4 feluri diferite de mancare. Asta, bineinteles, cu conditia sa aveti o familie compusa din doar doua persoane, pentru ca, mancarurile mai sus mentionate ar ajunge cam pentru doua portii generoase.

Reteta de mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce

  • Ingrediente pentru reteta de mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce

doua pulpe si doua aripi de pui
un cartof dulce de marime medie
300 de grame de rosii mici galbene congelate
doua linguri de sos chili Thai
100 ml apa
doua linguri de ulei de masline
o mana de patrunjel tocat marunt
doi catei de usturoi

  • Mod de preparare pentru retetea de mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce
  1. Incingem o tigaie si punem in ea uleiul de masline
  2. Adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam un minut sa se rumeneasca si sa aromatizeze uleiul.
  3. Adaugam carnea de pui si jumatate si lasam sa se rumeneasca putin cateva minute pana cand incepe sa isi schimbe culoare, moment in care intoarcem carnea pe partea cealalta.
  4. Adaugam apa si mai lasam zece minute carnea sa se inabuse dupa care adaugam cartoful spalat bine, curatat de coaja si taiat rondele, rosiile congelate (nu le dezghetam!)  precum si sosul chilli. NOTA! Daca nu avem sos chili putem folosi pasta de tomate si ardei iute tocat marunt sau fulgi uscati de ardei iute, pentru a obtine gustul picant.
  5. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mediu aproximativ o jumatate de ora dupa care luam capacul si mai lasam sa scada sosul inca zece minute sau cat este necesar pentru a ajunge la consistenta dorita.
  6. Cand este gata, oprim focul, adaugam patrunjel tocat marunt, punem capacul si mai lasam cinci minute dupa care putem servi mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares
  •  
    2
    Shares
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
« Mancarica de praz cu ciuperci si masline
Prajitura cu unt de arahide si caramel »

Comments

  1. Iuliana says

    February 6, 2016 at 10:54 pm

    M-a prins foamea umbland pe net la ora asta si am nimerit numai bine la tine la masa. Eu vreau aripioara, mai ai? :)

    Reply
    • Claudia V says

      February 7, 2016 at 4:36 pm

      Daca vii fac cat esti pe drum ca acum dus-a fost pe loc :))

      Reply

Trackbacks

  1. Pulpe de pui la cuptor cu legume - Lecturi si Arome says:
    May 19, 2016 at 9:46 am

    […] Mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Retrospectiva in bucate a lunii februarie 2016 - Lecturi si Arome says:
    February 29, 2016 at 8:06 am

    […] Mancarica picanta de pui cu rosii si cartof dulce – (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

February 2016
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316