• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 18, 2015 · 4 Comments

Varza chinezeasca picanta

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

varza chinezeasca picanta

De multe ori, cand vedeam prin supermarket-uri varza chinezeasca ma intrebam, oare cum se poate pregati, neobisnuita fiind cu aceasta leguma. Sau mai bine spus cu acest soi. Pentru ca, pana la urma urmei, daca e varza romaneasca sau chinezeasca mari diferenta in a o pregati nu or fi, mi-am spus. Asa ca mi-am facut curaj si am testat o mancare de varza chinezeasca picanta, dupa o reteta inventata de mine ad-hoc, in functie de ce aveam prin casa si de ce mai citisem pe net despre mancarea asiatica. 

Si cum aveam in congelator, puse pe iarna cateva rosii galbene, mici, gen rosii cherry, si niste ardei tot galbeni, asortati, si tocmai desfacusem pentru o alta reteta o cutie de lapte de cocos, le-am folosit ca sa fac o mancare de varza chinezeasca picanta. Fulgii de ardei iute i-au dat o savoare in plus, varza chinezeasca, ca si celelalte surate ale ei, fiind usor dulceaga.

Este, asa cum v-am obisnuit, o reteta simpla, rapida si gustoasa, de fel de baza care poate fi consumata de cei ce au un regim alimentar vegan sau tin post. Daca nu va incadrati in aceste categorii, cu siguranta, un carnacior alaturi ar prinde bine. Va garantez, inca, ca este delicioasa si fara orice urma de carne prin ea sau alaturi de ea ;)

Reteta de varza chinezeasca picanta

  • Ingrediente pentru reteta de varza chinezeasca picanta

600 de grame de Pack Choi (varza chinezeasca)
trei linguri de lapte de cocos
300 de grame de rosii
100 de grame de ardei
doua cepe
doi catei de usturoi

o jumatate de lingurita de fulgi de chilli
doua linguri de ulei
patru linguri de sos de soia
o jumatate de pahar cu apa

sare si piper dupa gust

varza chinezeasca picanta 1

  • Mod de preparare pentru reteta de varza chinezeasca picanta
  1. Incingem cele doua linguri de ulei intr-o tigaie, adaugam usturoiul taiat, il lasam sa se caleasca jumatate de minut.
  2. Adaugam si ceapa taiata marunt, adaugam o jumatate de pahar cu apa si o lasam sa fiarba aproximativ cinci minute dupa care adaugam rosiile si ardeii taiati.
  3. Punem laptele de cocos, sosul de soia, fulgii de chilli si amestecam.
  4. Taiem fasii varza chinezeasca (Pack-Choi) si o adaugam in tigaie.
  5. Amestecam bine si potrivim gustul cu sare si piper
  6. Lasam sa se gateasca in sosul existent pana cand se inmoiae iar zeama din tigaie scade la consistenta dorita.
  7. Servim calda alaturi de un orez basmati cu turmeric.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
« Panna cotta cu vanilie
Biscuiti crocanti cu flori de liliac »

Comments

  1. alina says

    May 21, 2015 at 10:39 pm

    Multumim pt bunatatile care le faci ,am deja ingredientele pt aceasta reteta ,o voi pregati maine

    Reply
    • Claudia V says

      June 2, 2015 at 5:55 pm

      Cu mare placere, Alina!
      Poate revii cu un comentariu si imi spui daca ti-a placut cum a iesit varza :)
      Iar daca faci o poza o poti incarca direct pe site!

      Reply
  2. Iuliana says

    May 19, 2015 at 3:24 pm

    Pack choi cu fasii de carne de porc, chilli si ghimbir am mancat chiar luna trecuta la Dublin la un restaurant chinezesc :) Dar am mancat acum ceva timp si paste cu varza romaneasca gatite de un coleg singaporez la noi la birou, in mare cam dupa metoda si cu ingredientele tale din reteta de azi :) Am ramas uimita ce gust schimbat are varza fata de retetele noastre traditionale romanesti.

    Reply
    • Claudia V says

      May 19, 2015 at 3:42 pm

      Ce buna ideea mi-ai dat, sa fac si eu Pack Choi cu carne de porc, chilli si ghimbir. Daca mi-a placut varianta vegetariana nu are cum sa nu imi placa si varianta de care spui tu. ;)
      Merci de idee :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

May 2015
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Apr   Jun »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316