De multe ori, cand vedeam prin supermarket-uri varza chinezeasca ma intrebam, oare cum se poate pregati, neobisnuita fiind cu aceasta leguma. Sau mai bine spus cu acest soi. Pentru ca, pana la urma urmei, daca e varza romaneasca sau chinezeasca mari diferenta in a o pregati nu or fi, mi-am spus. Asa ca mi-am facut curaj si am testat o mancare de varza chinezeasca picanta, dupa o reteta inventata de mine ad-hoc, in functie de ce aveam prin casa si de ce mai citisem pe net despre mancarea asiatica.
Si cum aveam in congelator, puse pe iarna cateva rosii galbene, mici, gen rosii cherry, si niste ardei tot galbeni, asortati, si tocmai desfacusem pentru o alta reteta o cutie de lapte de cocos, le-am folosit ca sa fac o mancare de varza chinezeasca picanta. Fulgii de ardei iute i-au dat o savoare in plus, varza chinezeasca, ca si celelalte surate ale ei, fiind usor dulceaga.
Este, asa cum v-am obisnuit, o reteta simpla, rapida si gustoasa, de fel de baza care poate fi consumata de cei ce au un regim alimentar vegan sau tin post. Daca nu va incadrati in aceste categorii, cu siguranta, un carnacior alaturi ar prinde bine. Va garantez, inca, ca este delicioasa si fara orice urma de carne prin ea sau alaturi de ea ;)
Reteta de varza chinezeasca picanta
- Ingrediente pentru reteta de varza chinezeasca picanta
600 de grame de Pack Choi (varza chinezeasca)
trei linguri de lapte de cocos
300 de grame de rosii
100 de grame de ardei
doua cepe
doi catei de usturoi
o jumatate de lingurita de fulgi de chilli
doua linguri de ulei
patru linguri de sos de soia
o jumatate de pahar cu apa
sare si piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de varza chinezeasca picanta
- Incingem cele doua linguri de ulei intr-o tigaie, adaugam usturoiul taiat, il lasam sa se caleasca jumatate de minut.
- Adaugam si ceapa taiata marunt, adaugam o jumatate de pahar cu apa si o lasam sa fiarba aproximativ cinci minute dupa care adaugam rosiile si ardeii taiati.
- Punem laptele de cocos, sosul de soia, fulgii de chilli si amestecam.
- Taiem fasii varza chinezeasca (Pack-Choi) si o adaugam in tigaie.
- Amestecam bine si potrivim gustul cu sare si piper
- Lasam sa se gateasca in sosul existent pana cand se inmoiae iar zeama din tigaie scade la consistenta dorita.
- Servim calda alaturi de un orez basmati cu turmeric.
Pofta buna sa aveti!
alina says
Multumim pt bunatatile care le faci ,am deja ingredientele pt aceasta reteta ,o voi pregati maine
Claudia V says
Cu mare placere, Alina!
Poate revii cu un comentariu si imi spui daca ti-a placut cum a iesit varza :)
Iar daca faci o poza o poti incarca direct pe site!
Iuliana says
Pack choi cu fasii de carne de porc, chilli si ghimbir am mancat chiar luna trecuta la Dublin la un restaurant chinezesc :) Dar am mancat acum ceva timp si paste cu varza romaneasca gatite de un coleg singaporez la noi la birou, in mare cam dupa metoda si cu ingredientele tale din reteta de azi :) Am ramas uimita ce gust schimbat are varza fata de retetele noastre traditionale romanesti.
Claudia V says
Ce buna ideea mi-ai dat, sa fac si eu Pack Choi cu carne de porc, chilli si ghimbir. Daca mi-a placut varianta vegetariana nu are cum sa nu imi placa si varianta de care spui tu. ;)
Merci de idee :)