Imi plac prajiturile simple si rapide cum este si aceasta prajitura cu banane, nuci si ciocolata. Combinatia dintre nuci, banane si ciocolata eu o consider una excelenta. Cel putin pentru gusturile noastre. Iar faptul ca, facand acesta prajitura pot valorifica si bananele care au ajuns sa aiba coaja prea neagra si sa fie prea coapte pentru a fi mancate asa cum facem de obicei, il consider un mare avantaj. Plus ca nu se face greu si nu dureaza prea mult prepararea ei.
Asa ca, prajitura cu banane, nuci si ciocolata o clasific drept o prajitura simpla, gustoasa si rapida, pe gustul celor mai dar mai ales a celor mici care vor fi incantati sa aiba la desert o bucatica de prajitura de casa. Plus ca este si destul de spornica asa ca cei pofticiosi se vor satura avand la dispozitie o tava intreaga cu prajitura cu banane, nuci si glazura de ciocolata ;)
Reteta de prajitura cu banane, nuci si ciocolata
- Ingrediente pentru reteta de prajitura cu banane, nuci si ciocolata
230 grame de pulpa de banane (2 banane mari)
100 de grame de unt
100 de grame de zahar pudra
2 oua
150 de grame de smantana de 20 % grasime
80 de grame de nuci tocate grosier
300 grame de faina alba de grau tip 000
o lingura de praf de copt
un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
un strop de sare
– glazura de ciocolata
4 linguri de zahar
4 linguri de apa
2 linguri de cacao
50 de grame de unt
- Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu banane, nuci si ciocolata
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de 35/25 in care punem hartie de copt.
- Frecam untul cu zaharul pana cand acesta se topeste si devine o crema.
- Batem bine ouale si le adaugam in crema. Amestecam si le incorporam.
- Curatam de coaja bananele si le pasam cu furculita ca sa le transformam intr-un piure cat mai fin.
- Adaugam si smantana, pulpa de banane si nucile tocate. Omogenizam compozitia.
- Amestecam faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul.
- Adaugam faina peste compozitia de banane, unt, zahar si oua si amestecam bine pana cand obtinem un aluat ca de chec.
- Turnam aluatul in tava si apoi o punem in cuptorul incins bine unde vom lasa prajitura sa se coaca timp de 20 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Scoatem tava din cuptor si lasam la racit cateva minute dupa care scoatem prajitura din tava si o punem la racit pe un gratar.
- Dupa ce s-a racit putem pune peste ea glazura de ciocolata pe care o facem astfel: punem intr-o craticioara apa si zaharul si le fierbem. Dupa ce dau doua trei clocote adaugam untul taiat cubulete si cacaoa. Incorporam si lasam sa mai fiarba cca 5 minute, pana cand se ingroasa dupa care o lasam sa se raceasca cateva secunde si apoi o turnam peste prajitura si o uniformizam cu ajutorul unui cutit si presaram doua-trei linguri de nuca macinata
- Dupa ce glazura s-a intarit taiem prajitura in forme de marimea dorita si o servim cu pofta :)
Pofta buna sa aveti!
Alte prajituri cu banane:
Muffins cu banane si ciocolata (click aici pentru reteta)
Musuroi de cartita cu banane si unt de arahide (click aici pentru reteta)
Chec cu sfecla, banane si ciocolata (click aici pentru reteta)
Lacrimioara says
Bună! Por folosii banane congelate? Am încercat prajitura, este foarte gustoasă! Mulțumesc !
Claudia V says
Ma bucur ca ti-a placut!
Sincer, nu stiu. Totusi nu cred. Din experienta mea, dupa dezghetare nu prea ”arata” bine bananele.
Dar poti incerca totusi…
Lacrimioara says
Foarte buna!
Claudia V says
Multumesc :)
Inteelg ca ai facut-o si ti-a placut ;)
Aliceee Traveler says
Am facut prajitura azi. Am pus curmale in loc de nuci (fiindca nu aveam) si a iesit perfecta. Foarte, foarte buna. Sotul si fiul meu au fost incantati ca mi-a iesit asa bine din prima :)
Claudia V says
Super! Ma bucur ca ti-a iesit. Si uite, mi-ai dat o idee. Sa incerc si eu sa pun curmale. Cred ca e tare gustoasa. Mi-ai facut pofta :p
Poza nu ai facut? Ca sa incarc pe site :)
Iuliana says
Ce bine arata! Si mie imi place combinatia :)
Claudia V says
Multumesc! E buna si usor de facut. Sa o incerci neaparat! ;)