• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 23, 2015 · 13 Comments

Gris de post cu dulceata

De post (vegan)· Deserturi speciale

Spune si altora!
 158     
158
Shares

Gris de post cu dulceata

Budinca de gris cu lapte este una dintre retetele copilariei noastre. Cand am fost copii parintii nostri ne faceam budinca de gris cu lapte, puneau alaturi putin gem sau dulceata si gata desertul. E o reteta atat de simpla incat imi imaginez ca stie oricine sa o faca.

Insa, cum suntem in plin post al Craciunului, mi-am zis ca nu ar fi rau sa o incerc in varianta de post, adica fara lapte. Asa ca am facut in una din seri un gris in varianta de post, adica nu cu lapte de vaca, pe care l-am mancat in combinatie cu o dulceata de capsuni.

gris de post

Aceasta reteta poate fi adaptata si folosita si atunci cand vreti sa faceti salata de icre. Cu conditia, bineinteles, sa nu mai adaugati o zaharul in compozitie si dulceata pe langa. 

Vezi mai jos cum se face salata de ”icre de post”

Pana una alta sa ne bucuram de un desert cu o reteta simpla si rapida, de post (vegan) cu dulceata de capsuni.

Ingrediente pentru reteta de gris de post cu dulceata

50 grame de gris
300 grame de apa sau lapte vegetal (de cocos, migdale, etc)
un sfert de lingurita de sare
o lingura de zahar
dulceata/gem de orice fel

Mod de preparare pentru reteta de gris de post cu dulceata

  1. Punem intr-o craticioara zaharul, sarea si apa si o aducem la punctul de fierbere.
  2. Cand incepe sa clocoteasca adaugam si grisul ”in ploaie” si amestecam cu telul ca sa nu se formeze cocolosi.
  3. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand continuu.
  4. Luam de pe foc, adaugam dulceata de orice fel si gata desertul nostru.

Pofta buna!


Spune si altora!
 158     
158
Shares
 
158
Shares
 158    
« Biscuiti italieni cu nuca (cantuccini)
Paste cu dovlecei si ton »

Comments

  1. Dinu says

    June 7, 2018 at 12:26 pm

    Buna fetelor catee cani pun de apa si de gris

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      June 7, 2018 at 3:29 pm

      Aveti cantitatile in reteta!

      Reply
  2. Elena says

    October 23, 2017 at 9:15 am

    Super reteta, am facut-o cu apa si mi-a placut!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 23, 2017 at 9:21 am

      Ma bucur ca ti-a placut, Elena! :)

      Reply
  3. aadryanaa says

    November 19, 2016 at 1:28 pm

    Buna idee! Mi-ai facut pofta :)
    Nici nu mai tin minte cand am facut ultima data gris cu lapte, cred ca a trecut mai bine de un an!

    Reply
    • Claudia V says

      November 19, 2016 at 4:06 pm

      :) Asa e …facem cam rar si e pacat :)

      Reply
  4. christyansen says

    September 7, 2016 at 1:38 pm

    Intr-adevar, foarte gustos! Felicitari :) Mi-ati adus aminte de copilarie!

    Reply
  5. Ene Constanta says

    November 26, 2015 at 12:49 pm

    Cand eram mica,mama mea ne prepara gris – nu stiu cum facea,eram prea mica – dar pot spune ca il fierbea mai scazut,pana ramanea grisul fiert doar,dupa ce se racea facea niste bilute din el pe care le trecea intr-o tigaie in care se afla pesmet usor rumenit ,apoi le punea deasupra zahar tos.Stie cineva aceasta reteta ? M-asi bucura fff mult – atat stiu ca imi placea fff mult .Multumesc pentru tot ,toate retetele dvs sunt foarte bune,foarte interesante si de retinut.Multumesc mult si Doamne ajuta!

    Reply
    • Claudia V says

      November 26, 2015 at 2:18 pm

      Cu placere, Constanta. Iti multumesc si eu pentru aprecieri.
      Din pacate nu am auzit de reteta despre care vorbesti tu dar am sa caut prin carti vechi de bucate sau am sa incerc sa fac eu cumva, in functie de ce mi-ai descris tu. Multumesc de idee!
      O zi frumoasa si spornica :)

      Reply
  6. Iuliana says

    November 25, 2015 at 3:25 pm

    Daca ai sti ce mult imi place grisul cu lapte si dulceata, ai rade de mine. Femeie serioasa ce sunt! :)) Asa ca o sa fac si reteta ta ca sa nu ma privez de asa o bucurie, acum in perioada postului :)

    Reply
    • Claudia V says

      November 25, 2015 at 4:41 pm

      Ei…cu lapte iese mai bun dar nu e rau nici cu apa sau lapte vegetal. Mai ales cu o dulceata buna alaturi ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Prăjitură cu foi de bulion și cremă de griș. Prăjitura copilăriei. - Lecturi si Arome says:
    December 16, 2020 at 5:25 pm

    […] Și apoi mi-am zis ca mai bine ar fi să fac mai întâi varianta ei originală dacă mă pot exprima așa, adică varianta în care se pune unt la crema de griș și abia apoi să experimentez altfel de cremă de griș de post. […]

    Reply
  2. Salata de icre - Lecturi si Arome says:
    November 27, 2015 at 12:45 pm

    […] Gris de post cu dulceata […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316