Cum mi-a mai ramas niste Gorgonzola dupa ce am gustat-o in starea ei naturala si am testat-o in reteta de rulouri aperitiv cu bacon, prune si Gorgonzola, trebuie sa mai gasesc o alta solutie/idee pentru a utiliza jumatatea ramasa. Si cum tocmai mi-am facut aprovizionarea cu materie prima pentru aventurile mele culinare din bucatarie, nu am rezistat tentatiei de a pune in cosul de cumparaturi si cateva feluri de paste italienesti aflate in oferta la Lidl, stiti, colectia aceea DeLux care are multe preparate, semipreparate faine si … de lux.
Adica nu mancam in orice zi paste cu “nero di sepia” sau ravioli umpluti cu icre de chefal. Si nici acasa nu prea putem face acest gen de paste, desi o pasta facuta in casa are o reteta simpla si accesibila tuturor. La reteta de baza ma refer, bineinteles.
Asa ca uneori imi place sa ma rasfat cu aceste produse de lux pentru a ma simti ca si cum as lua masa la un restaurat de cinci stele ;) Si asa m-am si simtit dupa ce am gustat din aceste paste cu sos Gorgonzola, sos care e atat de usor de facut, si bun la gust, incat cu siguranta o sa va tenteze sa incercati si voi reteta. Mai ales ca e o reteta nu doar simpla ci si rapida. Nu am cronometrat, insa cred ca intr-un sfert de ora aveti masa asigurata. ;)
Reteta de paste cu sos Gorgonzola
- Ingrediente reteta de paste cu sos Gorgonzola
250 de grame de paste (eu am folosit tip taglioni cu peperoncino, de la Lidl)
100 de grame de branza Gorgonzola
150 de grame de lapte de vaca
piper
nucsoara
parmezan (optional)
- Mod de preparare reteta de paste cu sos Gorgonzola
- Punem intr-o tigaie, la foc mic, laptele si il aducem in punctul de fierbere
- Cand incepe sa fiarba punem si branza Gorgonzola taiata bucati mici
- Lasam branza sa se topeasca amestecand continuu.
- Adaugam si condimentele dupa gust. Sare nu mai e nevoie deoarece branza Gorgonzola este destul de sarata. Daca insa mai doriti puteti adauga si sare.
- Lasam sosul sa se ingroase putin si intre timp punem fi pastele la fiert in apa clocotita pentru aproximativ patru-cinci minute sau cat scrie pe pachet.
- Cand pastele au fiert si sosul a ajuns la consistenta dorita scurgem pastele si le adaugam peste sos in tigaie.
- Amestecam bine totul lasand pe foc inca un minut.
- Luam pastele de pe foc, le punem in farfurii si peste ele adauga putin parmezan ras, daca dorim.
Pofta buna sa aveti!
Sos Gorgonzola says
Extrem de gustos sosul gorgonzola :)
simonacallas says
Si mie imi place gorgonzola, nu am facut inca sos, dar cred ca e foarte bun. Pare o reteta rapida si gustoasa :)
Claudia V says
Este o reteta foarte rapida si surprinzator de gustoasa. Zic surpinzator pentru ca eu, pana acum nu eram fan Gorgonzola. De acum cel putin am sa incerc sa o mai folosesc tot asa, la sos sau in rulourile cu bacon si prune. :)
Multumesc pentru vizita, Simona si te mai astept pe la mine :)
Iuliana says
Mie imi place gorgonzola in orice combinatie si goala, pe paine prajita. Asa incat sosul asta pentru paste cred ca il voi avea si eu in farfurie cat de curand, ca prea mi-ai facut pofta!
Claudia V says
Da, stiu ca esti fan Gorgonzola. Tot uitandu-ma la tine pe site mi-a venit si mie curajul sa o incerc ;)
Iar sosul asta e perfect pentru o persoana mereu pe fuga, ca tine. Musai sa il testezi :)