• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 12, 2015 · 7 Comments

Paste cu sos Gorgonzola

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 2     
2
Shares

paste cu sos GorgonzolaCum mi-a mai ramas niste Gorgonzola dupa ce am gustat-o in starea ei naturala si am testat-o in reteta de rulouri aperitiv cu bacon, prune si Gorgonzola, trebuie sa mai gasesc o alta solutie/idee pentru a utiliza jumatatea ramasa. Si cum tocmai mi-am facut aprovizionarea cu materie prima pentru aventurile mele culinare din bucatarie, nu am rezistat tentatiei de a pune in cosul de cumparaturi si cateva feluri de paste italienesti aflate in oferta la Lidl, stiti, colectia aceea DeLux care are multe preparate, semipreparate faine si … de lux.

Adica nu mancam in orice zi paste cu “nero di sepia” sau ravioli umpluti cu icre de chefal. Si nici acasa nu prea putem face acest gen de paste, desi o pasta facuta in casa are o reteta simpla si accesibila tuturor. La reteta de baza ma refer, bineinteles.

Asa ca uneori imi place sa ma rasfat cu aceste produse de lux pentru a ma simti ca si cum as lua masa la un restaurat de cinci stele ;) Si asa m-am si simtit dupa ce am gustat din aceste paste cu sos Gorgonzola, sos care e atat de usor de facut, si bun la gust, incat cu siguranta o sa va tenteze sa incercati si voi reteta. Mai ales ca e o reteta nu doar simpla ci si rapida. Nu am cronometrat, insa cred ca intr-un sfert de ora aveti masa asigurata. ;)

Reteta de paste cu sos Gorgonzola

  • Ingrediente reteta de paste cu sos Gorgonzola

250 de grame de paste (eu am folosit tip taglioni cu peperoncino, de la Lidl) 
100 de grame de branza Gorgonzola
150 de grame de lapte de vaca
piper
nucsoara
parmezan (optional)

  • Mod de preparare reteta de paste cu sos Gorgonzola
  1. Punem intr-o tigaie, la foc mic, laptele si il aducem in punctul de fierbere
  2. Cand incepe sa fiarba punem si branza Gorgonzola taiata bucati mici
  3. Lasam branza sa se topeasca amestecand continuu.
  4. Adaugam si condimentele dupa gust. Sare nu mai e nevoie deoarece branza Gorgonzola este destul de sarata. Daca insa mai doriti puteti adauga si sare.
  5. Lasam sosul sa se ingroase putin si intre timp punem fi pastele la fiert in apa clocotita pentru aproximativ patru-cinci minute sau cat scrie pe pachet.
  6. Cand pastele au fiert si sosul a ajuns la consistenta dorita scurgem pastele si le adaugam peste sos in tigaie.
  7. Amestecam bine totul lasand pe foc inca un minut.
  8. Luam pastele de pe foc, le punem in farfurii si peste ele adauga putin parmezan ras, daca dorim.

Pofta buna sa aveti!

paste cu sos Gorgonzola_1


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Strudel cu branza in foi de placinta
Salata de boeuf (rețeta clasică) »

Comments

  1. Sos Gorgonzola says

    November 8, 2015 at 10:25 am

    Extrem de gustos sosul gorgonzola :)

    Reply
  2. simonacallas says

    January 12, 2015 at 6:49 pm

    Si mie imi place gorgonzola, nu am facut inca sos, dar cred ca e foarte bun. Pare o reteta rapida si gustoasa :)

    Reply
    • Claudia V says

      January 12, 2015 at 7:32 pm

      Este o reteta foarte rapida si surprinzator de gustoasa. Zic surpinzator pentru ca eu, pana acum nu eram fan Gorgonzola. De acum cel putin am sa incerc sa o mai folosesc tot asa, la sos sau in rulourile cu bacon si prune. :)
      Multumesc pentru vizita, Simona si te mai astept pe la mine :)

      Reply
  3. Iuliana says

    January 12, 2015 at 11:54 am

    Mie imi place gorgonzola in orice combinatie si goala, pe paine prajita. Asa incat sosul asta pentru paste cred ca il voi avea si eu in farfurie cat de curand, ca prea mi-ai facut pofta!

    Reply
    • Claudia V says

      January 12, 2015 at 2:34 pm

      Da, stiu ca esti fan Gorgonzola. Tot uitandu-ma la tine pe site mi-a venit si mie curajul sa o incerc ;)
      Iar sosul asta e perfect pentru o persoana mereu pe fuga, ca tine. Musai sa il testezi :)

      Reply

Trackbacks

  1. Adrian Anghelescu » Blog Archive » O călătorie mai specială printre gusturi și arome says:
    April 16, 2016 at 10:57 am

    […] 200 de grame de paste 300 de grame de brânză de vaci două (trei) linguri de zahăr un plic de zahăr vanilat, […]

    Reply
  2. Budinca de paste cu branza de vaci - Lecturi si Arome says:
    March 6, 2015 at 6:28 am

    […] grame de paste (eu am avut spaghete) 300 de grame de branza de vaci doua (trei) linguri de zahar un plic de zahar […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

January 2015
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316