• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 3, 2015 · 10 Comments

Cosulete din foi de placinta

Aperitive· Practic & Util

Spune si altora!
 457     
457
Shares

cosulete aperitiv

Anul acesta, pentru masa festiva de Anul Nou am vrut un meniu simplu format mai mult din aperitive, o parte dintre ele traditionale, asa cum este si salata de boeuf, de exemplu, dar arajate altfel. Asa ca am “apelat” la cateva cosulete din foi de placinta pentru a servi salata de boeuf sau mousse-ul de ton, pahare pentru o salata de creveti si chiar tacamuri speciale pentru un aperitiv gen tapas cum i-ar spune spaniolii.

Toate aceste retete despre care v-am spus le veti regasi in zilele urmatoare pe blog. Sunt retete simple, poate mai mult idei de servit niste aperitive facute dupa retete simple si rapide.

Si incep astazi aceasta serie de articole prin a va spune cum sa faceti cosulete din foi de placinta care au un mod de preparare atat de simplu incat prea multe nici nu sunt de spus dar cred ca o sa va dati foarte bine seama si din imagini cum se procedeaza. 

  • De ce avem nevoie:

Eu am facut doar 6 cosulete pentru care am avut nevoie, ca si materie prima, de doua foi de placinta si ulei de floarea soarelui pentru uns.

Iar ca ustensile de bucatarie aveti nevoie de o pensula de silicon pentru uns si forme de briose sau o tava pentru facut briose. Eu am preferat formele pentru briose.

  • Cum am procedat:

– Am luat cele doua foi de placinta, suprapuse si am taiat fasii late de aproximativ 8 centimetri pe care apoi le-am taiat, la randul lor in trei parti egale.

– Am luat un patrat din foaia de placinta rezultat si l-am uns, cu ajutorul pensulei cu putin ulei

– Peste el am adaugat un alte patru foite patrate din foi de placinta, unse la fel, fiecare cu ulei, asezandu-le, cat de cat, intr-o forma de “stea”, asa cum vedeti in imaginea de mai jos.

cosulete aperitiv din foi de placinta_1

– Am incins cuptorul la 180 de grade.

– Am pus “steluta” formata intr-o forma de silicon

cosulete aperitiv din foi de placinta_2

si am apasat usor foile pe fundul formei

cosulete aperitiv din foi de placinta_3

– Am procedat la fel cu toate “stelutele” formate din patratele de aluat.

cosulete aperitiv din foi de placinta_4

– Am pus formele de briose in cuptorul incins pentru cateva minute, maxim cinci, pana cand au inceput sa se rumeneasca. 

cosulete din foi de placinta

– Le-am scos in cuptor si apoi din forme, le-am dat la racit si apoi le-am folosit la servit aperitivele.

Simplu, rapid si de efect! :)

  • Tips&Trics

Cosuletele le puteti folosi pentru a servi aperitive cum ar fi:

Salata de boeuf (click aici pentru reteta)

salata boeuf

Mousse de ton cu avocado (click aici pentru reteta)

mousse de ton

Spor sa aveti!

Daca v-a placut ideea, nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!


Spune si altora!
 457     
457
Shares
 
457
Shares
 457    
« Tort cu crema caramel
Rulouri aperitiv cu bacon, prune uscate si Gorgonzola »

Comments

  1. Barbalata Mirela says

    December 23, 2017 at 12:03 pm

    Super tare ideea!!! Pacat ca nu am forme de briose ca altminteri incercam in seara aceasta. Dar este bine de stiut. Cu prima ocazie o sa cumpar cateva forme ….

    Reply
  2. Constanta says

    January 20, 2016 at 11:37 am

    daca ramane salata si pentru a doua zi, nu se inmoaie cosuletele?

    Reply
    • Claudia V says

      January 20, 2016 at 12:24 pm

      Constanta, sincera sa fiu nu am incercat varianta asta.
      Adica am pus in cosulete inainte de a le servi.
      Cel mai bine e sa pui salata intr-o caserola, la frigider si cand o servesti te folosesti de cosulete ;)

      Reply
  3. adnia says

    January 3, 2015 at 9:01 pm

    si eu apelez uneori la varianta asta, desi atunci cand am mai mult timp prefer sa prepar eu aluatul, parca il pot personaliza mai mult :)

    Reply
    • Claudia V says

      January 4, 2015 at 6:47 am

      Aluatul de foi de placinta e mai greu de facut, cere mult timp asa ca….in cazul asta prefer varianta rapida :)
      E mult mai eficienta ;)

      Reply
  4. Iuliana says

    January 3, 2015 at 7:43 am

    Ce simpatice sunt! :)

    Reply
    • Claudia V says

      January 3, 2015 at 3:04 pm

      Nu doar simpatice ci si foarte practice ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Salata de boeuf (rețeta clasică) - Lecturi si Arome says:
    November 28, 2019 at 11:49 am

    […] nevoie sa facem maioneza iar) sau putem opta pentru asezarea acesteia in mici vase de ramekin sau cosulete aperitiv din foi de placinta, pe care sa le facem noi in casa, asa cum putem vedea in imagini. In felul acesta reducem si […]

    Reply
  2. Idei de aperitive pentru mesele cu musafiri | Economisim.info says:
    October 6, 2016 at 8:25 am

    […] Ei bine, daca vrei, de data asta sa iti impresionezi musafirii servindu-i totusi cu salata de boef poti pregati inainte cosulete din foi de placinta urmarind exact tutorialul de aici. […]

    Reply
  3. Strudel cu branza in foi de placinta - Lecturi si Arome says:
    January 9, 2015 at 3:03 am

    […] imi ramasesera multe foi de placinta dupa ce am facut cosuletele pentru aperitive am zis ca merge sa fac din ele si ceva bun si dulce. Ceva ce, din pacate, fac prea rar: strudel cu […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 motive să folosești o hotă în bucătărie September 4, 2023
  • Cum să faci Sangria, băutura spaniolă cu vin și fructe September 1, 2023
  • Cum găsești echilibrul perfect între eleganță și comoditate atunci când gătești August 28, 2023

Archives

January 2015
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316