Anul acesta, pentru masa festiva de Anul Nou am vrut un meniu simplu format mai mult din aperitive, o parte dintre ele traditionale, asa cum este si salata de boeuf, de exemplu, dar arajate altfel. Asa ca am “apelat” la cateva cosulete din foi de placinta pentru a servi salata de boeuf sau mousse-ul de ton, pahare pentru o salata de creveti si chiar tacamuri speciale pentru un aperitiv gen tapas cum i-ar spune spaniolii.
Toate aceste retete despre care v-am spus le veti regasi in zilele urmatoare pe blog. Sunt retete simple, poate mai mult idei de servit niste aperitive facute dupa retete simple si rapide.
Si incep astazi aceasta serie de articole prin a va spune cum sa faceti cosulete din foi de placinta care au un mod de preparare atat de simplu incat prea multe nici nu sunt de spus dar cred ca o sa va dati foarte bine seama si din imagini cum se procedeaza.
- De ce avem nevoie:
Eu am facut doar 6 cosulete pentru care am avut nevoie, ca si materie prima, de doua foi de placinta si ulei de floarea soarelui pentru uns.
Iar ca ustensile de bucatarie aveti nevoie de o pensula de silicon pentru uns si forme de briose sau o tava pentru facut briose. Eu am preferat formele pentru briose.
- Cum am procedat:
– Am luat cele doua foi de placinta, suprapuse si am taiat fasii late de aproximativ 8 centimetri pe care apoi le-am taiat, la randul lor in trei parti egale.
– Am luat un patrat din foaia de placinta rezultat si l-am uns, cu ajutorul pensulei cu putin ulei
– Peste el am adaugat un alte patru foite patrate din foi de placinta, unse la fel, fiecare cu ulei, asezandu-le, cat de cat, intr-o forma de “stea”, asa cum vedeti in imaginea de mai jos.
– Am incins cuptorul la 180 de grade.
– Am pus “steluta” formata intr-o forma de silicon
si am apasat usor foile pe fundul formei
– Am procedat la fel cu toate “stelutele” formate din patratele de aluat.
– Am pus formele de briose in cuptorul incins pentru cateva minute, maxim cinci, pana cand au inceput sa se rumeneasca.
– Le-am scos in cuptor si apoi din forme, le-am dat la racit si apoi le-am folosit la servit aperitivele.
Simplu, rapid si de efect! :)
- Tips&Trics
Cosuletele le puteti folosi pentru a servi aperitive cum ar fi:
Salata de boeuf (click aici pentru reteta)
Mousse de ton cu avocado (click aici pentru reteta)
Spor sa aveti!
Daca v-a placut ideea, nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!
Barbalata Mirela says
Super tare ideea!!! Pacat ca nu am forme de briose ca altminteri incercam in seara aceasta. Dar este bine de stiut. Cu prima ocazie o sa cumpar cateva forme ….
Constanta says
daca ramane salata si pentru a doua zi, nu se inmoaie cosuletele?
Claudia V says
Constanta, sincera sa fiu nu am incercat varianta asta.
Adica am pus in cosulete inainte de a le servi.
Cel mai bine e sa pui salata intr-o caserola, la frigider si cand o servesti te folosesti de cosulete ;)
adnia says
si eu apelez uneori la varianta asta, desi atunci cand am mai mult timp prefer sa prepar eu aluatul, parca il pot personaliza mai mult :)
Claudia V says
Aluatul de foi de placinta e mai greu de facut, cere mult timp asa ca….in cazul asta prefer varianta rapida :)
E mult mai eficienta ;)
Iuliana says
Ce simpatice sunt! :)
Claudia V says
Nu doar simpatice ci si foarte practice ;)