• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 1, 2014 · 3 Comments

Mic dejun Kollath cu budinca de chia si mure

Mic dejun· raw vegane (fara foc)

Spune si altora!
 10     
10
Shares

budinca de chia

Am ramas datoare, asa cum am promis cand v-am povestit despre cum se prepara un mic dejun Kollath de la Solaris, cu cea de a treia varianta de pregatire a acestuia, sau, mai bine spus a treia posibilitate de combinare pentru ca principiul de preparare nu se modifica deloc. Acest principiu de preparare, descoperit de doctorul Kollath permite asimilarea cerealelor fara procesare astfel ca acest mic dejun de la Solaris-Belsug din Natura este o varianta sanatoasa de a ne lua dimineata micul dejun.

Reteta de mic dejun Kollath cu budinca de chia si mure

  • Ingrediente mic dejun Kollath cu budinca de chia si mure

un pachet de mic dejun Kollathbudinca de chia
o lingura de seminte de chia
trei linguri de nuca macinata
apa
mure
indulcitor dupa gust (miere, sirop de artar, stevia,etc)

  • Mod de preparare mic dejun Kollath cu budinca de chia si mure
  1. se pune continutul pungutei cu grau macinat intr-un bol sau un vas de ceramica sau sticla
  2. se adauga apa plata cat sa acopere cu un deget graul maruntit din recipient
  3. se pun intr-un alt vas pachetelul cu fructe uscate si semintele si se adauga peste ele apa plata cat sa le cuprinda
  4. se lasa graul si fructele la fermentat/inmuiat peste noapte la temperatura camerei
  5. a doua zi dimineata, inainte de a lua micul dejun se scurge apa de din cele doua vase si se adauga in ea o lingura de seminte de chia care se lasa la inmuiat macar jumatate de ora dupa care se adauga murele si trei sferturi din continutul de fructe si seminte din pachetul Kollath si indulcitor daca dorim
  6. intre timp se adauga in grau nuca macinata si indulcitor dupa gust si se amesteca totul bine
  7. se pune intr-un pahar un strat de grau, un strat de budinca de chia cu fructe si seminte apoi un alt strat de grau cu nuca si desupra restul de seminte, fructe uscate si mure
  8. se serveste imediat
  • Tips&Tics

Daca doriti ca budinca de chia sa fie mai “ferma” folositi doua linguri de seminte de chia. Eu am preferat sa fie un pic mai lichida pentru ca asa se combina mai bine cu graul inmuiat 

Celelalte doua modalitati de preparare a dejunului Kollath pe care le-am incercat eu sunt varianta simpla, de baza si cea in combinatie cu piure raw de piersici.

Voi in ce combinatie ati consuma acest sanatos mic dejun Kollath de la Solaris?

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 10     
10
Shares
 
10
Shares
 10    
« Cartea de bucate a lunii august
Salata de fructe cu quinoa si dressing de lamaie »

Comments

  1. Petala says

    September 1, 2014 at 6:17 am

    Cu mure l-am consumat si eu in concediu. Foarte bine se combina dejunul Kollath cu fructe proaspete :)

    Reply
    • Claudia V says

      September 1, 2014 at 8:49 am

      Da, asa e, cu fructe proaspete se combina cel mai bine :)

      Reply

Trackbacks

  1. Concurs "Castiga produse sanatoase Solaris" says:
    September 8, 2014 at 6:39 am

    […] Dragii mei, am o supriza pentru voi. Daca urmariti postarile mele stiti deja ca am testat luna trecuta un Dejun Kollath de la Solaris, ca mi-a placut si ca pregatit cu el trei retete: varianta simpla (de baza), cu piure raw de piersici, cu mure si chia. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

September 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316