Am ramas datoare, asa cum am promis cand v-am povestit despre cum se prepara un mic dejun Kollath de la Solaris, cu cea de a treia varianta de pregatire a acestuia, sau, mai bine spus a treia posibilitate de combinare pentru ca principiul de preparare nu se modifica deloc. Acest principiu de preparare, descoperit de doctorul Kollath permite asimilarea cerealelor fara procesare astfel ca acest mic dejun de la Solaris-Belsug din Natura este o varianta sanatoasa de a ne lua dimineata micul dejun.
Reteta de mic dejun Kollath cu budinca de chia si mure
- Ingrediente mic dejun Kollath cu budinca de chia si mure
un pachet de mic dejun Kollath
o lingura de seminte de chia
trei linguri de nuca macinata
apa
mure
indulcitor dupa gust (miere, sirop de artar, stevia,etc)
- Mod de preparare mic dejun Kollath cu budinca de chia si mure
- se pune continutul pungutei cu grau macinat intr-un bol sau un vas de ceramica sau sticla
- se adauga apa plata cat sa acopere cu un deget graul maruntit din recipient
- se pun intr-un alt vas pachetelul cu fructe uscate si semintele si se adauga peste ele apa plata cat sa le cuprinda
- se lasa graul si fructele la fermentat/inmuiat peste noapte la temperatura camerei
- a doua zi dimineata, inainte de a lua micul dejun se scurge apa de din cele doua vase si se adauga in ea o lingura de seminte de chia care se lasa la inmuiat macar jumatate de ora dupa care se adauga murele si trei sferturi din continutul de fructe si seminte din pachetul Kollath si indulcitor daca dorim
- intre timp se adauga in grau nuca macinata si indulcitor dupa gust si se amesteca totul bine
- se pune intr-un pahar un strat de grau, un strat de budinca de chia cu fructe si seminte apoi un alt strat de grau cu nuca si desupra restul de seminte, fructe uscate si mure
- se serveste imediat
- Tips&Tics
Daca doriti ca budinca de chia sa fie mai “ferma” folositi doua linguri de seminte de chia. Eu am preferat sa fie un pic mai lichida pentru ca asa se combina mai bine cu graul inmuiat
Celelalte doua modalitati de preparare a dejunului Kollath pe care le-am incercat eu sunt varianta simpla, de baza si cea in combinatie cu piure raw de piersici.
Voi in ce combinatie ati consuma acest sanatos mic dejun Kollath de la Solaris?
Pofta buna sa aveti!
Petala says
Cu mure l-am consumat si eu in concediu. Foarte bine se combina dejunul Kollath cu fructe proaspete :)
Claudia V says
Da, asa e, cu fructe proaspete se combina cel mai bine :)