Va place nautul? Mie da, desi il gatesc cam rar din cauza ca se fierbe destul de greu. Asa ca uneori, cand imi e pofta de o salata care nu necesita o mare cantitate de naut prefer sa il folosesc pe cel deja fiert, din conserva. Si cum vara mananc salate in diferite combinatii astazi va propun o salata de naut cu legume de vara, rosii, gogosari, ceapa, ardei dar si cu alte ingrediente care sa ii dea salatei un plus de savoare.
Si ca orice salata se face simplu si usor mai ales daca aveti nautul deja fiert sau il folositi pe cel din conserva. Sa trecem la treaba, deci :)
Retetea de salata de naut cu legume de vara
o conserva de naut
un ardei
un gogosar
o rosie mare
o ceapă rosie
trei linguri de masline negre
trei linguri de capere in otet
doua oua
cateva frunzulite de busuioc
ulei de masline
sare, piper
- Mod de preparare salata de naut cu legume de vara:
- Scurgem bine si clatim nautul din conserva
- Fierbem ouale tare, le lasam sa se raceasca dupa care le curatam de coaja si le taiem bucati.
- Taiem si legumele, ardeiul gogosarul, rosia si ceapa.
- Într-un castron amestecam nautul cu legumele, ouale, caperele, maslinele
- Asezonam cu ulei de masline, sare si eventual piper, dupa gust
- Adaugam si cateva frunzulite de busuioc taiate
- Servim salata ca si fel principal sau ca si garnitura
Pofta buna sa aveti !
Ce reteta faină! Nici eu nu am răbdare să fierb năutul, cel gata fiert e perfect :)
Daa, mai ales pe caldurile astea ;)