E pentru prima oare cand ma incumet sa gatesc ceva dulce in compozitia caruia sa intre cartoful dulce. Am tot vazut pe site-urile din afara ca acest tip de cartof se poate gati si in combinatii dulci, adica in diferite retete de prajituri sau biscuiti asa ca am zis ca merita sa incec si eu de curiozitate sa fac cu el o combinatie altfel. M-am oprit la ceva simplu, niste biscuiti cu cartofi dulci pentru ca de regula o reteta de biscuiti nu e ceva foarte complicat si poti sa improvizezi. Zis si facut. Am intrat deci in bucatarie hotarata sa vad ce iese si am ales varianta unui aluat mai moale. Sa nu ma intrebati de ce pentru ca nu stiu :) Asa m-am gandit eu ca mi-ar placea sa fie biscuitii, mai moi. Cu prima ocazie o sa incerc si ceva mai crocand, tot cu cartof dulce in compozitie.
Si daca tot am ales ca gatesc ceva mai putin neobisnuit am zis ca si aromele sa fie pe masura, mai putin folosite pe la noi asa ca am ales din multimea de condimente pe care o am, scortisoara si … anasonul. Asa ca daca aceste doua arome nu va plac dar vreti totusi sa incercati reteta de biscuiti cu cartofi dulci la puteti scoate din ecuatie (a se citi reteta) si sa le inlocuiti cu ce arome credeti ca v-ar placea voua sa fie in final biscuitii.
Dar vorba lunga, saracia omului. Sa va scriu si reteta care sper ca macar de curiozitate sa o incercati cu mentiunea ca sa nu uitati ca “gusturile nu se discuta” :)
Iar daca nu aveti chef sa gatiti biscuiti dar aveti nevoie de surse de inspiratie in ce priveste alte retete de prajituri va invit si la Dana (prajituricisialtele) unde puteti gasi retete de fursecuri, briose, muffins si alte dulciuri pentru toate gusturile.
Reteta de biscuiti cu cartofi dulci
110 grame de piure de cartof dulce
60 de grame de faina de secara
un ou
o lingura de smantana
o jumatate de lingurita de scortisoara
un varf de cutit de anason
o lingura de zahar
o lingurita de praf de copt
un varf de cutit de sare
- Mod de preparare biscuiti cu cartofi dulci
- Incingem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava in care punem hartie de copt
- Batem bine oul cu zaharul
- Adaugam smantana si omogenizam totul bine
- Adaugam scortisoara, anasonul si piureiul de cartof dulce si amestecam
- Punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea si omogenizam totul bine
- Punem in tava, cu ajutorul unei lingurite mici gramajoare de aluat si le aplatizam putin ca sa le dam o forma de biscuite
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute
- Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar pudra si ii consumam de preferinta calzi
Pofta buna sa aveti!
Daca va place reteta nu uitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!
[…] de salata de boeuf are in ea morcovi, pastarnac, oua, cartofi si carne sau organe (de exemplu limba de porc) care sunt fierte in prealabil si apoi taiate […]