• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 24, 2014 · Leave a Comment

Cum putem folosi chefirul de lapte

Practic & Util

Spune si altora!
 1     
1
Share

chefirul din lapteVa povesteam zilele trecute despre cum se prepara chefirul cu ajutorul ciupercii de chefir de lapte. Insa nu am amintit nimic si despre cum/la ce il putem folosi. Asa ca astazi o sa incerc sa va scriu pe scurt despre cum putem folosi chefirul de lapte.

Chefirul obţinut cu ajutorul ciupercii de chefir se poate consuma simplu, dimineata pe stomacul gol, ca si tratament pentru prevenirea si tratarea diferitelor boli, se poate combina cu diferite fructe intr-un smoothie delicios, se poate folosi la prepararea prajiturilor, sau chiar se poate obtine din el branza si zer printr-un proces simplu de separare al acestuia.

Iata cum se poate proceda pentru a obtine branza din chefir:

– in primul rand, trebuie sa lasati un pic mai mult la fermentat chefirul fie cu ciuperca in el, fie după ce ati scos-o. Pentru asta puteti lasa borcanul la temperatura camerei sau in frigider. In ambele cazuri fermentarea va continua. Va fi diferit doar timpul in care se va face acest lucru.

-veti vedea ca la un moment dat zerul va incepe sa se separe in borcan si veti avea un strat de chefir de o consistenta mai groasa si un strat sub forma unui lichid transparent de culoare usor galbuie. Lichidul transparent este zerul din chefir pe care il vom separa pentru a obtine branza.

– pentru a obtine branza punem sita in care strecuram chefirul peste castron iar in interiorul sitei punem o bucatica de tifon. Turnam continutul de chefir din borcan dupa care strangem bine bucatica de tifon si o lasam la scurs peste noapte (sau minim doua ore) atarnata de ceva deasupra castronului. Cu cat o lasati mai putin cu atat branza va avea o consistenta mai moale.

Zerul obţinut este la randul lui foarte nutritiv si sanatos si se poate folosi fie consumandu-l pur si simplu fie adaugand-ul in prajituri fie folosid-ul pur si simplu la fermentarea legumelor, cerealelor etc. Iar branza astfel obtinuta o poti consuma fie simpla, fie in amestec cu fructe , diferite ierburi aromatice sau condimente.

Chefirul simplu, asa cum e el il puteti folosi pentru prepararea unor delicioase smoothie-uri cum sunt cele din retetele de “smoothie mentolat cu piersici si capsuni“, “smoothie cu ananas si capsuni” sau “smoothie cu visine, piersici si avocado“

sursa foto: cheesemaking.com


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Salata cu ton, quinoa si legume
Salata cu ardei copti si rosii »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316