Iata-ne ajunsi in 14 februarie, ziua in care, conform unei traditii occidentale pe care am adoptat-o si noi, romanii, sarbatorim iubirea, iubire care de fapt ar trebui sa o sarbatorim in fiecare zi ;) .
Daca Sfantul Valentin este o sarbatoare care ne vine de pe alte meleaguri, avem si noi, romanii o sarbatoare inchinata dragostei, Dragobetele, pe care o vom sarbatorii mai in surdina pe 24 februarie. Deci avem tot timpul sa facem o cina romantica in doi sau macar sa luam un mic dejun romantic in doi.
Cum despre cine romantice v-am mai vorbit am zis ca azi sa va dau o idee de mic dejun romantic, cu o cafea si cateva inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni, ambele, afrodisiace, dupa cum se zice ;)
Reteta de inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni
- Ingrediente inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni
100 grame de unt
un ou
40 grame de amidon
280 grame de faina
o lingura de zahar pudra
un plic praf de copt
un varf de cuti de sare (pentru activarea prafului de copt)
170 grame de capsuni decongelate
doua linguri de zahar
- Mod de preparare inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni
- Capsunile decongelate si cele doua linguri de zahar tos le punem pe foc intr-o craticioara si le lasam sa fiarba pana cand ajunge la consistenta unui gem mai lichid.
- Dupa ce am facut gemul de capsuni il lasam la racit si ne apucam de facut compoztia de biscuiti.
- Frecam untul cu zaharul pudra pana devine ca o spuma, adaugam oul batut in prealabil, gemul de capsuni, amidonul si omogenizam bine totul.
- Adaugam si sarea, praful de copt si apoi faina pana cand devine totul un aluat elastic dar mai tare.
- Impartim aluatul in doua si una din bucati o intindem pe suprafata de lucru presarata cu faina.
- Intindem aluatul cu sucitorul si cu ajutorul unei forme pentru biscuiti in forma de inima formam biscutii.Punem inimioarele de biscuiti pe o tava in care am pus in prealabil hartie de copt.
- Dam tava la cuptor incins,la 190 de grade timp de aproximativ 10 minute-un sfert de ora.
- Acestia sunt gata cand incep sa se rumeneasca pe fund.
- Procedam la fel si cu restul de aluat pana coacem toti biscutii.
- Dupa ce acestia s-au racit ii glazuram cu ciocolata topita in prealabil.
Pofta buna sa aveti!
Daca nu stiti ce sa gatiti astazi si doriti sa va inspirati din ce gatesc si ceilalti bloggeri culinari va invit sa le faceti o vizita accesand link-urile de mai jos:
- Roua Vision
- Food and Beyond
- Cooking With My Soul
- Retete ABC
- Bucataria Aurei
- Dragostea in bucate
- Prajiturici Torturi Dea
- Simplu si bun
- Prajiturici si alte dulciuri
- Gustolandia
- Retetele mele dragi
- Bucate Aromate
- Voguisine
- Saffron and dates
- Furnicutza bucatar
- Iuliana Florentina
- Tara bucatelor
- Enjoy-dessert
- Panseluta-violet
- Alison’s Trials
- Sister kitchen
- LaPrajiturEla
Buna, Claudia! :) Sunt in campanie de recuperare de link-uri. Te rog, cand ai timp, sa inlocuiesti in acest proiect la Didi Food Design, link-ul vechi care nu mai este valabil, cu acesta: http://rouavision.ro/2014/02/13/salata-de-boeuf/ (blogul fiind golit de continut de cand m-am mutat pe domeniu). Iti multumesc mult! Sper sa ne mai intalnim si la alte proiecte. Te mai rog sa verifici daca nu l-a reformatat la upgrade. Fetele mi-au zis ca de 2-3 ori au salvat pana sa apara valid. Imi pare rau pentru neplaceri si pentru ca te retin. Multumesc! Livia aka Didi
Ok, Didi. Verific toate linkurile si le refac. Succes in noua casuta :))
superbe…si, de asemenea o idee geniala!
Multumesc :)
Frumos si interesanta idee! ;)
Multumesc :)
Ce dragute sunt .Si super bune cu capsuni :D<
Cu capsuni si ciocolata adica…afrodisiace ;)
ce-mi place! Happy Valentine day!
ARATA FOARTE BINE …
Multumesc, Aura :)
Arata frumos totul :) . Interesant de pus gem in aluat …
:) Multumesc. Copii mici iti dau idei …traznite :))))
Tare bine arata!! Happy Valentine’s Day!