• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 14, 2014 · 36 Comments

Inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni

Fursecuri/biscuiti· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 1     
1
Share

biscuiti ciocolataIata-ne ajunsi in 14 februarie, ziua in care, conform unei traditii occidentale pe care am adoptat-o si noi, romanii, sarbatorim iubirea, iubire care de fapt ar trebui sa o sarbatorim in fiecare zi ;) .

Daca Sfantul Valentin este o sarbatoare care ne vine de pe alte meleaguri, avem si noi, romanii o sarbatoare inchinata dragostei, Dragobetele, pe care o vom sarbatorii mai in surdina pe 24 februarie. Deci avem tot timpul sa facem o cina romantica in doi sau macar sa luam un mic dejun romantic in doi.

Cum despre cine romantice v-am mai vorbit am zis ca azi sa va dau o idee de mic dejun romantic, cu o cafea si cateva inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni, ambele, afrodisiace, dupa cum se zice ;)

Reteta de inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni

  • Ingrediente inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni

100 grame de unt
un ou
40 grame de amidon
280 grame de faina
o lingura de zahar pudra
un plic praf de copt
un varf de cuti de sare (pentru activarea prafului de copt)
170 grame de capsuni decongelate
doua linguri de zahar

  • Mod de preparare inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni
  1. Capsunile decongelate si cele doua linguri de zahar tos le punem pe foc intr-o craticioara si le lasam sa fiarba pana cand ajunge la consistenta unui gem mai lichid.
  2. Dupa ce am facut gemul de capsuni il lasam la racit si ne apucam de facut compoztia de biscuiti.
  3. Frecam untul cu zaharul pudra pana devine ca o spuma, adaugam oul batut in prealabil, gemul de capsuni, amidonul si omogenizam bine totul.
  4. Adaugam si sarea, praful de copt si apoi faina pana cand devine totul un aluat elastic dar mai tare.
  5. Impartim aluatul in doua si una din bucati o intindem pe suprafata de lucru presarata cu faina.
  6. Intindem aluatul cu sucitorul si cu ajutorul unei forme pentru biscuiti in forma de inima formam biscutii.Punem inimioarele de biscuiti pe o tava in care am pus in prealabil hartie de copt.
  7. Dam tava la cuptor incins,la 190 de grade timp de aproximativ 10 minute-un sfert de ora.
  8. Acestia sunt gata cand incep sa se rumeneasca pe fund.
  9. Procedam la fel si cu restul de aluat pana coacem toti biscutii.
  10. Dupa ce acestia s-au racit ii glazuram cu ciocolata topita in prealabil.

Pofta buna sa aveti!

biscuiti ciocolata capsuni

Daca nu stiti ce sa gatiti astazi si doriti sa va inspirati din ce gatesc si ceilalti bloggeri culinari va invit sa le faceti o vizita accesand link-urile de mai jos:

  1. Roua Vision
  2. Food and Beyond
  3. Cooking With My Soul
  4. Retete ABC
  5. Bucataria Aurei 
  6. Dragostea in bucate
  7. Prajiturici Torturi Dea
  8. Simplu si bun
  9. Prajiturici si alte dulciuri 
  10. Gustolandia
  11. Retetele mele dragi
  12. Bucate Aromate
  13. Voguisine
  14. Saffron and dates
  15. Furnicutza bucatar
  16. Iuliana Florentina
  17. Tara bucatelor
  18. Enjoy-dessert
  19. Panseluta-violet
  20. Alison’s Trials
  21. Sister kitchen
  22. LaPrajiturEla

Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Sapte idei pentru aranjarea unei mese festive
Clatite americane cu portocale »

Comments

  1. Livia says

    August 2, 2015 at 4:27 pm

    Buna, Claudia! :) Sunt in campanie de recuperare de link-uri. Te rog, cand ai timp, sa inlocuiesti in acest proiect la Didi Food Design, link-ul vechi care nu mai este valabil, cu acesta: http://rouavision.ro/2014/02/13/salata-de-boeuf/ (blogul fiind golit de continut de cand m-am mutat pe domeniu). Iti multumesc mult! Sper sa ne mai intalnim si la alte proiecte. Te mai rog sa verifici daca nu l-a reformatat la upgrade. Fetele mi-au zis ca de 2-3 ori au salvat pana sa apara valid. Imi pare rau pentru neplaceri si pentru ca te retin. Multumesc! Livia aka Didi

    Reply
    • Claudia V says

      August 9, 2015 at 8:30 am

      Ok, Didi. Verific toate linkurile si le refac. Succes in noua casuta :))

      Reply
  2. aXaSport says

    February 15, 2014 at 12:52 pm

    superbe…si, de asemenea o idee geniala!

    Reply
    • Claudia V says

      February 15, 2014 at 4:44 pm

      Multumesc :)

      Reply
  3. Georgiana & Iolanda Voinea says

    February 14, 2014 at 9:12 pm

    Frumos si interesanta idee! ;)

    Reply
    • Claudia V says

      February 15, 2014 at 4:44 pm

      Multumesc :)

      Reply
  4. Andreea says

    February 14, 2014 at 5:35 pm

    Ce dragute sunt .Si super bune cu capsuni :D<

    Reply
    • Claudia V says

      February 15, 2014 at 4:45 pm

      Cu capsuni si ciocolata adica…afrodisiace ;)

      Reply
  5. adnia says

    February 14, 2014 at 4:52 pm

    ce-mi place! Happy Valentine day!

    Reply
  6. aura carolina says

    February 14, 2014 at 9:37 am

    ARATA FOARTE BINE …

    Reply
    • Claudia V says

      February 15, 2014 at 4:45 pm

      Multumesc, Aura :)

      Reply
  7. Didi says

    February 14, 2014 at 7:31 am

    Arata frumos totul :) . Interesant de pus gem in aluat …

    Reply
    • Claudia V says

      February 14, 2014 at 7:45 am

      :) Multumesc. Copii mici iti dau idei …traznite :))))

      Reply
  8. Dea says

    February 14, 2014 at 6:28 am

    Tare bine arata!! Happy Valentine’s Day!

    Reply

Trackbacks

  1. Cartea de bucate a lunii februarie - Lecturi si Arome says:
    November 11, 2022 at 10:04 am

    […] Inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni […]

    Reply
  2. Salata de boeuf clasica - reteta bunicii | Livit – Rețete culinare says:
    March 6, 2020 at 6:40 pm

    […] si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria Retetele mele dragi 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine 14. Ioana Tone Pasiune si culoare 15. Oana -lipsa reciprocitate 16. Lili […]

    Reply
  3. Salata de boeuf clasica – reteta bunicii | Livit – Rețete culinare says:
    December 18, 2019 at 9:52 am

    […] si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria Retetele mele dragi 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine 14. Ioana Tone Pasiune si culoare 15. Oana -lipsa reciprocitate 16. Lili […]

    Reply
  4. Salata de boeuf clasica - reteta bunicii - Livit - Rețete culinare says:
    November 27, 2019 at 7:15 am

    […] si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria Retetele mele dragi 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine 14. Ioana Tone Pasiune si culoare 15. Oana -lipsa reciprocitate 16. Lili […]

    Reply
  5. Inimi inflacarate - Retete de Suflet says:
    August 8, 2019 at 4:09 pm

    […] Prajiturici si alte dulciuri Alexandra Butnari Gustolandia Dia Daria Retetele mele dragi Claudia Lecturi si Arome Mihaela Voguisine Ioana Tone Pasiune si culoare Oana Igretiu: Savori urbane Cerasela Badr El-Din: […]

    Reply
  6. Salata de boeuf clasica - reteta bunicii - Livit says:
    December 13, 2018 at 6:51 pm

    […] si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria Retetele mele dragi 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine 14. Ioana Tone Pasiune si culoare 15. Oana -lipsa reciprocitate 16. Lili […]

    Reply
  7. Tort cu ciocolata si zmeura de Ziua Indragostitilor La PrajiturEla says:
    March 23, 2018 at 10:59 pm

    […] si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria Retetele mele dragi 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine 14. Ioana Tone Pasiune si culoare 15. Oana Igretiu: Savori urbane 16. Lili […]

    Reply
  8. Inimioare de biscuiti cu dulceata de capsuni si ciocolata – Stefy harnicutza says:
    March 12, 2017 at 12:32 pm

    […] am ales de la ea un desert…si am facut o alegere buna atunci cand m-am orientat spre acesti biscuiti […]

    Reply
  9. Salata de boeuf | Atelierele Roua says:
    August 2, 2015 at 2:28 pm

    […] si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria Retetele mele dragi 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine 14. Ioana Tone Pasiune si culoare 15. Oana -lipsa reciprocitate 16. Lili […]

    Reply
  10. Parada provocarii "Weekend cu spor" | Lecturi si Arome says:
    March 30, 2014 at 2:24 pm

    […] Stefania a preferat inimioarele de biscuiti cu ciocolata si capsuni […]

    Reply
  11. Jurnal de femeie simpla (3) | Claude Bazar says:
    February 15, 2014 at 7:48 am

    […] Fotografia zilei… inimioare de biscuiti cu ciocolata si capsuni […]

    Reply
  12. Tort cu inimi inghetate | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu says:
    February 14, 2014 at 7:35 pm

    […] Claudia Lecturi si Arome […]

    Reply
  13. Inimi inflacarateCooking with my soul says:
    February 14, 2014 at 5:27 pm

    […] alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria http://www.retetelemeledragi.com 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela http://www.voguisine.ro/ 14. Ioana Tone : http://pasiunesiculoare.blogspot.de/ 15. Oana […]

    Reply
  14. Budincă Dukan puţin îndrăgostită | Cartea de Bucate Aromate says:
    February 14, 2014 at 4:59 pm

    […] Torturi Dea Simplu si bun Prajiturici si alte dulciuri  Gustolandia Retetele mele dragi Lecturi si Arome Voguisine Savori urbane Saffron and dates Furnicutza bucatar Lulu-povesti din bucatarie Iuliana […]

    Reply
  15. Salata de cruditati cu spanac | Retetele Mele Dragi says:
    February 14, 2014 at 4:49 pm

    […] Lecturi si arome […]

    Reply
  16. White chocolate brownies – My funny Valentine | Sisters' Kitchen says:
    February 14, 2014 at 4:05 pm

    […] si alte dulciuri 11. Alexandra Butnari Gustolandia 12. Dia Daria Retetele mele dragi 13. Claudia Lecturi si Arome 14. Mihaela Voguisine 15. Ioana Tone Pasiune si culoare 16. Oana Igretiu Savori urbane 17. Lili […]

    Reply
  17. Salsifi sau barba caprei,o leguma de altadata | Alison's Trials says:
    February 14, 2014 at 12:26 pm

    […] si alte dulciuri 11. Alexandra Butnari Gustolandia 12. Dia Daria Retetele mele dragi 13. Claudia Lecturi si Arome 14. Mihaela Voguisine 15. Ioana Tone Pasiune si culoare 16. Oana Igretiu: Savori urbane 17. Lili […]

    Reply
  18. Coaste la cuptor cu fasole prajita – My Funny Valentine | GustoLandia says:
    February 14, 2014 at 9:37 am

    […] dulciuri 11. Dia Daria Retetele mele dragi                       12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine                                       […]

    Reply
  19. Trufe de ciocolata | Voguisine says:
    February 14, 2014 at 8:17 am

    […] 13. Claudia Lecturi si Arome […]

    Reply
  20. Stii sa faci corect un pandispan ? | Prăjiturici şi alte dulciuri. says:
    February 14, 2014 at 6:44 am

    […] 13. Claudia Lecturi si Arome […]

    Reply
  21. Salata de boeuf | FOOD DESIGN says:
    February 14, 2014 at 6:32 am

    […] si alte dulciuri 11. Alexandra Butnari Gustolandia 12. Dia Daria Retetele mele dragi 13. Claudia Lecturi si Arome 14. Mihaela Voguisine 15. Ioana Tone Pasiune si culoare 16. Oana Igretiu: Savori urbane 17. Lili […]

    Reply
  22. Sfaturi culinare pentru Ziua Îndrăgostiților – Valentine’s Day | Food and beyond… says:
    February 14, 2014 at 6:31 am

    […] si alte dulciuri 10. Alexandra Butnari Gustolandia 11. Dia Daria Retetele mele dragi 12. Claudia Lecturi si Arome 13. Mihaela Voguisine 14. Ioana Tone Pasiune si culoare 15. Oana Igretiu Savori urbane 16. Lili […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316