Prăjitură de post cu nucă și vișine. Rețetă de prăjitură de post cu nucă de cocos.
Îmi plac deserturile de post pentru că sunt foarte ușor de făcut. Nu trebuie să stai prea mult timp în bucătărie pentru a prepara aluatul. Îl pui la cuptor și uiți de el până când te anunță ceasul să timpul de coacere a trecut și mai rămâne să aștepți să se răcească pentru a-l felia.
E drept, am mai spus-o și cu alte ocazii, un desert de post, mai exact o prăjitură sau un chec de post nu o să se compare niciodată ca și gust cu una care are în compoziția ei lapte de vacă, unt, ouă dar tot are un gust bun. În plus, un astfel de desert poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la lactate.
Ideea de a face această prăjitură mi-a venit văzând că mi-a mai rămas ceva nucă după ce am făcut niște cornulețe de post cu nucă și gem (vezi aici rețeta). Mai aveam în frigider niște vișine decongelate și, rătăcită prin cămară, ceva nucă de cocos. Așa că mi-a veni ideea să le combin pe toate. Mi-a plăcut ce a ieșit deci vă recomand și vouă să încercați această rețetă de prăjitură cu nucă și vișine.
- 25 grame de nucă de cocos
- 40 grame de nucă
- 75 grame de ulei
- 125 grame de zahăr
- 100 apă carbogazoasă
- 150 ml lapte de soia
- 250 grame de făină
- 5 grame de praf de copt
- un vârf de cuțit cu sare
- 36 de vișine fără sâmburi
Mod de preparare pentru chec de post cu nucă și vișine
- Pregătim o tavă de copt de 24/24 cm, în care punem hărtie de copt și aprindem cuptorul la 180 de grade.
- Punem laptele, apa carbogazoasă, esența de vanilie și sarea într-un vas.
- Adăugăm zahărul și amestecăm totul câteva minute până se topește zahărul după care turnăm și uleiul și mai amestecăm până la omogenizare.
- Amestecăm făina cu praful de copt.
- Punem nuca, nuca de cocos și treptat făina cernută în prealabil, amestecând totul până la omogenizare.
- Turnăm compoziția astfel formată în tavă, nivelăm și, din loc în loc așezăm vișinele. Eu am folosit 36 de vișine dar se pot pune și mai multe.
- Dăm tava la cuptor pentru 30-35 minute (în funcție de cum coace cuptorul fiecăruia) , facem testul cu scobitoarea și, dacă aceasta iese curată, scoatem tava din cuptor și apoi prajitura din tavă și o lăsăm la răcit pe un grătar.
- Când s-a răcit o feliem, presărăm peste bucățile de prăjitură zahăr pudră și servi alături de o cafea, lapte sau suc.
Spor la făcut prăjitură de post cu nucă și vișine!
Gabriela says
Super reteta, big like pentru postare!
Claudia Vasilache says
Multumesc! :)
Eva Anca says
Auch, ce poftă mi-ai făcut! Grozavă combinație mi se pare, nucă și vișine. Yummy!
Claudia Vasilache says
Ma bucur ca ti-am facut pofta :)