Chec de post cu ciocolată (FĂRĂ zahăr)
Acum ceva timp am publicat această rețetă pe contul de Instagram. Am scris-o rapid, în viteză, ca să o public mai repede și să poți beneficia de ea de la începutul postului. Mă gândeam să o lăs doar acolo dar apoi mi-am dat seama că nu strică să o public și pe blog. La urma urmei exact asta mi-am propus când am început acest blog, acum 8 ani, să adun la un loc toate rețetele pe care le testez.
Așa că astăzi am să scriu și aici rețeta de chec de post cu ciocolată și FĂRĂ zahăr. În loc de zahăr am folosit îndulcitor și ciocolată marca Sweeteria. Mi-a plăcut ce a ieșit, nu doar mie ci și alor mei și l-am mai repetat de câteva ori în postul acesta pentru că este gustos și foarte ușor de făcut.
Tot ceva asemănător, însă de data asta cu zahăr, poți face cu rahat, așa cum am povestit în rețeta de chec de post cu rahat, chec care este preferatul băiețelului meu. Îi place foarte mult tot ce e cu rahat. Chiar și la cozonac, preferă cozonacul cu rahat în defavoarea celui cu nucă.
La acest chec, ca și la celălalt cu rahat am folosit tot iaurt de soia. Îmi place foarte mult cum se comportă și cum iese ca și consistență aluatul copt. E dens dar ușor umed, nu uscat cum e la alte checuri de post. E și pufos în același timp. Dar hai să vedem cum se face.
- 275 grame de faina tip 000
- 250 grame de iaurt din soia
- 100 ml de apă carbogazeificată
- 75 ml ulei
- 100 grame de Dulcișor
- 25 grame de ciocolată
- 10 grame de praf de copt
- 1 lingură cu zeama de lamiae
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță cu sare
Mod de preparare chec de post cu ciocolată
- Punem într-un vas iaurtul, apa și uleiul, adăugăm zahărul și amestecăm până când acesta se topește.
- În alt vas amestecăm făina cu praful de copt și sarea după care le adăugăm peste amestecul de iaurt și zahăr. Încorporăm totul bine.
- La final adăugăm bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și amestecăm.
- Radem ciocolata sau o tocăm mărunt și o adăugăm peste aluatul format, încorporând-o și pe aceasta.
- Turnăm totul într-o tavă mică de chec și dăm la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
- Facem testul cu scobitoarea și, cand aceasta iese curată o scoatem din cuptor, lăsăm la răcit și servim cu poftă.
Să ai spor la făcut chec de post cu ciocolată FĂRĂ zahăr!
Leave a Reply