• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 31, 2022 · 6 Comments

Ceapă marinată cu oțet, la borcan

Salate/Garnituri

Spune si altora!
 13     
13
Shares

Astăzi facem împreună niște ceapă marinată cu oțet. Adică o să-ți spun cum să o faci, evident. Rămâne să testezi apoi, singur/ă, rețeta în bucătăria proprie. Dar poate că, la început ai să te întrebi, bun, dar, de ce să fac ceapă murată în oțet? Sau, să te întrebi ”la ce să folosesc ceapa marinată rapid în oțet?

Ei bine aceasta o poți folosi atât ca și garnitură la o friptură sau, pe timpul postului, lângă niște cartofi prăjiți dar și ca să faci una dintre salatele mele aperitiv preferate, salata chiftele cu ceapă marinată cu oțet și dressing de smântână cu maioneză.

ceapă marinată cu oțet

Eu am făcut ceapă roșie marinată dar se poate marina și ceapa galbenă. Personal consider că gustul cepei roșii marinate este unul mult ma bun. Ceapa roșie ca atare mi se pare mult mai gustoasă decât cea galbenă.

La prepararea acesteia se folosește un amestec de apă și oțet care se condimentează după preferință cu piper boabe, foi de dafin sau alte condimente. Pentru a-i da un gust bun se adaugă puțină sare și puțin zahăr. Haideți să vedem cum se face.

5.0 from 1 reviews
Ceapă marinată cu oțet, la borcan
 
Save Print
Prep time
15 mins
Total time
15 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Garnitura
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 750 grame de ceapă roșie
  • 300 ml oțet de 9 grade
  • 300 ml de apă
  • o linguriță cu sare
  • o linguriță cu zahăr
  • o linguriță cu piper boabe
3.5.3251

Mod de preparare ceapă marinată cu oțet

  • Curațăm ceapa și o tăiem solzișori.
  • Turnăm într-un vas și amestecăm oțetul cu apa și adăugăm sarea, zahărul și piperul boabe. Dacă avem și dorim, putem aromatiza și adăugând foi de dafin sau alte condimente după preferință.
  • Punem vasul pe foc și aducem la punctul de fierbere. Amestecăm continuu ca să se topească zahărul și sarea.
  • Punem ceapa într-un borcan încăpător. Eu am folosit un borcan de 1 litru.
  • Adăugăm soluția de apă și oțet. Aceasta trebuie să acopere ceapa.
  • Închidem cu capacul și dăm la rece.
  • Se servește a doua zi ca și garnitură lângă o friptură sau pentru o salată delicioasă de chifteluțe cu ceapă și sos de smântână.

 


Spune si altora!
 13     
13
Shares
 
13
Shares
 13    
« Tort FĂRĂ zahăr cu mere și frișcă
Chec cu lămâie și iaurt. Pufos și aromat! »

Comments

  1. Eva Anca says

    January 31, 2022 at 8:38 pm

    Nu am mâncat niciodată ceapă marinată la borcan. Poate o să pregătesc, să văd dacă ne place.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 1, 2022 at 6:51 pm

      Sper sa va placa. Noua ne place mult. Mai ales in combinatie cu sosul de smantana si maioneza :)

      Reply
      • Catalin Lupascu says

        January 8, 2025 at 11:20 pm

        Poste rezista mult timp la borcan asa ?

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          January 10, 2025 at 5:50 pm

          Nu as putea sa va spun cat anume tine pentru ca nu am testat. De obicei fac cantitate mica si consumam cat mai repede. Dar puteti testa si daca inchideti bine borcanul si nu umblati la el cred ca tine mai mult timp pentru ca acea solutie de apa si otet seamana cu cea in care se fac gogosarii in otet.

          Reply

Trackbacks

  1. 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist - Lecturi si Arome says:
    January 23, 2023 at 1:21 pm

    […] Folosește ingrediente cu utilizări multiple. Încercați să găsiți rețete care utilizează aceleași ingrediente în mai multe mese. Iată un exemplu banal: oțetul, spre exemplu se poate utiliza atât pentru a face un dressing pentru salată cât și pentru a marina legume – vezi AICI cum se face ceapa marinată. […]

    Reply
  2. Salata de ceapa marinata si chiftelute - Lecturi si Arome says:
    December 15, 2022 at 5:47 pm

    […] AICI, in detaliu cum se pregateste ceapa marintata cu […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

January 2022
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Dec   Feb »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316