• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 28, 2021 · 1 Comment

Prăjitură Simona cu fructe și pișcoturi (FĂRĂ coacere)

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 4     
4
Shares

Prăjitură Simona cu fructe și pișcoturi. Rapidă și FĂRĂ coacere!

Zilele trecute am avut invitați la cină. Nu mi-am făcut probleme referitor la felurile de mâncare cât la desert. Pe căldurile astea nu orice desert e potrivit și mai ales consumat seara. Așa că m-am gândit și m-am tot gândit și am ajuns la concluzia că cea mai bună opțiune este să fac o prăjitură rapidă cu fructe.

Eu am făcut-o cu ananas pentru că am vrut să valorific o conservă de ananas pe care o aveam în vedere pentru a fi consumată dat fiind că nu mai era mult până la expirarea termenului de valabilitate. Însă, la fel de bine se poate face cu orice fel de fruct din compot cu condiția ca acesta să nu aibă sâmburi și să poată să fie tăiat cuburi mici.prajitură simona cu fructe și pișcoturi

Eu ți-aș recomanda să folosești, acum, vara, caise sau piersici din compot. Sunt ceva mai moi decat ananasul si cred ca ar iesi o prajiturică și mai gustoasă. Piersicile, caisele mi se par mai aromate decât ananasul. Dar hai să vedem împreună care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se procedează.

Vezi și cum se face prăjitura  cu pișcoturi și mousse de ciocolată- apasă AICI

Prăjitură Simona cu fructe și pișcoturi. Rapidă și FĂRĂ coacere!
 
Save Print
Prep time
30 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 14 piscoturi pentru șampanie
  • 12 biscuiți tip Petit Beure
  • 250 grame de mascarpone
  • 200 grame de smântână pentru frișcă
  • o lingură cu zahăr pudră
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • 200 grame de ananas din compot
  • zeama de la un compot de ananas (cutie de de 400 gr)
  • 100 grame de ciocolată neagră
  • 2 linguri cu lapte dulce
3.5.3251

Mod de preparare prăjitură Simona cu fructe și pișcoturi

  • Punem brânza mascarpone într-un vas. Adăugăm peste ea smântâna și le batem împreună 2-3 minute cât să se omogenizeze.
  • Adăugăm zahărul și esența de vanilie și continuăm să mai batem cu ajutorul mixerului încă aproximativ 2 minute cât să se topească zahărul.
  • Scurgem zeama de la compot și o punem într-un vas.
  • Tăiem mărunt 200 grame de ananas după care, bine scurse, le încorporăm în crema de mascarpone pregătite mai înainte.
  • Trecem rapid câte un pișcot prin zeama de la compotul de ananas și îl așezăm în tavă.
  • Punem crema de mascarpone și fructe peste pișcoturile din tavă și o întindem uniform pe toată suprafața.
  • Luăm câte un biscuite, îl trecem rapid prin zeama de la compot și îl așezăm în tavă formând astfel un alt rând de biscuiți, de data aceasta.

O altă variantă a acestei prăjituri o poți vedea în video de mai jos!
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu!

  • Dăm tava la rece pentru măcar 1 oră ca să se întărească crema după care putem întinde și stratul de ciocolată.
  • Pentru aceasta rupem ciocolata bucăți cât mai mici și adăugăm laptele peste ea. Dăm vasul în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minute cât să se topească sau o vom topi pe baie de aburi (cum ne mai la îndemână și mai ușor.
  • Scoatem tava din frigider și turnăm ciocolata topită peste biscuiți după care o întindem rapid. Atenție! Prăjitura este rece deoarece a stat la frigider așa că va trebui să lucrăm repede daca vrem să întindem uniform prăjitura.
  • După ce am întins și ciocolată dăm iar prăjitura la frigider pentru câteva ore sau peste noapte după care o tăiem în porții după preferințe. Din cantitătile date de mine ies puține porții, aproximativ 10-12.

prăjitură cu pișcoturi și fructe

Să aveți poftă la prăjitura Simona cu fructe și pișcoturi!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« 3 tipuri de ciuperci pe care le poți consuma vara
9 beneficii ale consumului de porumb fiert »

Trackbacks

  1. 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! - Lecturi si Arome says:
    February 4, 2023 at 1:41 pm

    […] ”Simona” cu fructe și pișcoturi – click AICI pentru […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

July 2021
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316