Prăjitură Simona cu fructe și pișcoturi. Rapidă și FĂRĂ coacere!
Zilele trecute am avut invitați la cină. Nu mi-am făcut probleme referitor la felurile de mâncare cât la desert. Pe căldurile astea nu orice desert e potrivit și mai ales consumat seara. Așa că m-am gândit și m-am tot gândit și am ajuns la concluzia că cea mai bună opțiune este să fac o prăjitură rapidă cu fructe.
Eu am făcut-o cu ananas pentru că am vrut să valorific o conservă de ananas pe care o aveam în vedere pentru a fi consumată dat fiind că nu mai era mult până la expirarea termenului de valabilitate. Însă, la fel de bine se poate face cu orice fel de fruct din compot cu condiția ca acesta să nu aibă sâmburi și să poată să fie tăiat cuburi mici.
Eu ți-aș recomanda să folosești, acum, vara, caise sau piersici din compot. Sunt ceva mai moi decat ananasul si cred ca ar iesi o prajiturică și mai gustoasă. Piersicile, caisele mi se par mai aromate decât ananasul. Dar hai să vedem împreună care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se procedează.
Vezi și cum se face prăjitura cu pișcoturi și mousse de ciocolată- apasă AICI
- 14 piscoturi pentru șampanie
- 12 biscuiți tip Petit Beure
- 250 grame de mascarpone
- 200 grame de smântână pentru frișcă
- o lingură cu zahăr pudră
- o linguriță cu esență de vanilie
- 200 grame de ananas din compot
- zeama de la un compot de ananas (cutie de de 400 gr)
- 100 grame de ciocolată neagră
- 2 linguri cu lapte dulce
Mod de preparare prăjitură Simona cu fructe și pișcoturi
- Punem brânza mascarpone într-un vas. Adăugăm peste ea smântâna și le batem împreună 2-3 minute cât să se omogenizeze.
- Adăugăm zahărul și esența de vanilie și continuăm să mai batem cu ajutorul mixerului încă aproximativ 2 minute cât să se topească zahărul.
- Scurgem zeama de la compot și o punem într-un vas.
- Tăiem mărunt 200 grame de ananas după care, bine scurse, le încorporăm în crema de mascarpone pregătite mai înainte.
- Trecem rapid câte un pișcot prin zeama de la compotul de ananas și îl așezăm în tavă.
- Punem crema de mascarpone și fructe peste pișcoturile din tavă și o întindem uniform pe toată suprafața.
- Luăm câte un biscuite, îl trecem rapid prin zeama de la compot și îl așezăm în tavă formând astfel un alt rând de biscuiți, de data aceasta.
O altă variantă a acestei prăjituri o poți vedea în video de mai jos!
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu!
- Dăm tava la rece pentru măcar 1 oră ca să se întărească crema după care putem întinde și stratul de ciocolată.
- Pentru aceasta rupem ciocolata bucăți cât mai mici și adăugăm laptele peste ea. Dăm vasul în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 minute cât să se topească sau o vom topi pe baie de aburi (cum ne mai la îndemână și mai ușor.
- Scoatem tava din frigider și turnăm ciocolata topită peste biscuiți după care o întindem rapid. Atenție! Prăjitura este rece deoarece a stat la frigider așa că va trebui să lucrăm repede daca vrem să întindem uniform prăjitura.
- După ce am întins și ciocolată dăm iar prăjitura la frigider pentru câteva ore sau peste noapte după care o tăiem în porții după preferințe. Din cantitătile date de mine ies puține porții, aproximativ 10-12.
Să aveți poftă la prăjitura Simona cu fructe și pișcoturi!
[…] ”Simona” cu fructe și pișcoturi – click AICI pentru […]