• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 26, 2021 · Leave a Comment

Melcișori cu ciuperci și spanac din aluat de foietaj

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 13     
13
Shares

Melcișori cu ciuperci și spanac din aluat de foietaj

Mai țineți minte rețeta de mâncare de ciuperci cu spanac pe care am publicat-o într-una din săptămânile trecute? Ei bine, când stăteam noi la masă și gustam din delicioasa mâncărică mi-a venit o idee. Să o transform într-un aperitiv cu ciuperci din aluat de foietaj. Zis și făcut.

Când am fost la cumpărături mi-am cumpărat și o porție de aluat de foietaj din cea mică, la 275 de grame, perfectă, am gândit atunci, pentru o porție de câteva rulouri din foietaj cu ciuperci. Am luat și niște ciuperci și o cuție de baby spanac și m-am pus pe treabă.melcișori cu ciuperci din foietaj

Înițiam m-am gândit să fac niște melcișori de post cu ciuperci după care am renunțat la idee și am mai adăugat puțin ou bătut și niște parmezan ca să-i fac mai gustoși. Ingedientele de care ai nevoie sunt puține la număr iar modul de preparare este unul extrem de simplu. Hai să vedem mai întâi lista ingredientelor și apoi modul de preparare.

Melcișori cu ciuperci din aluat de foietaj
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
20 mins
Total time
50 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 275 grame de aluat de foietaj
  • 400 grame de ciuperci Champignon
  • 100 grame de baby spanac
  • o ceapă albă medie
  • 30 ml de ulei
  • un sfert de linguriță cu sare
  • un vârf de cuțit de piper
3.5.3251

Mod de preparare melcișori cu ciuperci și spanac din aluat de foietaj

  • Vom începe prin a pregăti umplutura de ciuperci. Tocăm mărunt ciupercile, evident spălate și șterse în prealabil cu un prosop absorbant din hârtie. Sau le putem doar șterge. Eu prefer să le și trec rapid printr-un jet de apă dar nu este obligatoriu.
  • Tocam marunt ceapa, curățată și spălată în prealabil.
  • Turnam uleiul într-o tigaie și, când acesta este încins adăugăm ceapa tocată, presărăm puțină sare și lăsăm să se gătească câteva minute până când observăm că aceasta începe să-și schimbe culoarea.
  • Adăugăm ciupercile tocate și amestecăm totul bine. Le gătim până când scade apa pe care acestea o vor lăsa. Așa cum observați și din video de mai jos, ciupercile lasă suficientă apă la gatit așa încât nu mai e nevoie să adăugați alt lichid deoarece se vor găti foarte bine în propria lor zeamă.
  • Adăugăm puțina sare și piper sau alte condimente dupa preferință.
  • La final, dupa ce observam că a scazut zeama lăsată de ciuperci adăugăm și frunzele de spanac spălate bine în prealabil.

Vezi mai jos rețeta video! 
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!

  • Amestecăm și mai lăsăm să se gătească pentru câteva minute până se înmoaie și acestea. Frunzele de spanac se gătesc foarte rapid și de aceea le vom adăuga la final.
  • Când este gata, adică după ce a scăzut de tot zeama și este gătit și spanacul, dăm compozitia deoparte și lăsăm la răcit după care ne apucăm de făcut melcisorii.
  • Întindem pe masa de lucru foaia de aluat.
  • Adăugam pe ea compozitia de ciuperci și spanac, răcită în prealabil și o întindem bine după care rulam cât mai strâns. La final tăiem sulul format la distanță de aproximativ 2 degete.
  • Așezăm rondelele astfel formate într-o tavă în care am pus în prealabil hârtie de copt.
  • Ungem fiecare bucată cu puțin ou bătut.
  • Presărăm peste fiecare și puțin parmezan.
  • Dăm tava în cuptorul încins la 200 de grade, pentru 20, maxim 30 de minute în functie de cum coace acesta și până când vedem că se rumenesc melcișorii.
  • Când sunt gata îi scoatem din cuptor ș -i putem servi așa calzi sau reci.

melcișori cu ciuperci și spanac

Poftă bună la melcișori cu ciuperci din aluat de foietaj!


Spune si altora!
 13     
13
Shares
 
13
Shares
 13    
« Prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere
Frunze de viță de vie pentru iarnă. Metode de conservare »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

May 2021
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Apr   Jun »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316