Melcișori cu ciuperci și spanac din aluat de foietaj
Mai țineți minte rețeta de mâncare de ciuperci cu spanac pe care am publicat-o într-una din săptămânile trecute? Ei bine, când stăteam noi la masă și gustam din delicioasa mâncărică mi-a venit o idee. Să o transform într-un aperitiv cu ciuperci din aluat de foietaj. Zis și făcut.
Când am fost la cumpărături mi-am cumpărat și o porție de aluat de foietaj din cea mică, la 275 de grame, perfectă, am gândit atunci, pentru o porție de câteva rulouri din foietaj cu ciuperci. Am luat și niște ciuperci și o cuție de baby spanac și m-am pus pe treabă.
Înițiam m-am gândit să fac niște melcișori de post cu ciuperci după care am renunțat la idee și am mai adăugat puțin ou bătut și niște parmezan ca să-i fac mai gustoși. Ingedientele de care ai nevoie sunt puține la număr iar modul de preparare este unul extrem de simplu. Hai să vedem mai întâi lista ingredientelor și apoi modul de preparare.
- 275 grame de aluat de foietaj
- 400 grame de ciuperci Champignon
- 100 grame de baby spanac
- o ceapă albă medie
- 30 ml de ulei
- un sfert de linguriță cu sare
- un vârf de cuțit de piper
Mod de preparare melcișori cu ciuperci și spanac din aluat de foietaj
- Vom începe prin a pregăti umplutura de ciuperci. Tocăm mărunt ciupercile, evident spălate și șterse în prealabil cu un prosop absorbant din hârtie. Sau le putem doar șterge. Eu prefer să le și trec rapid printr-un jet de apă dar nu este obligatoriu.
- Tocam marunt ceapa, curățată și spălată în prealabil.
- Turnam uleiul într-o tigaie și, când acesta este încins adăugăm ceapa tocată, presărăm puțină sare și lăsăm să se gătească câteva minute până când observăm că aceasta începe să-și schimbe culoarea.
- Adăugăm ciupercile tocate și amestecăm totul bine. Le gătim până când scade apa pe care acestea o vor lăsa. Așa cum observați și din video de mai jos, ciupercile lasă suficientă apă la gatit așa încât nu mai e nevoie să adăugați alt lichid deoarece se vor găti foarte bine în propria lor zeamă.
- Adăugăm puțina sare și piper sau alte condimente dupa preferință.
- La final, dupa ce observam că a scazut zeama lăsată de ciuperci adăugăm și frunzele de spanac spălate bine în prealabil.
Vezi mai jos rețeta video!
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- Amestecăm și mai lăsăm să se gătească pentru câteva minute până se înmoaie și acestea. Frunzele de spanac se gătesc foarte rapid și de aceea le vom adăuga la final.
- Când este gata, adică după ce a scăzut de tot zeama și este gătit și spanacul, dăm compozitia deoparte și lăsăm la răcit după care ne apucăm de făcut melcisorii.
- Întindem pe masa de lucru foaia de aluat.
- Adăugam pe ea compozitia de ciuperci și spanac, răcită în prealabil și o întindem bine după care rulam cât mai strâns. La final tăiem sulul format la distanță de aproximativ 2 degete.
- Așezăm rondelele astfel formate într-o tavă în care am pus în prealabil hârtie de copt.
- Ungem fiecare bucată cu puțin ou bătut.
- Presărăm peste fiecare și puțin parmezan.
- Dăm tava în cuptorul încins la 200 de grade, pentru 20, maxim 30 de minute în functie de cum coace acesta și până când vedem că se rumenesc melcișorii.
- Când sunt gata îi scoatem din cuptor ș -i putem servi așa calzi sau reci.
Poftă bună la melcișori cu ciuperci din aluat de foietaj!
Leave a Reply