Dovlecei în aluat de post cu bere sau apă
Am făcut rețeta asta de dovlecei în aluat de post cu bere sau apă minerală mai în vară când aveam din belșug dovlecei în grădină dar și multe flori de dovlecel. Se vede și în poză că din ele am făcut flori de dovlecel în aluat (rețeta AICI).
Cum vara mai greu mă mobilizez să scriu și să public rețete pe site și în plus am investit mai multe timp în rețetele video pe care le public pe canalul de Youtube, rețeta aceasta a stat până acum în sertărașul cu rețete al blogului.
Zilele trecute mi-am adus aminte de ea când, cu ultimii dovlecei am făcut și o tură dată prin aluat din acesta de post cu bere sau apă carbogazoasă. Și mi-am propus ca de data asta să o și public ca să fie pe blog. Dovlecei sunt acum mai tot timpul anului. Se găsesc și iarna prin supermarket-uri așa că se poate face și mai târziu, nu doar vara.
Modul de preparare este unul extrem de simplu. Singurul dezavantaj ar fi că totul se prăjește în ulei dar măa gândesc că dacă nu exageram cu prăjitul merge, din când în cand să gătim și așa. Trebuie să recunoaște că, în ciuda faptului că nu e sănătos modul de preparare, ce-i prăjit e mult mai gustos.
- un dovlecei de mărime medie
- 200 grame de făină albă de grâu
- 400 ml de apă carbogazoasă sau bere
- 30 de flori de dovlecel (aproximativ)
- condimente după preferință (sare, piper, lemongrass, oregano etc)
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru dovlecei în aluat de post
- Spălăm dovlecelul și în tăiem felii groase cam de jumătate de centimetru.
Poftă bună la dovlecei în aluat de post cu bere sau apă!
Tony says
Foarte simplu si gustos ! multumim pentru reteta .
Claudia Vasilache says
Cu drag! :)