• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 21, 2020 · 3 Comments

Dovlecei în aluat de post cu bere sau apă

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 6     
6
Shares

Dovlecei în aluat de post cu bere sau apă 

Am făcut rețeta asta de dovlecei în aluat de post cu bere sau apă minerală mai în vară când aveam din belșug dovlecei în grădină dar și multe flori de dovlecel. Se vede și în poză că din ele am făcut flori de dovlecel în aluat (rețeta AICI).

Cum vara mai greu mă mobilizez să scriu și să public rețete pe site și în plus am investit mai multe timp în rețetele video pe care le public pe canalul de Youtube, rețeta aceasta a stat până acum în sertărașul cu rețete al blogului.dovlecei în aluat

Zilele trecute mi-am adus aminte de ea când, cu ultimii dovlecei am făcut și o tură dată prin aluat din acesta de post cu bere sau apă carbogazoasă. Și mi-am propus ca de data asta să o și public ca să fie pe blog. Dovlecei sunt acum mai tot timpul anului. Se găsesc și iarna prin supermarket-uri așa că se poate face și mai târziu, nu doar vara.

Modul de preparare este unul extrem de simplu. Singurul dezavantaj ar fi că totul se prăjește în ulei dar măa gândesc că dacă nu exageram cu prăjitul merge, din când în cand să gătim și așa. Trebuie să recunoaște că, în ciuda faptului că nu e sănătos modul de preparare, ce-i prăjit e mult mai gustos.

5.0 from 1 reviews
Dovlecei în aluat de post cu bere sau apă
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
20 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • un dovlecei de mărime medie
  • 200 grame de făină albă de grâu
  • 400 ml de apă carbogazoasă sau bere
  • 30 de flori de dovlecel  (aproximativ)
  • condimente după preferință (sare, piper, lemongrass, oregano etc)
  • ulei pentru prăjit
3.5.3251

Mod de preparare pentru dovlecei în aluat de post

  • Spălăm dovlecelul și în tăiem felii groase cam de jumătate de centimetru.
  • Între timp facem aluatul prin care le vom da înainte de a le prăji.
  • Adăugăm treptat făina în apa sau bere așa încât aceasta să nu se împrăștie sau să formeze cocoloașe și formăm un aluat de consistența unei smântâni groase.
  • Adăugăm și condimente după gust și preferință. Eu am folosit sare, piper, lemongrass și oregano.
  • Dăm fiecare felie de dovlecel prin acest aluat și apoi punem la prăjit în ulei încins.
  • Prăjim pe ambele părți, ca la șnițele după care le scoatem și le punem pe prosop de hârtie absorbantă ca să aboarbă surplusul de ulei de la prăjit.
  • Servim cât sunt calde, ca și aperitiv cald sau rece. Pentru un plus de savoare le putem stropi înainte cu puțină zeamă de lămâie.

dovlecei în aluat cu bere sau apă

Poftă bună la dovlecei în aluat de post cu bere sau apă!


Spune si altora!
 6     
6
Shares
 
6
Shares
 6    
« Cum să faci cocktail Mojito acasă
Cum prepari cătină cu miere la borcan. Beneficii și contraindicații »

Comments

  1. Tony says

    September 23, 2020 at 12:33 pm

    Foarte simplu si gustos ! multumim pentru reteta .

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      September 23, 2020 at 3:02 pm

      Cu drag! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Retete de aperitive de post. Delicioase, rapide și ușor de făcut. - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2022 at 1:03 pm

    […] Dovlecei în aluat de post cu apă sau bere […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

September 2020
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316