Această rețetă de flori de dovlecel pane o știu de când am stat în Italia. E specifică mai degrabă bucătăriei meridionale decât celei românești dar asta nu ne împiedică să o pregătim și noi.
Există și rețete în care florile de dovlecel se umplu mai întâi și apoi se trec prin aluatul ca de clătite prin care se dau înainte de a fi prăjite în ulei.
Rețeta de astăzi, însă, este varianta de bază, simplă, adică cea în care florile de dovlecei nu sunt umplute cu nimic. Sunt bune și așa simple, nu au nevoie de umplere însă clar, cele umplute sunt și mai savuroase.
Nu o să vă dau în rețetă un număr anume de flori de dovlecei sau o cantitate în grame pentru că totul este relativ. Florile de dovlecel pot fi mai mici sau mai mari și, cu alte cuvinte se pot trece prin aluat mai multe sau mai puține.
Eventual, dacă mai rămâne aluat îl puneți așa cum este el, simplu, în tigaia încinsă și îl prăjiți ca pe o omletă obișnuită. Se poate consuma fără probleme și așa. Dar hai să vedem cât de simplu se fac aceste flori de dovlecel pane.
- 15-20 flori de dovlecel
- 2 ouă
- 150 grame de făină albă de grâu
- 250 ml apă minerală
- sare, piper
- ulei de prăjit
Mod de preparare pentru flori de dovlecel pane
- Spălăm florile de dovlecel trecându-le rapid printr-un jet de apă rece după care le punem la scurs pe un prosop de hârtie absorbantă
- Între timp facem aluatul prin care le vom da înainte de a le prăji.
- Batem bine cele 2 ouă, adăugăm apoi apa și făina iar la final asezonăm cu sare și piper.
- Dăm fiecare floare de dovlecel prin acest aluat și apoi punem la prăjit în ulei încins.
- Prăjim pe ambele părți, ca la șnițele după care le scoatem și le punem pe prosop de hârtie absorbantă ca să aboarbă surplusul de ulei de la prăjit.
- Servim cât sunt calde, ca și aperitiv cald sau rece. Pentru un plus de savoare le putem stropi înainte cu puțină zeamă de lămâie.
Să aveți poftă la flori de dovlecel pane!
Bianca says
O reteta de nota 10, multumesc mult pentru postare!
Claudia Vasilache says
Cu drag! <3