• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 13, 2019 · 3 Comments

Flori de dovlecel pane (rețeta simplă)

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 1     
1
Share

Această rețetă de flori de dovlecel pane o știu de când am stat în Italia. E specifică mai degrabă bucătăriei meridionale decât celei românești dar asta nu ne împiedică să o pregătim și noi.

Există și rețete în care florile de dovlecel se umplu mai întâi și apoi se trec prin aluatul ca de clătite prin care se dau înainte de a fi prăjite în ulei.

flori de dovlecel pane

Rețeta de astăzi, însă, este varianta de bază, simplă, adică cea în care florile de dovlecei nu sunt umplute cu nimic. Sunt bune și așa simple, nu au nevoie de umplere însă clar, cele umplute sunt și mai savuroase.

Nu o să vă dau în rețetă un număr anume de flori de dovlecei sau o cantitate în grame pentru că totul este relativ. Florile de dovlecel pot fi mai mici sau mai mari și, cu alte cuvinte se pot trece prin aluat mai multe sau mai puține.

Eventual, dacă mai rămâne aluat îl puneți așa cum este el, simplu, în tigaia încinsă și îl prăjiți ca pe o omletă obișnuită. Se poate consuma fără probleme și așa. Dar hai să vedem cât de simplu se fac aceste flori de dovlecel pane.

Flori de dovlecel pane (rețeta simplă)
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
10 mins
Total time
20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Meridionala
Serves: 20 portii
Ingrediente
  • 15-20 flori de dovlecel
  • 2 ouă
  • 150 grame de făină albă de grâu
  • 250 ml apă minerală
  • sare, piper
  • ulei de prăjit
3.5.3251

Mod de preparare pentru flori de dovlecel pane

  • Spălăm florile de dovlecel trecându-le rapid printr-un jet de apă rece după care le punem la scurs pe un prosop de hârtie absorbantă
  • Între timp facem aluatul prin care le vom da înainte de a le prăji.
  • Batem bine cele 2 ouă, adăugăm apoi apa și făina iar la final asezonăm cu sare și piper.
  • Dăm fiecare floare de dovlecel prin acest aluat și apoi punem la prăjit în ulei încins.
  • Prăjim pe ambele părți, ca la șnițele după care le scoatem și le punem pe prosop de hârtie absorbantă ca să aboarbă surplusul de ulei de la prăjit.
  • Servim cât sunt calde, ca și aperitiv cald sau rece. Pentru un plus de savoare le putem stropi înainte cu puțină zeamă de lămâie.

flori de dovlecel pane lecturi si arome

Să aveți poftă la flori de dovlecel pane!


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Alivancă cu ricotta și-un sos de ardei cu smântână
Gomboti cu prune. Găluște cu prune rumenite în pesmet »

Comments

  1. Bianca says

    August 14, 2019 at 12:37 pm

    O reteta de nota 10, multumesc mult pentru postare!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 14, 2019 at 3:02 pm

      Cu drag! <3

      Reply

Trackbacks

  1. Flori de dovlecel în aluat DE POST, cu bere sau apă - Lecturi si Arome says:
    July 24, 2020 at 7:46 pm

    […] acum ceva timp în urmă? În cazul în care nu știți despre ce este vorba, o puteți citi aici. Ei bine, această variantă, impropriu denumită totuși ”pane” dar cunoscută mai degrabă […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

August 2019
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316