• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 5, 2020 · Leave a Comment

Prăjitură festivă cu cafea cappuccino

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 14     
14
Shares

Prăjitură festivă cu cafea cappuccino

Așa cum vă spuneam și zilele trecute, încerc să vă dau sugestii de rețete simple și ușor de făcut, potrivite pentru masa festivă de Paști. Perioada prin care trecem acum probabil că multora dintre noi nu le va mai permite să pregătească tradiționalele rețete festive pe care le știm așa că va trebui să ne adaptăm.

Dacă un cozonac sau o pască vi se par greu de făcut, această prăjitură festivă cu cafea cappuccino vă asigur că se numără printre genul de desert pe care îl poate face și un copil. Nu aveți nevoie de cine știe ce îndemânare pentru a-l realiza.prăjitură festivă cu cafea

Eu am mai făcut acest gen de desert și pentru masa festivă de Crăciun dar acum am modificat rețeta pentru a obține alt gust al prăjiturii. Așa că, în loc de iaurt am folosit o cafea cappuccino pentru a-i da o puternică aroma de cafea aluatului.

Am avut norocul să primesc pentru testare un aparat de făcut cafea, mai exact espressorul manual marca Breville Prima Latte II pe care l-am folosit și pentru a face ciocolata cu cafea espressso și napolitanele cremă caramel și cafea.

Am fost foarte încântată de rezultatul obținut și, cum aparatul face nu doar cafea lungă sau cafea espresso ci și cafea cappuccino cu spumă bogată de lapte, mi-a venit ideea să folosesc acest ultim tip de cafea pentru rețeta de astăzi.

Modul de preparare este același ca cel de la prajitura din video de mai jos!
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube!

Ce mi-a plăcut mult la acest espressor Prima Latte II de la Breville a fost faptul că poți avea cafea la o apăsare de buton, ceea ce mi se pare foarte comod comparativ cu celelate metode tradiționale de preparare a unei cafele.

Prăjitură festivă cu cafea cappuccino
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 4 ouă medii
  • 200 grame de zahăr
  • 200 ml de cappuccino
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 375 grame de făină albă de grâu
  • 15 grame de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un vârf de cuțit cu sare
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • pentru glazură:
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 2-3 linguri de cafea espresso
3.5.3251

Mod de preparare pentru prăjitură festivă cu cafea cappuccino

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de guguluf adică o tavă cu o gaură la mijloc. Aceasta ne va permite să coacem checul nostru în formă rotundă, de coroniță. Cum nu vom putea pune hârtie de copt, vom folosi, ulei și făină pentru uns tava. Ungem întâi cu ulei și apoi presărăm peste el făină și scuturăm surplusul.
    Dacă nu aveți o astfel de tavă puteți să folosiți o tavă normală, de chec/cozonac.
  • Într-un vas punem cele 4 ouă întregi, un praf de sare și esența de vanilie. Batem cu mixerul 1-2 minute până când acestea se deschid la culoare și încep să facă mici bule.
  • Adăugăm zahărul și continuăm să batem împreună până când compoziția își dublează volumul și se albește la culoare (5-6 minute).
  • Turnăm uleiul și cafeaua cappuccino pregătită la espressorul Prima Latte II și mai mixăm scurt.

guguluf cafea cappucino

  • Cernem făina împreună cu praful de copt.
  • Dăm deoparte mixerul și începem să adăugăm treptat făina cernută, încorporând-o cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  • La final adăugăm și cacaoa, la fel, cernută și o încorporăm și pe aceasta.
  • Turnăm totul în tavă. Nivelăm și dăm la cuptor pentru 30-40 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
  • Facem testul cu scobitoarea și, dacă este gata, scoatem din cuptor și apoi, când se mai răcește puțin, scoatem și din tavă, lăsând prăjitura la răcit pe un grătar metalic.
  • Înainte de servire  pregătim o glazură din zahăr și cafea espresso, o cafea concentrată, făcută tot la espressorul Prima Latte II de la Breville, amestecând zahărul cu cafeaua după care turnăm peste prăjitură și decorăm după preferință.
  • Tăiem felii și servim cu poftă.

prăjitură cu cappuccino

Să aveți spor la făcut prăjitură festivă cu cafea cappuccino!


Spune si altora!
 14     
14
Shares
 
14
Shares
 14    
« Mâncare de năut cu spanac
Grisine de casă crocante – rețeta de bază »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

April 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316