• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 5, 2020 · 5 Comments

Ciocolată de casă cu cafea espresso

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 18     
18
Shares

Ciocolată de casă cu cafea espresso.
Cum să faci ciocolată de casă cu cafea espresso la espressorul manual Breville

Dragilor, azi o să avem ”în meniu” o rețetă de prăjitură pe bază de , sau, mai bine zis un desert cu cafea. Iubesc aroma cafelei așa că m-am gândit să o aduc într-o ciocolată. Dacă la o cafea mai pot renunța, la ciocolată nu prea. Așa că m-am gândit să le pun pe ambele în același loc. Așa a luat naștere rețeta de ciocolată de casă cu cafea espresso pe care o voi scrie în continuare.

Zilele trecut am primit spre testare un aparat de făcut cafea. Nu e vorba despre orice aparat de cafea ci despre nimeni altul decât Prima Latte II – espressor manual marca Breville pe care care eu îl ochisem deja pe net și cochetam cu ideea de a vedea cum iese cafeaua făcută la el.

ciocolată cu cafea

Ador cafeaua espresso, o cafea concentrată, cu aromă puternică de cafea și un gust inconfundabil. M-am îndrăgostit pur și simplu de ea când am locuit câțiva ani în Italia. Acolo o beam aproape zilnic. Întoarsă acasă am revenit la obiceiul cafelei făcută la cafetieră.

Bună și aceasta dar nimic nu se compară totuși cu un espresso dacă vrei să simți aroma adevărată a cafelei. În plus, un aparat ca acesta te ajută să ai cafea la o apasare de buton ceea ce mi se pare și mai comod comparativ cu celelate metode de preparare a unei cafele.

Unde mai pui că la un aparat cum e de la Breville poți prepara și o cafea lungă sau o cafea cu spumă bogată de lapte. Ba chiar am testat într-o dimineață o ciocolată cu lapte pentru cel mic. Am pus în cană o linguriță de ciocolată pudră, din aceea pentru copii, am aprins aparatul și am folosit doar funcția pentru lapte, având în acest fel, la final o delicioasă ciocolată cu lapte fără să mai murdăresc alte recipiente pentru a încălzi laptele. Practic și comod!

ciocolată cu cafea espresso

Dar să revin la ciocolata de azi. Mi-a venit mie ideea de a folosi 3 ceșcuțe de cafea espresso înlocuind apa din rețeta de ciocolată de casă pe care o fac de atâtea ori și pe care o găsiți aici. Am vrut să obțin o ciocolată cu aromă de cafea și am reușit.

Și, cum se apropie Valentine’s day și Dragobetele m-am gândit că această ciocolată de casă poate fi pregătită special pentru o astfel de ocazie. Așa că o parte am turnat-o în forme speciale din silicon pentru bomboane ca să obțin inimioare de ciocolată și în coșulețe din aluat pe care le-am cumpărat gata făcute din supermarket. Le-am umplut cu ciocolată și apoi le-am ornat cu fulgi de cocos și goji.

Modul clasic de preparare al ciocolatei îl puteți vedea și în acest video
Nu uitati sa va abonati pentru a fi la curent cu ultimele retete video!
Click si pe clopotel pentru a fi primul care afla noutatile!

Restul de compoziție l-am turnat, ca de obicei, într-o tavă de 20/20 cm în care am pus în prealabil folie alimentară și apoi, după ce s-a întărit, am tăiat-o bucăți așa cum v-am arătat la rețeta de bază de ciocolată de casă – (click AICI).

5.0 from 1 reviews
Ciocolată de casă cu cafea
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
15 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 500 grame de lapte praf pentru cofetărie
  • 400 grame de zahăr
  • 150 ml cafea espresso
  • 40 grame cacao
  • 100 grame unt cu 82%
  • 5 ml esență de rom/vanilie
3.5.3251

Mod de preparare ciocolată cu cafea

  • Amestecăm bine cacaoa cernută cu laptele praf într-un bol bine uscat.
  • Pregătim siropul punând cafeaua și zahărul într-o cratiță și lăsăm să fiarbă.
  • Din momentul în care siropul începe să fiarbă și se formează bule, inițial la mijlocul cratiței, apoi spre margini, cronometrăm 3 minute.
  • După cele 3 minute adăugăm untul și esența de vanilie/rom etc, după preferințe
  • Amestecăm pentru a-l dizolva în sirop după care mai fierbem încă 3 minute.
  • După ce au trecut și aceste 3 minute, luăm cratița de pe foc și adăugăm treptat amestecul de lapte praf și cacao.

ciocolată de casă cu cafea in forma de inimioare

  • Amestecăm bine și repede folosindu-ne de o lingură metalică sau de un mixer. Trebuie să lucrăm foarte repede pentru ca ciocolata să nu apuce să se răcească.
  • După ce am amestecat totul foarte bine, turnăm repede compoziția în forme speciale din silicon în formă de inimioară, în coșulețe din aluat și/sau punem totul într-o tavă dreptunghiulară de 25/18 cm tapetată în prealabil cu folie alimentară.
  • Lăsăm totul la răcit câteva ore, sau chiar peste noapte, apoi scoatem din forme și servim alături de o cafea espresso.

Putem să adăugăm în compoziție și diverse fructe uscate, nuci, alune etc. De asemenea, dacă dorim ca ciocolata să iasă mai moale reducem timpul de fierbere al siropului. Cu cat siropul este mai legat, cu atât ciocolata va ieși mai tare, mai ca cea pe care o știm din copilărie.

ciocolată cu cafea Breville

Să aveți poftă la ciocolată cu cafea espresso!


Spune si altora!
 18     
18
Shares
 
18
Shares
 18    
« 10+ rețete cu ciocolată, savuroase și ușor de făcut
Aperitiv din foietaj cu sunca și muștar (rețetă video) »

Comments

  1. Eva Anca says

    February 5, 2020 at 11:42 am

    Cat de bine arata! Chiar aseara am facut si eu ciocolata de casa, doar ca fara cafea.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 5, 2020 at 2:21 pm

      Multumesc! Sa incerci si varianta cu cafea ;) E deosebita!

      Reply

Trackbacks

  1. 10+ rețete pentru Valentine's Day sau Dragobete - Lecturi si Arome says:
    February 12, 2024 at 5:26 pm

    […] Ciocolată cu cafea espresso […]

    Reply
  2. Prăjitură festivă cu cafea cappuccino - Lecturi si Arome says:
    April 5, 2020 at 8:00 am

    […] mai exact espressorul manual marca Breville Prima Latte II pe care l-am folosit și pentru a face ciocolata cu cafea espressso și napolitanele cremă caramel și […]

    Reply
  3. Napolitane cu cremă caramel și cafea - Lecturi si Arome says:
    March 5, 2020 at 9:06 am

    […] mai povestisem eu în urmă cu câteva săptămâni, când v-am arătat rețeta de ciocolată de casă cu cafea espresso, că am primit spre testare un aparat de făcut cafea, mai exact un Prima Latte II – espressor […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2020
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316