• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 13, 2019 · 3 Comments

Negresă de post cu gem și nucă

Prajituri· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    30
    Shares

Astăzi facem negresă de post cu gem și apă minerală. În curând, peste doar câteva zile începe postul Crăciunului așa că această rețetă, zic eu, este bine venită. Sper să vă placă și s-o pregătiți și voi nu doar când e post ci și în alte zile din an când doriți să faceți o prăjitură vegan.

Deși este o rețetă foarte simplă, cu puține ingrediente și foarte ușor de făcut, am realizat și un video pe care l-am publicat pe canalul de Youtube la care vă invit să vă abonați dacă nu ați făcut-o încă. O puteți urmări mai jos.negresă de post cu gem și nucă

Prea multe nu sunt de spus despre această rețetă. Este una veche, din caietul de bucate al mătușii mele și cred că în mare cam știți despre ce e vorba. Cum e de post, nu se folosește lapte, ouă sau unt ca și ingrediente așa că, pentru a da gust părjiturii se pune un pic de gem iar ca să fie mai pufoasă se folosește apă minerală sau carbocazificată. Important e să aibă acid.

Și modul de preparare este simplu. Practic se amestecă îngredientele solide cu cele lichide și apoi se toarnă aluatul de consistența smântânii într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină sau în care a mpus în prealabil hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru aprozimativ 45 de minute, în funcție de cum coace cuptorul. Simplu și rapid.

Negresă de post cu gem și nucă
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
45 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 175 grame ulei floarea soarelui
  • 300 grame de făină
  • 200 ml apă minerală/carbogazeificată
  • 125 grame de zahăr
  • 100 grame de gem de caise/prune/
  • 20 grame de cacao
  • 50 grame miez nucă tocată
  • 10 grame praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • *1 linguriță esență vanilie (opțional)
3.5.3251

Mod de preparare negresă de post cu nucă

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de 25/25 cm în care pune hârtie de copt.
  • Într-un castron amestescăm făina cernută cu cacaoa, praful de copt și sarea.
  • În alt vas combinăm componentele lichide: apa, uleiul și zahărul. Amestecăm pâna la topirea zahărului.
  • Încorporăm treptat o parte din compoziția de făină, adăugăm și gemul, apoi restul de făină și la final nuca tocată grosier.
  • Turnăm în tavă, nivelăm și dăm la cuptor pentru 45-50 de minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea și, dacă iese curată, o scoatem din cuptor, lăsăm la răcit și apoi tăiem cuburi, pudrăm cu zahăr și servim cu poftă.

Să aveți poftă la negresă de post cu gem și nucă!


Spune si altora!
  •  
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    30
    Shares
  •  
    30
    Shares
  •  
  • 30
  •  
  •  
  •  
  •  
« Varză dulce cu ciolan afumat, gătită la slow cooker
Mâncare de varză dulce de post, gătită lent la slow cooker »

Comments

  1. Anca says

    April 11, 2020 at 3:12 pm

    Multumesc pentru reteta. Este perfecta de fiecare data.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      April 11, 2020 at 9:03 pm

      Cu mare drag! <3 Multumesc si eu pentru increderea de a incerca reteta :)

      Reply

Trackbacks

  1. Chec de post cu cafea și nucă - Lecturi si Arome says:
    November 26, 2019 at 8:53 pm

    […] dorești să faci altceva, adică nu un chec ci o prăjitură de post, îți recomand negresa de post cu nucă și gem precum și prăjitura de post cu morcov. Ai ambele rețete pe site precum și varianta lor video pe […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

November 2019
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
« Oct   Dec »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316