• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 20, 2019 · Leave a Comment

Pulpa de porc la slow cooker, gătită lent, în bere

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 8     
8
Shares

Pulpa de porc la slow cooker, gătită lent, în bere

Nu mai e mult pana la sărbătorile de iarnă așa că începe, încetul cu încetul să ne gândim la cum va arâta meniul nostru de sărbătoare. Noi deja ne-am hotărât la ce fel de friptură vom avea și azi o să vă spun și vouă rețeta.

E posibil ca o parte dintre voi să fiți puțini dezamăgiți pentru că nu este vorba despre o rețetă la care să folosim cuptorul de la aragaz sau plita ci una în care vom folosi la gătit slow cooker-ul.

pulpă de porc în bere

Da, v-am tot înebunit în ultimul timp cu rețete pregătite la acest aparat minune dar ce să fac daca sunt super mega încantată de el și îl folosesc aproape zilnic. Mi se pare extraordinar de comod să-l folosesc și iar niște mâncăruri de excepție la el mai ales când vine vorba despre gătit carne.

Poate vă întrebați de ce ies bine cărnurile la el. E simplu și logic, sunt gătite lent, la temperatură joasă pentru mai multe ore iar carnea devine foarte fragedă. De asta am zis, și ceilalți membri ai familiei au fost de acord ca de Crăciun să pregătim această rețetă simplă.

Cu o bucată de pulpă de porc și un sfert de litru de bere am rezolvat foarte comod problema fripturii din ziua de Crpciun. Și asta fără mari bătăi de cap. Doar pun aparatul în funcțiune și el face toată treaba. Sigur, veți spune că sși cuptorul face aceeași treaba. Da, de acord, doar că la cuptor mai trebuie diin caând în când să arunci un ochi și să vezi ce se mai întâmplă cu friptura ta.

Vezi mai jos cum se face un pui întreg la slow cooker!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube.
Click și pe clopoțetl pentru a fi la curent cu ultimele rețete

În cazul gătirii lente, la slow cooker nu e nevoie să faci asta. Ba chiar poți face friptura peste noapte, folosind funcția ”SLOW” și dublând timpul de gătire. Nu vă fie teamă, friptura va ieși chiar mai bună dacă e gătită la temperatură și mai mică.

Eu am un clow cooker marca Crock Pot de 4,7 l, cum e ACESTA DE AICI. Îl folosesc de câțiva ani și sunt foarte mulțumită de el. Consider că este o investiție foarte bună și un electrocasnic pe care ar trebui să îl avem în bucătărie pentru că ne ajută foarte mult.

Pulpa de porc în bere la slow cooker
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
6 hours
Total time
6 hours 15 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de bază
Cuisine: Romaneasca
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • o bucată de pulpă de porc de aproximativ 1 kg sau cât încape în vasul slow cooker-ului
  • 250 ml de bere
  • o ceapă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • condimente:
  • 1 linguriță cu sare
  • ¼ de linguriță cu piper,
  • ½ linguriță oregano,
  • ¼ linguriță boia de ardei
  • sau după gust și preferințe
3.5.3251

Mod de preparare pentru pulpă de porc la slow cooker, gătită lent, în bere

  • Punem bucata de pulpă de porc într-un vas, adăugăm berea împreună cu condimentele, acoperim și lăsăm la frăgezit peste noapte.
  • A doua zi scoatem carnea din frigider și o lăsăm câteva ore la temperatura camerei deoarece nu e bine să gătim carnea rece, abia scoasă din frigider.
  • Tocăm foarte mărunt ceapa, curățăm usturoiul și îl tocăm.
  • Scoatem carnea din bere și tunăm berea în vasul de la slow cooker. Adăugăm ceapa și usturoiul, amestecăm și peste ele punem și carnea.
  • Setăm aparatul la programul ”HIGH” pentru 6 ore sau, dacă vrem să o punem la gătit peste noapte, la ”Slow” pentru 10 ore.
  • Când este gata o servim cu diferite garnituri la alegere.

pulpă de porc la slow cooker, gătită lent

Să aveți poftă la pulpă de porc la slow cooker, gătită lent, în bere!


Spune si altora!
 8     
8
Shares
 
8
Shares
 8    
« Fursecuri Raffaello – fursecuri moi cu unt și lapte praf
Chec de post cu cafea și nucă »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2019
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316