Pulpa de porc la slow cooker, gătită lent, în bere
Nu mai e mult pana la sărbătorile de iarnă așa că începe, încetul cu încetul să ne gândim la cum va arâta meniul nostru de sărbătoare. Noi deja ne-am hotărât la ce fel de friptură vom avea și azi o să vă spun și vouă rețeta.
E posibil ca o parte dintre voi să fiți puțini dezamăgiți pentru că nu este vorba despre o rețetă la care să folosim cuptorul de la aragaz sau plita ci una în care vom folosi la gătit slow cooker-ul.
Da, v-am tot înebunit în ultimul timp cu rețete pregătite la acest aparat minune dar ce să fac daca sunt super mega încantată de el și îl folosesc aproape zilnic. Mi se pare extraordinar de comod să-l folosesc și iar niște mâncăruri de excepție la el mai ales când vine vorba despre gătit carne.
Poate vă întrebați de ce ies bine cărnurile la el. E simplu și logic, sunt gătite lent, la temperatură joasă pentru mai multe ore iar carnea devine foarte fragedă. De asta am zis, și ceilalți membri ai familiei au fost de acord ca de Crăciun să pregătim această rețetă simplă.
Cu o bucată de pulpă de porc și un sfert de litru de bere am rezolvat foarte comod problema fripturii din ziua de Crpciun. Și asta fără mari bătăi de cap. Doar pun aparatul în funcțiune și el face toată treaba. Sigur, veți spune că sși cuptorul face aceeași treaba. Da, de acord, doar că la cuptor mai trebuie diin caând în când să arunci un ochi și să vezi ce se mai întâmplă cu friptura ta.
Vezi mai jos cum se face un pui întreg la slow cooker!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube.
Click și pe clopoțetl pentru a fi la curent cu ultimele rețete
În cazul gătirii lente, la slow cooker nu e nevoie să faci asta. Ba chiar poți face friptura peste noapte, folosind funcția ”SLOW” și dublând timpul de gătire. Nu vă fie teamă, friptura va ieși chiar mai bună dacă e gătită la temperatură și mai mică.
Eu am un clow cooker marca Crock Pot de 4,7 l, cum e ACESTA DE AICI. Îl folosesc de câțiva ani și sunt foarte mulțumită de el. Consider că este o investiție foarte bună și un electrocasnic pe care ar trebui să îl avem în bucătărie pentru că ne ajută foarte mult.
- o bucată de pulpă de porc de aproximativ 1 kg sau cât încape în vasul slow cooker-ului
- 250 ml de bere
- o ceapă mare
- 5-6 căței de usturoi
- condimente:
- 1 linguriță cu sare
- ¼ de linguriță cu piper,
- ½ linguriță oregano,
- ¼ linguriță boia de ardei
- sau după gust și preferințe
Mod de preparare pentru pulpă de porc la slow cooker, gătită lent, în bere
- Punem bucata de pulpă de porc într-un vas, adăugăm berea împreună cu condimentele, acoperim și lăsăm la frăgezit peste noapte.
- A doua zi scoatem carnea din frigider și o lăsăm câteva ore la temperatura camerei deoarece nu e bine să gătim carnea rece, abia scoasă din frigider.
- Tocăm foarte mărunt ceapa, curățăm usturoiul și îl tocăm.
- Scoatem carnea din bere și tunăm berea în vasul de la slow cooker. Adăugăm ceapa și usturoiul, amestecăm și peste ele punem și carnea.
- Setăm aparatul la programul ”HIGH” pentru 6 ore sau, dacă vrem să o punem la gătit peste noapte, la ”Slow” pentru 10 ore.
- Când este gata o servim cu diferite garnituri la alegere.
Să aveți poftă la pulpă de porc la slow cooker, gătită lent, în bere!
Leave a Reply