Cremă de vanilie cu matcha
Mai țineți minte prăjitura cu matcha de acum câteva săptămâni? Dacă încă nu ați văzut rețeta, o puteți citi aici. Ei bine, înainte de a face această prăjitură delicioasă am făcut un alte desert cu matcha dar nu a mai ajuns rețeta pe blog pentru că … nu am apucat să pozez la final.
Am reușit să fac o poză la crema de vanilie cu matcha și a doua zic, ca un făcut, ghinionul s-a ținut de mine, sau de biata rețetă și nu am mai apucat s-o pozez așa că astăzi o să vă spun cum am făcut crema de vanilie cu matcha deși bănuiesc că o parte dintre voi vă dați seama deja. Nu e nimic complicat.
Este aceeași rețetă de cremă de vanilie clasică pe care o aveți deja publicată în detaliu și în două variante AICI, la care am adăugat la final puțină pudră de matcha. Practic am colorat-o deci am făcut în plus ceva foarte simplu dar de efect.
Pentru a avea obține un verde mai intens ar trebui să folosiți o matcha de grad ceremonial așa cum am folosit și eu, motiv pentru care am adăugat matcha la final, pentru a nu adăuga la fierbere acest ingrediente prețios. Dacă aveți o matcha de grad culinar o puteți pune chiar de la început, în laptele cald. Dar hai să vedem cum se face.
- 4 galbenuse
- 400 ml lapte dulce
- 80 de grame de zahar
- 40 grame de faina alba de grau tip 000 sau 30 grame de amidon
- o lingura de esenta concentrata de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare pentru cremă de vanilie cu matcha
- Dacă folosim esență de vanilie nu mai este nevoie să fierbem laptele. În acest caz adăugăm esența de vanilie peste lapte și să-l încălzim până la punctul de fierbere.
Această vremă o poți folosi la orice prăjitură la care se folosește cremă de vanilie clasică sau, dacă îi adaugi unt, poți face faci o cremă mousseline pe care, la fel, o poți folosi la diferite prăjituri.
Leave a Reply