Chec de post cu vișine
Pentru cei ce țin post e puțin mai greu să se bucure de ceva bun la desert. Dar nu imposibil! Se pot totuși face și deserturi de post cu gust și fără margarină.
Chiar torturi gustoase se pot face! Dacă vă mai aduceți aminte, acum ceva timp am publicat pe blog rețeta unui tort de post foarte lăudat de musafirii care l-au degustat. Aveți AICI rețeta.
Iar una dintre cele mai căutate prăjituri în post este cea cu gem, cumva impropriu denumită ”negresă de post”. Ei bine, pornind de la acea rețetă de prăjitură de post cu gem, am încercat să fac un chec de post. Iar astăzi o să vă scriu rețeta pentru a o încerca și voi.
Un chec de post este mai ușor de făcut decât unul clasic, cu ouă. Nu este mult de muncă și practic nu trebuie decât puțin amestecate toate ingredientele împreună, turnat în tavă și dat la cuptor.
Chiar și un copil în poate face. Și eu chiar am fost ajutată de cel mic când l-am făcut. Era așa de încântat și emoționat să amestece el uleiul cu zahărul de parca ziceai ca e concurent la o emisiune de gătit.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
Când am pus făina i-a fost mai greu să amestece totul și atunci am preluat eu ”conducerea operațiunii” chec de post. Așa că vă recomand această rețetă ușor de făcut, rapidă și cu un rezultat gustos.
De obicei, bunicile noastre foloseau la genul ăsta de desert de post apă carbozeificată. Acum, însă, avem la dispoziție tot felul de lapte vegetal așa că varianta de astăzi o să fie nu cu apă carbozeificată ci cu lapte de cocos dar nu din cel la cutie metalică ci din cel mai diluat, la cutie de carton.
- 100 grame de zahăr
- 75 grame de ulei
- 225 grame de lapte de cocos
- 200 grame de făină albă de grâu
- 15 grame de cacao
- 50 grame de dulceață de vișine
- 10 grame de praf de copt
Mod de preparare pentru rețeta de chec de post cu vișine
- Aprindem cuptorul la 170 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă pentru chec de 10/24 cm;
- Punem zahărul și uleiul împreună într-un bol și le amestecăm bine câteva minute până începe să se topească zahărul;
- Adaugăm laptele de cocos și amestecăm, apoi punem și restul ingredientelor, pe rând, încorporându-le cu ajutorul unui tel.
- Vom obține un aluat ca o smântână groasă pe care îl punem în tavă și îl dăm la cuptor pentru 50 de minute.
- Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată scoatem tava din cuptor și apoi checul din tavă. Îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm la răcit pe un grătar.
- Se taie doar după ce se răcește complet pentru că altfel este sfărâmicios.
Să aveți poftă la chec de post cu vișine!
Bratu Gabriela says
Imi ploua in gura! Nu am mai mancat un chec cd e foarte mult timp. Sa fie oare timpul trecut? Mmmm… Cred ca am ceva în plan maine!
Claudia Vasilache says
Daca a trecut asa mult timp de atunci inseamna ca e vremea sa incerci reteta. Astept impresii :)
sanda says
Normal ca eu am de comentat. Hahahaha. Mi se pare tare putin gem. 50 gr.!!! O sa fac si o sa pun si niste bobite de visine. Multam de reteta.
Claudia Vasilache says
Ha,ha! Da, pune si bobite.O sa iasa mai bun doar ca se vor lasa la fund pentru ca sunt grele :p