• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 1, 2018 · 21 Comments

Prăjitură turnată cu mere – rețetă simplă și ușor de făcut

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 348     
348
Shares

Prăjitură turnată cu mere – rețetă simplă și ușor de făcut

Nu știu dacă mai ții minte, presupunând că te numeri printre fanii blogului și urmărești ce apare nou, că acum câțiva ani am publicat o rețetă de pască cu aluat de pandișpan. Rețeta am luat-o de la o verișoară a mamei mele care o face de mulți, mulți ani așa, după această rețetă veche.

Practic ai nevoie de un pandișpan pe care îl coci câteva minute, scoți tava din cuptor, pui pe el un strat de mere și dai înapoi la cuptor până se coace de tot. Tai felii, pudrezi cu ceva zahăr și rămâne să-mi spui tu dacă te mai poți opri din mâncat.

prăjitură turnată cu mere - rețetă simplă

Rețeta de prăjitură turnată cu mere se poate face în mai multe feluri, adică blatul. Poate fi unul cu mai multe ingrediente (gen lapte sau chiar iaurt) dar se poate face și într-o variantă simplă și ușor de făcut pentru orice începător în ale bucătăritului.

Eu am testat pentru voi varianta cu blatul meu preferat, cel de tip Genoise, în care ouăle se bat întregi. Iubesc genul ăsta de blat pentru că în timp ce ouăle se bat eu pot face alte treburi prin bucătărie economisind astfel timp prețios.

Anul asta am avut o recoltă foarte bogată de mere așa că nu doar am mâncat pe săturate și am pus la păstrare pentru iarnă ci am și făcut o mulțime de prăjituri cu mere cum ar fi cea cu biscuiți și cremă straciatella sau cea FĂRĂ coacere, doar cu biscuiți.

Urmărește-mă și pe Instagram.
Apasă pe poză pentru a da follow!

instagram

Am încercat pe cât posibil să folosesc toate merele existente adică și cele care erau puțin lovite sau începeau să se strice. Ar fi fost păcat de ele să le arunc. Așa că au ajuns în prăjituri gustoase, apreciate de întreaga familie.

5.0 from 3 reviews
Prăjitură turnată cu mere - rețetă simplă și ușor de făcut
 
Save Print
Prep time
20 mins
Cook time
40 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 6 ouă
  • 100 zahăr
  • 180 făină
  • 2 linguri de ulei
  • un vârf de cuțit cu sare
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • 1 kilogram de mere rase
  • 100 grame de zahăr
  • o jumătate de linguriță de scorțișoară
3.5.3251

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură turnată cu mere

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă de 32/23 cm.
  • Din cele 6 ouă întregi, zahăr, ulei, făină și vanilie facem un aluat așa cum am povestit pe larg în rețeta de blat de tort Genoise. Rețeta scrisă e aici iar cea video se poate vedea mai jos.
NU uita sa te abonezi și tu la canalul de Youtube!!!

  • Cât timp mixerul bate ouăle cu zahărul ne ocupăm de mere. Le curățăm de coajă, cotor, sâmburi și eventualele părți stricate și le dăm pe răzătoare. Notă: ca să nu oxideze le putem stropi cu puțină zeamă de lămâie.
  • Punem merele într-o cratiță și adăugăm peste ele 2 linguri de zahăr sau după gust, presărăm scorțișoară și lăsăm să se gătească la foc mediu până când scade zeama (aprozimativ 10-15 minute în funcție de cât de zemoase sunt). Lăsăm la răcit.
  • Turnăm jumătate din compoziția de aluat de pandișpan în tavă și dăm la cuptor pentru 10 minute după care scoatem tava din cuptor și punem peste aluatul, puțin copt acum pe partea de sus, merele.
  • Întindem bine cu o lingură sau spatulă de silicon și apoi turnăm și restul de aluat rămas,  procedând la fel ca la stratul de mere. O să vi se pară că e puțin aluat dar nu vă faceți probleme că nu ajunge. Este suficient. O să vedeți!
  • Lăsăm să se coacă 35-40 minute, în funcție de cuptor și când este gata (parte de deasupra tebuie sp se rumenească) o scoatem, o lăsăm să se răcească pe un grilaj și apoi o tăiem bucăți de mărime dorită.

prăjitură turnată cu mere

Ce-i drept este o prăjitură care nu se taie așa de frumos dar o să vedeți că e gustoasă și mai ales e foarte ușor de făcut!

Spor la făcut prăjitură turnată cu mere!


Spune si altora!
 348     
348
Shares
 
348
Shares
 348    
« Prăjitură rapidă cu mere și cremă stracciatella (FĂRĂ coacere)
Tort de biscuiți cu mere (FĂRĂ coacere) »

Comments

  1. seriale turcesti says

    August 16, 2024 at 8:22 am

    Arata atat de bine, incat ai reusit iar sa-mi faci pofta, desi in general nu ma dau in vant dupa mere sau prajituri cu mere.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 16, 2024 at 9:30 am

      multumesc :)

      Reply
  2. Albu Steluta Georgiana says

    January 19, 2019 at 11:18 pm

    Este prajitura preferata a Jasminei! Si eu o pregatesc mereu!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 20, 2019 at 2:50 pm

      Ma bucur! <3

      Reply
  3. Pulbere-de-stele says

    January 18, 2019 at 7:06 pm

    Si eu sunt fana placinta cu mere, dar o turnata n-am mai facut, voi incerca reteta ta!

    Reply
  4. Rokolla says

    January 18, 2019 at 2:18 am

    Arara tare bine și sunt convi sa ca este delicioasa! O voi încerca și eu

    Reply
  5. Corina Podocea says

    January 17, 2019 at 11:35 pm

    WOW !Arata extraordinar de bine!
    Si cred ca este di deosebit de gustoasa dupa ingrediente!!! Mie imi place tot ce este cu mere! Ok! Și puțină scorțișoară! :D

    Reply
  6. Catalina Coman says

    January 17, 2019 at 11:14 pm

    Desi pare asa usor de facut, niciodata nu am incercat sa fac prajitura turnata cu mere. O sa razi de mine, dar mereu am avut impresia ca va curge umplutura aia din mere cand musc din prajitura. :))

    Reply
  7. Claudia's Choice says

    January 17, 2019 at 10:07 pm

    O fac si eu des, imi place mult!

    Reply
  8. Raluca Brezniceanu says

    January 17, 2019 at 8:21 pm

    In afara de faptul ca eu fac blatul batand separat albusurile, retetele noastre coincid. Ce-mi place la retetele tale este ca ai adugat si cate un videoclip de prezentare.

    Reply
  9. Cristina Barbieru says

    January 17, 2019 at 6:58 pm

    Yuum, imi plac prajiturile cu mere asa ca trebuie neaparat sa incerc reteta.

    Reply
  10. coco says

    January 17, 2019 at 5:45 pm

    sunt convinsa ca este excelenta, ca toate prajiturile cu mere… numai mirosul de mere la cuptor si face toti banii :)

    Reply
  11. Georgiana Sabina says

    January 17, 2019 at 5:28 pm

    Ce bine arata, cred ca au fost un deliciu si mie mi place cea cu mere.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 17, 2019 at 6:37 pm

      Multumesc :) Da …a fost si s-a dus :)) Prea repede!

      Reply
  12. Mihaela says

    January 17, 2019 at 8:26 am

    Prajitura cu mere cu blat de pandispan…cred ca e un deliciu! Mi-ai facut o pofta de prajitura cu mere a bunicii, care avea cel mai bun gust din lume. O sa incerc reteta ta, poate regasesc acel gust din copilarie.

    Reply
  13. Lamiita Petre says

    January 17, 2019 at 8:11 am

    Sunt mare fan prajitura cu mere, indiferent cum este facuta. Aceasta reteta pare foarte apetisanta si destul usor de facut si de la indemana oricui. Cred ca o voi incerca si eu cat de curand.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 17, 2019 at 8:21 am

      Super! Astept impresii! :)

      Reply
  14. Ioana says

    January 16, 2019 at 11:59 pm

    Ce bine arata! Chiar mi-ai facut pofta! Obisnuiam sa fac si eu destul de des o prajitura asemanatoare, insa in ultima vreme nu am mai preparat nimic dulce.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 17, 2019 at 8:00 am

      Multumesc, Ioana! :)

      Reply
  15. Lucia Mihaela Curea says

    January 16, 2019 at 10:21 pm

    Ce reteta interesanta si usor de facut, eu sunt mare fan prajituri cu mere!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 17, 2019 at 7:59 am

      Ma bucur ca iti place! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

November 2018
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316