Prăjitură rapidă cu mere și cremă stracciatella (FĂRĂ coacere)
Luna octombrie a anul de grație 2018 cred că ar trebui declarată ”luna merelor” sau luna prăjiturilor cu mere. Pe blog și la mine în casă. Specific asta ca să nu credeți că mă apuc eu acum să fac cine știe ce petiție de a serba ziua merelor :)
De ce spun asta? Pentru că am avut o producție foarte mare de mere și deci resurse pentru multe prăjituri. Unele mere au mai căzut, altele începeau să se strice chiar în copac așa că am fost nevoită să găsesc soluții pentru a le valorifica și a elimina risipa.
Cum mai mereu luna asta am fost pe fugă, prăjituri complicate nu am putut face. Am optat pentru a testa rețete simple și rapide dar cu ajutorul cărora să valorific merele avute.
Rețeta la prăjitura cu mere și biscuiți pe care v-am dat-o săptămâna trecută a avut un mare succes la noi în casă. În plus am văzut, din reacțiile voastre de pe Facebook că v-a placut foarte mult. Așa că am testat diferite combinații/variante ale acesteia.
Vă spuneam ca am încercat și varianta cu un strat de cremă de vanilie pe care sper s-o scriu săptămâna viitoare. Astăzi am ales să public o variantă mai simplă cu un strat de biscuiți, unul generos de mere și încă unul de cremă stracciatella, practic o frișcă foarte bine bătută în care am pus ciocolată răzuită.
- 20 biscuiți Petit Beure (aproximativ)
- 800 grame de mere
- ½ linguri cu zahăr tos
- o linguriță cu scorțișoară
- pentru crema Straciatella
- 400 grame de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
- 1-2 linguri de zahăr pudră
- o jumătate de linguriță de esență de vanilie
- 25 grame de ciocolată neagră
Mod de preparare pentru prăjitură rapidă cu mere și cremă stracciatella
- Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea mare.
- Punem merele rase într-o oală, adăugăm zahărul tos și scorțișoară și le călim până scade zeama pe care o lasă (aproximativ 10-15 minute in funcție de cât de zemoase sunt).
- Dăm deoparte și lăsăm să se răcească, timp în care facem crema stracciatella.
- Din smântână și zahărul pudră pregătim frișca așa cum am arătat în detaliu aici
- Radem ciocolata și o adăugăm în frișcă, amestecând ușor.
- Punem folie alimentară într-o tavă de 23/24 cm și pe fundul acesteia așezăm un strat de biscuiți.
- Peste biscuiți punem merele rase și răcite, apoi un alt strat de biscuiți după care adăugăm și crema stracciatella.
- Dăm la rece până a doua zi când o tăiem în cuburi de mărime dorită (ideal ar fi de mărimea biscuitelui) și o servim cu poftă.
Tips&trics
Peste stratul de mere ați mai putea pune încă unul de biscuiți și apoi cel de cremă stracciatella. Eu am considerat ca unul singur e suficient. Cu cat mai puține calorii, cu atât mai bine :) Insa daca doriți o prăjiturică mai consistentă sau mai înaltă puteți să mai puneți un rând de biscuiți ceea ce ar însemna ca la ingrediente să mai puneți la socoteală înca 10-11 biscutiți. Intră câte 9 pe rând plus ceva pentru margine.
Să aveți poftă la prăjitură rapidă cu mere și cremă stracciatella!
Angelica says
Arată minunat! Și cred ca este foarte bun la gust. O voi încerca cât de curând! O zi minunată!
Claudia Vasilache says
Multumesc! Noua ne-a placut! :) O zi minunata si tie, Angelica! :)
Oana says
E clar ca o servim cu pofta??
Claudia Vasilache says
Ma bucur! <3