• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 6, 2018 · Leave a Comment

Sirop de vișine pentru iarnă făcut din fructele întregi

Bauturi· De post (vegan)

Spune si altora!
 23     
23
Shares

Sirop de vișine pentru iarnă făcut din fructele întregi. Cum să faci sirop de vișine fără a scoate în prealabil sâmburii de la vișine. Cum poți să faci gem de vișine și sirop de vișine din fructele întregi, cu sâmburi cu tot.

Astăzi o să vă povestesc cum am făcut eu sirop de vișine pentru iarnă folosind vișinele întregi, adică fără să le scot sâmburii în prealabil. Să nu înțelegeți că am folosit în final și sâmburii pentru a face siropul. Nu! I-am înlăturat dar nu i-am scos de la început. Adică nu am făcut acea muncă plictisitoare și mare consumatoare de timp de a scoate manual sâmbure cu sâmbure din fiecare vișină.

Cum producția de vișine de anul acesta a fost una foarte mare și cum pusesem pe iarnă destule borcane cu dulceață și cum ne săturasem să tot scoatem sâmburi de la fiecare vișină în parte dar nici nu ne-am îndurat să le aruncăm am încercat această variantă despre care o să vă vorbesc astăzi.

sirop de vișine din fructe întregi

Ideea e simplă. Nu mai scoți sâmburii de la vișine ci le pui la fiert și apoi treci totul printr-o sită și separi pulpa și sâmburii de zeamă pe care o fierbi în continuare pentru a o lega ca un sirop. Complicat? Nici vorbă. Doar un pic mai de durată atunci când va trebui să treci totul prin sită. Însă nu se compară cu timpul pe care și l-ar lua să scoți sâmburii de la 4 kilograme de vișine cum am avut eu.

Ideea de a face siropul de vișine în acest fel mi-a venit după ce am citit despre modul acesta de preparare în cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Diferența e că eu am vrut să folosesc și pulpa de la vișine. Mi s-a părut o risipă să o arunc. Așa că am făcut câteva sticle de sirop dar și un borcan cu gem improvizat.

Dacă nu doriți să faceți și gem de vișine urmați indicațiile de la finalul rețetei ca să obțineți doar un sirop clar de vișine.

Sirop de vișine pentru iarnă făcut din fructele întregi
 
Save Print
Prep time
24 hours
Cook time
30 mins
Total time
24 hours 30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Bautura
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 4 kg de vișine cu tot cu sâmburi
  • apa cat sa le cuprinda (aprox.2 litri)
  • 2 kilograme de zahăr
  • zeama de la o lămâie
3.5.3251

Mod de preparare sirop de vișine pentru iarnă făcut din fructele întregi

  • Spălam vișinele și le punem într-o cratiță încăpătoare.
  • Turnăm apa peste ele cât să le cuprindă și le punem la fiert până când vișinele fierb și începe să ”crape” pielița.
  • Oprim focul și lăsăm să se răcească.
  • Strecurăm și separăm vișinele de zeama lăsată.
  • Punem vișinele într-o strecurătoare și le pasăm ca să se desfacă și să se separe sâmburii de pulpă.
  • Partea pasată și zeama obținută din fierbere o punem într-o cratiță și adăugăm zahărul.
  • Punem la fiert până când se leagă siropul.sirop de vișine
  • Dăm deoparte și lăsăm să se răcească după care mai filtrăm încă o dată totul trecând printr-o sită în care am pus și tifon. În felul acesta obținem un sirop fin dar în același timp folosim și pulpa pentru a face puțin gem de vișine.
  • Siropul obținut îl mai punem iar pe foc, adăugăm zeama de lămâie și după ce începe să clocotească oprim focul și îl turnăm fierbinte în borcane sau sticle sterilizate în prealabil.
  • La fel procedăm cu pulpa rămasă și transformată în gem de vișine.
  • Închidem capacele și întoarcem borcanele cu susul în jos, le lăsăm câteva minute apoi le întoarcem în poziția normală, le acoperim cu pături și le lăsăm să se răcească lent.
  • Le punem în cămară și le servim pe timpul ierni. Sau, dacă e vorba de o cantitate mică putem să punem în frigider și servi în câteva zile.

Notă

Dacă faceți o cantitate mică de sirop sau nu doriți să folosiți și pulpa de la vișine nu le mai pasați.
Puneți siropul rezultat din fierberea vișinelor într-o oală, adăugați zahărul și apoi fierbeți până când se leagă.
Turnați după aceea siropul fierbinte în borcane și urmăriți pașii pe care vi i-am spus mai sus.

Să aveți spor la făcut sirop din vișine întregi!

 


Spune si altora!
 23     
23
Shares
 
23
Shares
 23    
« Marmelada de zmeură. Gem fin de zmeură fără semințe
Prăjitură răsturnată cu coacăze negre »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2018
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316