• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 2, 2019 · 1 Comment

Jeleu de coacăze negre (peltea de coacăze)

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 8     
8
Shares

Cum să faci cel mai fin și mai gustos jeleu de coacăze negre sau peltea de coacăze.

O parte dintre rețetele de pe site au fost făcute din dorința de a găsi soluții pentru ca băiețelul meu cel mofturos să mănânce ceea ce de multe ori refuză. Așa și cu această peltea de coacăze sau jeleu de coacăze negre despre care o să vă povestesc azi cum se face.

Avem în grădină câteva tufe de coacăze care fac rod cât să mâncăm pe săturate și să mai gătim ceva cu ele sau să punem la congelator, pentru la iarnă câteva punguțe. De obicei fac câteva prăjituri când e sezonul lor iar restul congelez.

jeleu de coacăze

Anul asta, însă, am vrut să le conserv altfel așa că, din prima tură de coacăze negre care s-a copt am făcut un gem de coacăze. Evident că cel mic a strâmbat din nas pentru că gemul avea și semintele coacăzelor în el.

Mi-am adus aminte că în anii din urmă am făcut o marmeladă de zmeură foarte bună, adică un gem de zmeură fără semințe – vezi aici rețeta și m-am gândit să încerc să fac ceva de genul asta și din coacăze.

Coacăzele sunt foarte sănătoase, pline de antioxidanți și ar fi păcat ca cel mic să nu le consume într-o formă sau alta. Și cum un gem sau jeleu nu refuză niciodată mi-am zis că asta trebuie să fac. Hai să evdem împreună cum se face un jeleu de coacăze.

Jeleu de coacăze negre (peltea de coacăze)
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
15 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserva pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 750 grame de coacăze
  • 200 ml apă
  • 300 grame de zahăr
3.5.3251

Mod de preparare pentru jeleu de coacăze negre

  • Spălăm bine coacăzele și le curățăm de codițe și/sau frunzulițe.
  • Punem apa peste ele și fierbem împreună 10-15 minute cât să se înmoaie coacăzele după care lăsăm la răcit.
  • După ce s-au răcit le pasăm foarte bine cu ajutorul unui blender.
  • Ajutându-ne de o strecurătoare separăm pulpa cocăzelor și acele mici semințe de partea lichidă, de sucul obținut. Partea solidă se dă deoparte pentru că nu este nevoie de ea însă, dacă nu sunteți pretențioși puteți pune niște zahăr peste ea și să o consumați ca atare.

Vezi în video de mai jos cum se sterilizează borcanele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!

 

  • Turnăm partea lichidă obținută dupa separare într-un vas și adăugăm zahărul.
  • Fierbem totul împreună până când jeleul se leagă (aproximativ 15 minute).
  • Dăm deoparte și turnăm în borcane după care păstrăm fie la frigider fie în cămară dacă vrem să îl consumăm la iarnă. În acest ultim caz borcanele vor trebui să fie sterilizate în prealabil. Eu am făcut doar o porție mică și s-a consumat imediat.
  • Din această cantitate mi-a iesit un borcanel mic, cam de 350 grame.
  • Jeleul îl puteți servi uns pe pâine cu unt, pe clătite sau după preferințe. Este aromat și gustos, dulce acrișor.

jeleu de coacăze

Să aveți poftă la jeleu de coacăze negre!


Spune si altora!
 8     
8
Shares
 
8
Shares
 8    
« Chifteluțe din dovlecei și alte legume
Prăjitură răsturnată cu prune »

Trackbacks

  1. Gem de coacăze negre sau roșii, gustos și aromat - Lecturi si Arome says:
    August 16, 2021 at 8:18 pm

    […] o altă metodă, diferită de cea de astăzi, mai degrabă un fel de jeleu de coacăze – vezi AICI rețeta. Diferența este că cel de astăzi nu l-am mai strecutat ca să separ semințele și […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

August 2019
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316