Tort cu cremă de mascarpone și matcha
Ce ai zice de un tort un pic mai altfel dar totuși simplu și ușor de făcut. Adică un tort cu cremă de mascarpone și matcha. Mai pe românește un tort cu o cremă de culoare … verde.
Mă săturasem de clasicul maro al tortului cu cremă de mascarpone și ciocolată neagră, de cel diafan cu crema de mascarpone și ciocolată albă și chiar de cel cu mascarpone și caramel.
Am vrut alta culoare și cum aveam niște pudră de matcha acasă că mi-am zis, asta e! Fac un tort cu cremă de mascarpone și matcha. Că doar nu o fi așa de greu! Și nici nu a fost!
Blatul l-am făcut tot tip genoise, adică din acela cu ouă întregi despre care ți-am povestit aici cât de ușor se face. Iar crema am modificat-o pornind de la crema de mascarpone cu ciocolată albă căreia i-am adăugat puțină pudră de matcha.
Matcha nu este altceva decât pudră din frunze de ceai verde. Consumul aduce beneficii sănătății datorită conținutului mare de antioxidanți, de 10-15 ori mai mulți decât ceaiul verde vărsat și de peste 137 ori mai mult decât ceaiul la plic.
Catchecinele din pudra de Matcha ajută sistemul imunitar, controlează nivelul colesterolului și al zahărului în sânge, stimulează metabolismul și mai ales poate reduce și preveni riscul de apariție a cancerului.
Dacă vrei și tu să încerci un tort sau o prăjitură cu matcha îți poți cumpăra această pudră de AICI.
- - bat genoise din 4 ouă:
- 4 ouă medii
- 130 grame de făină
- 100 grame de zahăr
- un vârf de cuțit cu sare
- - crema de mascarpone cu matcha:
- 250 grame de mascarpone
- 2 linguri de zahăr pudră
- 50 grame de ciocolată albă
- 75 grame de smântână pentru frișcă cu 20% grăsime
- o linguriță de praf de matcha
- - pentru însiropat
- zeama de la un compot de vișine
Mod de preparare pentru tort cu cremă de mascarpone și matcha
- În primul rând ne apucăm de făcut blatul de tort genoise așa cum am explicat pe larg aici.
- Cât acesta stă la răcit pregătim crema. De asemenea, pentru a ne fi mai ușor putem pregăti crema și cu o zi înainte. În funcție de cât timp avem ca să stăm în bucătărie. Este un tort care se face ușor și se poate face pe etape. Deci e perfect pentru cei ce au puțin timp la dispoziție.
- Pentru cremă începem prin a încălzi smântâna până la punctul de fierbere, dăm de pe foc și adăugăm ciocolata albă ruptă bucăți.
- Acoperim ciocolata cu smântână și o lăsăm 5 minute să se încălzească și să se topească după care amestecăm energic omogenizând compoziția.
- Lăsăm să ajungă la temperatura camerei și între timp batem bine mascarponele cu zahărul.
- Adăugăm treptat puțină ciocolată în mascarpone, amestecăm, iar mai adăugăm și amestecăm și tot așa până încorporăm toată ciocolata și formăm crema.
- La final adăugăm pudra de matcha și colorăm crema noastră în verde.
- Tăiem blatul pe orizontală în trei felii, punem o felie pe platou, însiropăm din belșug cu zeama de la compot, adăugăm o parte din cremă, punem cealaltă felie de tort, insiropăm, punem cremă, și terminăm cu ultima felie pe care la fel o însiropăm iar crema o întindem și pe laterale, nu doar pe partea de sus.
- Decorăm cu bombonele și firișoare de ciocolată, dăm deoparte și lăsăm să se înmoaie câteva ore după care putem să îl savurăm cu mare poftă.
Să aveți poftă la tort cu cremă de mascarpone și matcha!
[…] 18. Tort cu cremă de macsarpone și matcha – click aici […]