Pâine de casă cu amestec din făină fără gluten (la mașina de făcut pâine)
Tot laud eu de câteva luni bune pâinea făcută la mașina de făcut pâine Panasonic. Tot zic că sunt încântată de ea, de felul în care pregătește/coace pâinea. E cam greu să mă crezi doar pe cuvânt că e foarte gustoasă în oricare din combinațiile pe care le-am făcut. Sper doar ca pozele să vorbească de la sine.
Într-o zi , prietena mea se afla în vizită la mine și tocmai atunci mașina ajunsese la momentul coacerii. Mirosea așa de frumos în bucătărie a pâine coaptă încât a așteptat să scot pâinea din mașină ca să o guste și ea. A rămas impresionată de cât de gustoasă poate să fie și de atunci, săptămânal îi fac și ei o pâine sau 2 în funcție de cum poate să treacă pe la mine s-o ia.
Nu mai zic ca noi facem aproape zilnic pâine folosind mașina de făcut pâine #panasonic. Fie lăsăm peste noapte la făcut și dimineața avem pâine proaspătă și caldă, fie face în cursul zilei. Păcat că e cam mică și se termina foarte repede.
Capacitatea maxima a mașinii este pentru o pâine cu 600 grame de făină și 400 de apă. Cum e moale, caldă și pufoasă în 2 timpi și 3 mișcări jumătate din ea se mănâncă.
Bănuiesc că, dacă ești nou pe aici ai vrea să știi și ce model de mașină de pâine folosesc. Este vorba despre un Panasonic ca acesta de aici. E un pic mai scumpișoară mașina asta dar zău că face toți banii.
Poate vă întrebați și de ce a ieșit așa de închisă la culoare. Explicația e simplă: de la făina de in care este de un gri-maro mai închis. Nu știu cum să definesc culoarea.
- 500 făină albă de grâu
- 20 grame de făină de in
- 80 de grame mix de făină fără gluten
- 40 grame de ulei de floarea soarelui
- 425 grame de apă
- 2 lingurițe sare
- 2 lingurițe zahăr
- 1 + ½ drojdie uscată
Mod de preparare pâine de casă cu amestec din făină fără gluten
- Pregătim toate ingredientele necesare: cântărim apa, făina și uleiul.
- Cernem făina albă și o amestecăm cu făina de in și făina fără gluten
- Punem în cuva mașinii amestecul de făină, adaugăm sarea și zahărul apoi uleiul și apa.
- Introducem cuva în mașina de făcut pâine Panasonic și închidem capacul.
- Adaugăm drojdia în sertărașul special pentru drojdie.
- Setăm mașina la programul 1, cantitatea XL și tipul de crustă dorit.
- Pornim programul și nu mai rămâne decât să așteptăm timp de 4 ore cât durează acesta.
- După ce este gata, scoatem pâinea și o așezăm pe un grătar să se răcească.
Notă: De cele mai multe ori prefer să fac pâinea peste noapte programând mașina să înceapă programul cu 4 ore înainte de a mă trezi. În felul acesta avem dimineața la micul dejun pâine caldă și proaspătă.
Poftă bună la făcut pâine de casă cu amestec din făină fără gluten!
[…] Colecția de rețete pregătite la mașina de făcut pâine Panasonic: – Cozonac cu rahat – vezi aici – Paine cu măsline – vezi aici – Paine cu hrișcă și tărâțe de ovăz – vezi aici – Paine cu semințe de susan – vezi aici – Paine cu amestec din făină fără gluten – vezi aici […]