Tort cu cremă caramel și mascarpone
Acest tort cu cremă caramel și mascarpone este un tort simplu, cu o rețetă ușor de făcut și în același timp rapid. Ca să nu mai spun și cât poate să fie de gustos. Prezența cuvântului ”caramel” în titlul sugerează de la sine cât este de bună crema acestui tort și unde mai pui că nu e greu de făcut.
Blatul și el este unul foarte simplu, ușor de realizat și rapid. Nu durează mai mult de un sfert de oră să îl pregătești, timp în care, ATENȚIE!, tu poți face altceva. Asta, evident, dacă folosești un mixer cu bol, ca acesta de aici.
Noi am avut acest tort simplu și ușor de făcut pe masa de Revelion. Într-adevăr te duce cu gândul la primăvară-vară mai mult dar cum afară nu era frig ca iarna chiar m-am gândit la primăvară când l-am ornat așa spre bucuria celui mic.
- - blat genoise
- 4 ouă
- 100 grame de zahăr
- 150 grame de făină
- un praf de sare
- - crema de mascarpone cu caramel
- 150 grame de zahăr
- 150 grame de smântână
- 50 grame de unt
- 250 mascarpone
- - sirop de la un compot de ananas
- - decoruri margarete napolitana
Mod de preparare pentru de tort cu cremă caramel și mascarpone
- Începem prin a prepara crema așa cum am descris pe larg AICI unde am scris rețeta de cremă caramel și mascarpone.
- Dăm crema la rece și continuăm cu pregătirea blatului care e foarte simplu de făcut. Ca la orice blat, primul lucru pe care îl face este să aprindem cuptorul la 180 de grade și să pregătim o tavă rotundă de tort, cu pereții detașabili. Ungem fundul și pereții acesteia cu puțin unt iar pe margini punem, de jur împrejur hartie de copt.
- Spargem ouale și le punem ÎNTREGI în vasul mixerului, adăugăm vanilia și un strop de sare după care începem să mixăm 2-3 minute până se omogenizează ouăle.
Vezi AICI și alte retete de torturi festive!
- Adăugăm zahărul și continuăm mixarea timp de 15 minute până când acestea își triplează volumul și se albesc la culoare.
- Dăm deoparte mixerul și, cu ajutorul unui tel/paletă de silicon începem să încorporăm treptat făina, cu mișcări ușoare, de jos în sus. ATENȚIE! Făina trebuie să fie cernută în prealabil!
Vezi în filmulețul de mai jos cum se face blatul de tort!
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele rețete video
nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube – click AICI !
- După ce am încorporat făina punem compoziția într-o tavă de 18 cm, de preferat detașabilă, și dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea când vedem că începe să de rumenească și dacă e gata (scobitoarea trebuie să iasă curată) oprim focul și scoatem tava din cuptor.
- Lăsăm 1-2 minute să se răcească tavă după care scoatem blatul din tavă, îndepărtăm hârtia și lăsăm la răcit pe un grătar.
- După ce s-a răcit îl tăiem în 3 pe orizontală. Însiropăm fiecare parte cu sirop de la un compot de ananas, vișine etc și punem o treime din cremă. Procedăm la fel și cu restul foilor și crema așa încât ultima cantitate de cremă o vom întinde pe toata suprafața exterioară a tortului și îl vom orna după preferințe.
- Dăm la rece până a doua zi, tăiem felii și servi cu poftă.
Poftă bună la tort cu cremă caramel și mascarpone!
Dragomir Cristina says
nu-mi vine sa cred ca simplu se face acest tort cu crema caramel si mascarpone. Weekend-ul asta nu il fac pentru ca am multe treburi programate, dar in urmatorul il atac sigur pentru ca si arata promitator.