• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 8, 2016 · 2 Comments

Ciorba de ghebe (dietetica) – de post

De post (vegan)· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 2     
2
Shares

La noi acum sunt pline pietele de ghebe. Asa ca, dupa ce am cumparat ca sa pun la murat am mai luat o tura ca sa imi fac alte doua pofte: o ciorba de ghebe si o mancare simpla de ghebe cu usturoi.

Reteta de la ciorba de ghebe o scriu astazi iar cea de la mancarea de ghebe cu usturoi maine. Asa poate le testati si voi. Sigur mai gasiti ghebe in piata ca sa cumparati macar un kilogram. ciorba de ghebe

Ar fi trebuit sa spun de la inceput ca reteta aceasta de ciorba de ghebe nu este una clasica si mai degraba una dietetica. De ce dietetica? Pentru ca nu este nimic prajit/calit in ulei. Ci doar fiert. Asa ca poate fi pregatita si de catre cei ce au anumite probleme de sanatate.

Insa, daca vreti, puteti sa folositi si doua,trei linguri de ulei in care sa caliti ceapa si morcovul dupa care continuati respectand indicatiile din reteta, pe care le scriu mai jos. Dar mai intai sa va spun ingredientele.

Ciorba de ghebe
 
Save Print
Prep time
25 mins
Cook time
30 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Ciorba
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 300 grame de ghebe
  • un ardei
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • o bucata de pastarnac
  • o lingura de pasta de gogosari
  • 500 ml de rosii in bulion
  • 1,5 litri apa
  • 500 ml bors
  • sare, piper dupa gust
3.5.3218

Mod de preparare pentru reteta de ciorba de ghebe
  • Curatam legumele. Taiem ceapa, morcov si ardeiul bucati cat mai mici. Morcovul il putem da si prin razatoare.
  • Buretii ii punem in apa colocotita si ii fierbem doua- trei minute, cat sa le dam un clocot dupa care ii scoatem si ii clatim imediat cu apa rece.
  • Taiem gebele mai mari iar cele micute le lasam intregi.
  • Punem legumele intr-o oala si adaugam 500 ml de apa. Lasam sa fiarba 10 minute (aproximativ) dupa care punem ghebele si restul de apa.

Vezi in video de mai jos si cum se face tocanita de ghebe cu rosii!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Cand observam ca legumele sunt aproape fierte (cam dupa 30 de minute) adaugam rosiile, pasta de gogosari si orezul.
  • Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba in continuare inca un sfert de ora dupa care adaugam borsul de putina incalzit usor si mai dam un clocot.
  • Oprim focul si optional putem punem putin patrunjel verde dupa care acoperim cu capacul. Lasam cinci minute si apoi servim cu mare, mare pofta ciorba de ghebe pe care am pregatit-o.

ciorba de ghebe

Spor la gatit ciorba de ghebe!


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Zacusca de gogonele si gogosari
Ghebe cu usturoi si mamaliguta calda »

Trackbacks

  1. Tocană de ghebe cu smântână și mămăliguță alături - Lecturi si Arome says:
    October 29, 2019 at 10:52 am

    […] dacă anul trecut am pus o porție la oțet și am făcut ghebe cu usturoi și o ciorbiță bună, anul acesta am zis că să încerc altceva. Și am ales să fac această simplă […]

    Reply
  2. Ghebe cu usturoi si mamaliguta calda - Lecturi si Arome says:
    November 9, 2016 at 10:13 am

    […] ieri am scris reteta de ciorba de ghebe, astazi, asa cum am promis, o sa iti dau si reteta de mancare de ghebe cu usturoi. O reteta foarte […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

November 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Oct   Dec »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316