Pate de broccoli? Da, de ce nu. Cum altfel sa ii spun. Mai ales cand inlocuieste cu succes orice fel de pate de post/vegan din comert.
Nu este pentru prima data cand incerc sa fac un pate vegetal. Am mai facut si din conopida si din fasole boabe uscata si chiar din linte rosie. Si mi-au placut. Si le recomand cu incredere.
Reteta de pate de broccoli este una simpla, rapida si foarte usor de facut. Practic dureaza mai mult sa incalziti apa ca sa fierbeti broccoli decat restul operatiunilor de pune in practica a retetei.
- 300 grame de broccoli
- 50 ml ulei
- o lingura de mustar
- sare si piper dupa gust
- un catel de usturoi (optional)
Mod de preparare pentru reteta de pate de broccoli
- Desprindem bucatele de broccoli si dam departe partea mai tare, lemnoasa.
- Fierbem buchetelele de broccoli in apa cu sare pentru 10-15 minute.
- Scurgem si lasam la racit.
- Tocam si punem buchetelele de broccoli in vasul de la blender sau in minitocator/chopper.
- Adaugam uleiul, o lingura de mustar, sare, piper si optional un catel de usturoi pisat in prealabil.
- Pasam foarte bine pana cand totul devine o pasta omogena.
- Dam la rece pentru macar zece minute ca sa se intrepatrunda aromele si apoi servim pe felii de paine si cu mare pofta ;)
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de pate vegetal
Pate de post din conopida (click aici pentru reteta)
Pate de avocado cu nusi si usturoi (click aici pentru reteta)
Pate de linte rosie (click aici pentru reteta)
Ionela says
Acest pate este bun și a doua zi?
Claudia Vasilache says
da, tine si a doua zi daca il pastrati la frigider!