• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 20, 2016 · 8 Comments

Cum sa transezi economic un pui – reteta video

Diverse· Video

Spune si altora!
       

Pentru ca am vazut ca multi dintre voi sunt din ce in ce mai interesati de retete informat video, m-am gandit ca, incetul cu incetul sa dezvolt si canalul de Youtube al site-ului. Am publicat deja, dupa cum stiti, cateva filmulete, mai mult de test si sper sa va fi placut.

Pentru inceput, pana ma mai obisnuiesc cu tainele inregistrarii si editarii video, am sa incerc sa fac filmulete scurte cu tema practica. Cum ar fi de exemplu, acest video de astazi, in care puteti vedea cum sa transezi economic un pui.cum sa transezi economic un pui

O sa va explic si in cuvinte, pe scurt, in continuare, cum sa faceti asta dar ilustrativ este formatul video, zi eu. Poate pentru cei care nu sunt obisnuiti sa faca aceasta operatiune delicata de impartire a unui pui intreg o sa para complicat, dar va asigur ca nu este. Aveti nevoie de un tocator solid, un cutit bine ascutit si ceva rabdare. Ca indemanarea vine practicand.

Iata, deci, cum sa transezi economic un pui

  1. Prindem bine in maini o aripa de pui si, cu ajutorul cutitului taiem la baza acesteia, in jurul osului, la articulatii. Procedam la fel si cu cea de a doua aripa. Curatam aripile si de partea lor ascutita, care ar putea intepa.
  2. Desfacem, pe rand pulpele procedand astfel: taind pielea de jur imprejurul acestora desprindem usor tragand de ele pana cand auzim ca pocnesc articulatiile si apoi, cu ajutorul cutitului taiem, la baza, in jurul osului dandu-le deoparte.
  3. Separam pieptul de spate, facand o taietura in zona care le uneste, spre umar.
  4. Spatele il taiem la randul lui in doua bucati sectionand osul la mijloc si apoi ne ocupam de piept.
  5. Dezosam si pieptul de pui desprinzand carnea de pe o laterala si apoi de pe alta. Nu conteaza ca mai raman bucati de piept de pui pe os. Acesta il vom folosi pentru a face o ciobita de pui delicioasa.

Dupa toate aceste operatiuni de taiere a puiului, bucatile obtinute le spalam bine, verificam daca mai au ceva urme de tuleie si le indepartam, dupa care il putem gati cat mai spornic.

O sa va scriu zilele urmatoare si cum am consumat noi acest pui, ca sa vedeti ca este mult mai eficient, mai economic sa cumparati un pui intreg, sa il transati voi acasa si apoi sa il gatiti. Iesiti mult mai ieftin si aveti mancare pentru mai multe zile si pentru mai multe gusturi. Eu am gatit din el o ciorba de pui, o mancare cu vinete si dovlecei, snitzele de pui, o salata cu piept de pui. Urmeaza retetele :)

Sa va fie spre folos!


Spune si altora!
       
 
      
« Lasagna cu spanac si ricotta
Mancarica de pui cu vinete si dovlecei »

Comments

  1. Andreea says

    June 22, 2016 at 2:35 pm

    auuu !! ma doare cand vad cum se chinuie sa taie puiul ala cu un cutit de legume neascutit!!!

    Reply
    • Claudia V says

      June 22, 2016 at 3:30 pm

      Nu doare, te asigur :)

      Reply
  2. Iuliana says

    June 21, 2016 at 3:58 pm

    Eu cam cumpar puiul pe bucati, nu ma intreba de ce…de lene sa-l transez, cred :))

    Reply
    • Claudia V says

      June 21, 2016 at 4:08 pm

      Merge si pe bucati dar e mai economic asa, intreg.
      Ideea e ca aceasta sa fie prima postare dintr-o serie care sa ne invete sa gatim economisind bani ;)
      Urmeaza retetele :)

      Reply

Trackbacks

  1. Enciclopedie culinara - ghid practic de alegere, preparare, aranjare si degustare a mancarii (recenzie) - Lecturi si Arome says:
    January 26, 2017 at 9:14 am

    […] sa aiba si o sursa de informare. Asa s-au nascut articole de genul ”cum sa… faci frisca sa transezi economic un pui, sa faci lapte de ovaz in casa, […]

    Reply
  2. 9 sfaturi pentru organizarea congelatorului - Idei Practice says:
    September 28, 2016 at 10:16 am

    […] Vezi aici (in format video) cum sa transezi economic un pui. […]

    Reply
  3. Mancarica de pui cu vinete si dovlecei - Lecturi si Arome says:
    June 27, 2016 at 5:07 pm

    […] aratat ieri, in scris si in format video, cum sa transezi economic un pui. Si tot atunci v-am spus ca, pornind de la acest articol vor urma o serie de altele, mai exact […]

    Reply
  4. Snitele din piept de pui - Lecturi si Arome says:
    June 22, 2016 at 4:53 pm

    […] doua reteta din seria cum sa gatesti economic un pui este una de … snitele din piept de pui. Cand am transat puiul intreg, am spus ca scoatem pieptul de pe os si vom avea doua bucati din care putem gati diverse mancaruri. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

June 2016
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316