Pentru ca am vazut ca multi dintre voi sunt din ce in ce mai interesati de retete informat video, m-am gandit ca, incetul cu incetul sa dezvolt si canalul de Youtube al site-ului. Am publicat deja, dupa cum stiti, cateva filmulete, mai mult de test si sper sa va fi placut.
Pentru inceput, pana ma mai obisnuiesc cu tainele inregistrarii si editarii video, am sa incerc sa fac filmulete scurte cu tema practica. Cum ar fi de exemplu, acest video de astazi, in care puteti vedea cum sa transezi economic un pui.
O sa va explic si in cuvinte, pe scurt, in continuare, cum sa faceti asta dar ilustrativ este formatul video, zi eu. Poate pentru cei care nu sunt obisnuiti sa faca aceasta operatiune delicata de impartire a unui pui intreg o sa para complicat, dar va asigur ca nu este. Aveti nevoie de un tocator solid, un cutit bine ascutit si ceva rabdare. Ca indemanarea vine practicand.
Iata, deci, cum sa transezi economic un pui
- Prindem bine in maini o aripa de pui si, cu ajutorul cutitului taiem la baza acesteia, in jurul osului, la articulatii. Procedam la fel si cu cea de a doua aripa. Curatam aripile si de partea lor ascutita, care ar putea intepa.
- Desfacem, pe rand pulpele procedand astfel: taind pielea de jur imprejurul acestora desprindem usor tragand de ele pana cand auzim ca pocnesc articulatiile si apoi, cu ajutorul cutitului taiem, la baza, in jurul osului dandu-le deoparte.
- Separam pieptul de spate, facand o taietura in zona care le uneste, spre umar.
- Spatele il taiem la randul lui in doua bucati sectionand osul la mijloc si apoi ne ocupam de piept.
- Dezosam si pieptul de pui desprinzand carnea de pe o laterala si apoi de pe alta. Nu conteaza ca mai raman bucati de piept de pui pe os. Acesta il vom folosi pentru a face o ciobita de pui delicioasa.
Dupa toate aceste operatiuni de taiere a puiului, bucatile obtinute le spalam bine, verificam daca mai au ceva urme de tuleie si le indepartam, dupa care il putem gati cat mai spornic.
O sa va scriu zilele urmatoare si cum am consumat noi acest pui, ca sa vedeti ca este mult mai eficient, mai economic sa cumparati un pui intreg, sa il transati voi acasa si apoi sa il gatiti. Iesiti mult mai ieftin si aveti mancare pentru mai multe zile si pentru mai multe gusturi. Eu am gatit din el o ciorba de pui, o mancare cu vinete si dovlecei, snitzele de pui, o salata cu piept de pui. Urmeaza retetele :)
Sa va fie spre folos!
auuu !! ma doare cand vad cum se chinuie sa taie puiul ala cu un cutit de legume neascutit!!!
Nu doare, te asigur :)
Eu cam cumpar puiul pe bucati, nu ma intreba de ce…de lene sa-l transez, cred :))
Merge si pe bucati dar e mai economic asa, intreg.
Ideea e ca aceasta sa fie prima postare dintr-o serie care sa ne invete sa gatim economisind bani ;)
Urmeaza retetele :)